مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری گروه مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده فنی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استادیار گروه مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده فنی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، a_razmkhah@azad.ac.ir
3- استاد پژوهشکده مهندسی ژئوتکنیک، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
چکیده:   (326 مشاهده)
یکی از مهم­ترین جنبه‌های مدل­ سازی فیزیکی در مهندسی ژئوتکنیک، قابلیت تکرار در آماده ­سازی بستر می­ باشد. روش بارش در آماده­ سازی بستر به دلیل ایجاد شرایط مطلوب و سرعت مدل­ سازی بالا، یکی از مطمئن­ ترین روش ها به شمار می ­آید. در این تحقیق روشــی جدید مبنی بر بارش متحرک پرده­ای با دو پرده بارش برای بازسازی نمونه بزرگ مقیاس توسعه یافته است. تاثیر پارامترهای، عرض پرده بارش، سرعت حرکت، تعداد پرده بارش و ارتفاع سقوط ذرات بر درصد تراکم نسبی و شدت بارش با آزمایش بر روی ماسـه 161 فیروزکوه مورد مطالعه قرار گرفته است. بررسی نتایج نشان داد که پارامتر متغیر تعداد پرده بارش همانند پارامترهای عرض بارش، سرعت حرکت و ارتفاع سقوط بر درصد تراکم نسبی و شدت بارش تاثیر قابل توجهی داشته و با تغییر در پارامترهای موثر، بازه گسترده­ای از تراکم نسبی بین 12 تا 93 درصد قابل دستیابی است. مقایسه نتایج آزمایش­ها یک و دو پرده بارش نشان داد که استفاده از دو پرده بارش با افزایش حجم خروجی ماسه و افزایش شدت بارش، درصد تراکم نسبی برابر با صفحه بارش تک شیار داشته و پرده های بارش بصورت مجزا عمل کرده و آماده ­سازی بستر را با سرعتی بالاتر امکان ­پذیر می ­نماید.


 
     
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: ژئوتکنیک
دریافت: 1402/8/5 | پذیرش: 1403/4/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.