دوره 22، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 255-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sabaghian T, Shahbazi Y, Akhoundi F. Parametric modeling and graphic statics analysis of Warren Arched trusses. MCEJ 2022; 22 (3) :241-255
صباغیان طاها، شهبازی یاسر، آخوندی فرهاد. مدل سازی پارامتریک و تحلیل گرافیک استاتیک خرپاهای وارن قوسی. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (3) :241-255

1- دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، t.sabaghian@tabriziau.ac.ir
2- دانشگاه هنر اسلامی تبریز
گرافیگ استاتیک یک روش تحلیل و محاسبه بصری برای یافتن نوع و مقادیر نیروهای داخلی در سازه‌ها است که بدور از سختی‌های محاسباتی و صرفاً با رویکردی هندسی متمرکز بر دو نمودار متقابل فرم و نیرو به این مهم دست می‌یابد. در این مقاله با استفاده از گرافیک استاتیک به تحلیل خرپا‌های قوسی مبتنی بر نوع وارن پرداخته شده است. برای این منظور، مدل پارامتریک نمودارهای فرم و نیرو در افزونه پارامتریک گرس‌هاپر برنامه نویسی شدند. پارامتریک سازی قابلیت فرم‌یابی و تحلیل هر نوع مختلفی از خرپاهای فرم آزاد شکل گرفته مبتنی بر نوع خرپای وارن را نیز فراهم نموده ‌است. برای سنجش میزان اعتبار روش و دقت الگوریتم نوشته شده در افزونه‌ی گرس‌هاپر، به مقایسه‌ی نتایج عددی حاصل از چند نمونه‌ی خرپاهای قوسی تحت بارگذاری‌ متفاوت، با روش محاسباتی المان محدود پرداخته شده است. حداکثر اختلاف میان دو روش 1/2% مشاهده شده است. نتایج شبیه‌سازی‌های صحت‌سنجی حاکی از دقت و سرعت بسیار زیاد الگوریتم پیشنهادی دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1400/10/28 | پذیرش: 1401/2/11 | انتشار: 1401/3/10