دوره 24، شماره 3 - ( 1403 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 131-119 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Elahi P, saghafi M H. Rehabilitation of damaged RC exterior beam-column joints with the HPFRCC and FRCM materials. MCEJ 2024; 24 (3) :119-131
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-71435-fa.html
الهی پویا، ثقفی محمد حسین. بهسازی لرزه‌ای اتصالات خارجی تیر - ستون بتنی با آسیب شدید با استفاده از مصالح HPFRCC و FRCM. مهندسی عمران مدرس. 1403; 24 (3) :119-131

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-71435-fa.html


1- کارشناس ارشد سازه، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
2- استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران ، saghafimh@yahoo.com
چکیده:   (539 مشاهده)
بررسی زلزله‌های گذشته حاکی از آن است که به علت عدم رعایت جزئیات لرزه‌ای ویژه اتصالات تیر-ستون، مکانیسم‌های ترد سازه ناشی از رفتار اتصال، اغلب منجر به آسیب‌دیدگی شدید یا حتی فروریزش ساختمان می‌گردد. گسیختگی اتصال تیر-ستون به دلیل گسیختگی برشی هسته اتصال یا لغزش آرماتور در این مکانیسم‌ها شایع است. احیا و بهسازی لرزه‌ای اتصالات خارجی تیرستون بتن مسلح آسیب‌دیده یکی از چالش‌های اخیر محققین است؛ لذا در این تحقیق به ارائه راهکاری جهت ارتقای لرزه‌ای رفتار اتصالات آسیب‌دیده تحت زلزله پرداخته شده است. در این راستا 3 اتصال خارجی تیرستون با مقیاس ½ تحت بارگذاری جانبی چرخه‌ای با دامنه افزایشی قرار گرفتند. نمونه‌های آزمایش شده شامل دو نمونه کنترلی بدون آسیب اولیه است که یک نمونه دارای جزئیات لرزه‌ای ویژه و نمونه کنترلی دیگر فاقد جزئیات لرزه‌ای ویژه است. نمونه بهسازی شده، مانند نمونه‌های کنترلی فاقد جزئیات لرزه‌ای است که ابتدا تحت آسیب شدید قرار گرفته است و سپس اقدام به احیا و بهسازی اتصال با مصالح HPFRCC و FRCM شده است.
نتایج آزمایش نشان می‌دهد که جایگزینی بتن آسیب‌دیده با مصالح HPFRCC  سبب جابه‌جایی مفصل پلاستیک به بیرون هسته اتصال و شکل‌گیری مفصل پلاستیک خمشی در تیر و عدم آسیب هسته اتصال و بهبود پیوستگی بین بتن و آرماتور طولی شده است، همچنین میانگین بار حداکثر، ضریب شکل‌پذیری و انرژی مستهلک شده برای نمونه احیاء و بهسازی شده به طور میانگین به ترتیب %16، %17 و %56 نسبت به نمونه کنترلی دارای جزئیات لرزه‌ای ویژه بدون آسیب اولیه افزایش‌یافته است. به‌طوری‌که استفاده از این مصالح راهکار مناسبی جهت افزایش ظرفیت باربری، شکل‌پذیری، استهلاک انرژی و سختی اعضا باشد.
متن کامل [PDF 1508 kb]   (444 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1402/6/15 | پذیرش: 1402/10/11 | انتشار: 1403/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.