دوره 17، شماره 6 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 204-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

mohamadi M, Barghian M, Mostofinejad D. Alkali effect on the bond-strength of FRP-concrete bond in EBR and EBROG methods. MCEJ 2017; 17 (6) :195-204
محمدی مهدیه، برقیان مجید، مستوفی نژاد داود. تاثیر محیط قلیایی بر مقاومت اتصال نمونه‌های بتنی تقویت شده به روش‌های EBR وEBROG. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (6) :195-204

1- گروه سازه دانشکده عمران دانشگاه تبریز ، barghian@tabrizu.ac.ir
الیاف پلیمری تقویت شده ( FRP) در مقاوم‌سازی سازه‌های بتنی و فولادی، پل‌ها، مخازن و ... به طور گسترده استفاده می‌شوند. وجود محیط‌های مخرب اعم از دمای بالا، محیط قلیایی، اسیدی و ... امری اجتناب ناپذیر است و در برخی موارد خرابی‌های جبران ناپذیری را سبب می‌شوند. تاثیر شرایط محیطی مختلف بر مقاومت اتصال بین بتن و FRP به طور پراکنده مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته است. با این وجود مطالعات در این زمینه کافی نمی‌باشد. به همین منظور در این مقاله تاثیر محیط قلیایی در دماهای مختلف بر مقاومت اتصال بتن-FRP بررسی شده است. مراحل کار به 4 قسمت تقسیم می‌شود: 1) ساخت نمونه‌های آزمایشگاهی، 2) آماده‌سازی سطحی به دو روش نصب خارجی سطحی ( EBR) و نصب خارجی سطحی روی شیار ( EBROG)، 3) تقویت نمونه‌ها با الیاف CFRP و قرار دادن آن‌ها در شرایط محیطی، 4) بررسی مقاومت پیوند سطح بتن- FRP بعد از خارج کردن نمونه‌ها از شرایط محیطی. مقاومت فشاری نمونه‌ها در حدود 35 مگاپاسکال و مدت زمان نگهداری نمونه‌ها در شرایط محیطی 3000 ساعت می‌باشد. نتایج نشان می‌دهد که روش EBROG در شرایط محیطی مختلف عملکرد بهتری نسبت به روش EBR دارد و همچنین ظرفیت باربری نهایی نمونه‌های تقویت شده به روش EBROG در حدود 50 درصد بیشتر از ظرفیت باربری نمونه‌های تقویت شده به روش EBR است.
واژه‌های کلیدی: دما، محیط قلیایی
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله