دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۱۳۹۴ )                   جلد ۱۵ شماره ۵ صفحات ۲۵۴-۲۵۴ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Armaki H, Ghodsian M, Vaghefi M, Khosravi M. Experimental Investigation of Flow and Scour Pattern around Submerged Attracting and Repelling T head Spur Dike. MCEJ 2015; 15 (5) :254-254
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-1234-fa.html
علیزاده ارمکی حسین، قدسیان مسعود، واقفی محمد، خسروی مجتبی. مطالعه آزمایشگاهی الگوی جریان و آبشستگی اطراف آبشکن سرسپری مستغرق جاذب و دافع. مهندسی عمران مدرس. ۱۳۹۴; ۱۵ (۵) :۲۵۴-۲۵۴

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-۱۶-۱۲۳۴-fa.html


۱- دانشجو
۲- استاد
۳- استادیار
۴- کارشناس ارشد
چکیده:   (۶۴۳۹ مشاهده)
در این مقاله به بررسی آزمایشگاهی الگوی جریان و آبشستگی اطراف آبشکن سرسپری مستغرق، جاذب و دافع در مسیر مستقیم پرداخته شده است. در اندازه¬گیری سرعت‌های سه بعدی و توپوگرافی بستر به¬ترتیب از دستگاه Vectrino+ و Point gage استفاده شد. سرعت‌های سه بعدی در حالت بستر تخت اندازه¬گیری شده‌اند. میدان جریان در مقاطع عرضی و پلان¬های افقی مختلف ترسیم و الگوی جریان مورد بررسی قرار گرفت. حداکثر آبشستگی آبشکن جاذب بیشتر از آبشکن دافع می‌باشد و در هر دو حالت در لبه¬‌ی بال بالادست آبشکن رخ داده است. نتایج الگوی جریان بیانگر وجود یک صفحه جدایی در بالادست آبشکن می‌باشد که در آن قسمتی از جریان به صورت بالارونده و قسمتی دیگر به صورت پایین¬رونده عمل می‌کند. مقادیر ورتیسیتی محاسبه شده نشان می‌دهد که حداکثر مقدار ورتیسیتی در محل حداکثر آبشستگی اتفاق افتاده و برای آبشکن جاذب 5/1 برابر آبشکن دفع می‌باشد. همچنین الگوی جریان و آبشستگی در مقاطع عرضی، طولی و پلان‌های مختلف از دیگر نتایج ارائه شده در این تحقیق می‌باشد.
متن کامل [PDF 1012 kb]   (۶۷۷۴ دریافت)    
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1390/12/20 | پذیرش: 1393/11/9 | انتشار: 1394/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.