دوره 21، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 147-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asadi P, fakhimi A A. Numerical modeling of the coupled effect of specimen size and loading rate on the dynamic tensile strength of rock. MCEJ 2021; 21 (1) :135-147
اسدی پیام، فخیمی احمدعلی. مدل‌سازی عددی اثر توام اندازه نمونه و نرخ بارگذاری بر مقاومت کششی دینامیکی سنگ. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (1) :135-147

1- دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس ، a.fakhimi@modares.ac.ir
نرخ بارگذاری و اندازه نمونه دو عامل تاثیرگذار هنگام اندازه‌گیری مقاومت‌کششی مصالح سنگی هستند. مطالعه اثر همزمان این دو عامل برای طراحی بهتر سازه‌های سنگی تحت بارگذاری دینامیکی ضرورت دارد. با این وجود مطالعات محدودی در این زمینه انجام شده است. در این پژوهش اثر اندازه نمونه بر مقاومت دینامیکی کششی سنگ دارای شکاف با مدل‌سازی عددی آزمایش هاپکینسون با استفاده از روش ترکیبی المان‌محدود و المان‌گسسته و با کمک آنالیز ابعادی مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه حاکی از آن است که اثر اندازه دینامیکی با اثر اندازه استاتیکی متفاوت می‌باشد و اگرچه در نرخ‌های بارگذاری پایین مقاومت با افزایش اندازه نمونه کاهش می‌یابد اما در نرخ‌های بارگذاری بالا به دلیل وجود اثرات اینرسی و نرخ بارگذاری، مقاومت در یک نرخ بارگذاری ثابت ابتدا با افزایش اندازه نمونه افزایش می‌یابد اما در نهایت به مقداری ثابت می‌رسد و مستقل از اندازه نمونه می‌شود.
متن کامل [PDF 2067 kb]   (922 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: ژئوتکنیک
دریافت: 1399/7/8 | پذیرش: 1399/10/23 | انتشار: 1400/1/1