دوره 24، شماره 3 - ( 1403 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 14-7 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مومنی کمیل، مختاری کریم. بررسی اثر ترکیب الیاف‌های فولادی و پلی‌اولفین بر خواص مکانیکی و دوام بتن حاوی پودر پومیس و فلدسپار. مهندسی عمران مدرس. 1403; 24 (3) :7-14

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-54725-fa.html


1- گروه مهندسی عمران دانشگاه فنی و حرفه ای تهران - ایران & رفیه، گیلان ، kmomeni@tvu.ac.ir
2- موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی
چکیده:   (627 مشاهده)
بتن یک ماده ترد محسوب می­شود، به طوری که رفتار آن تحت اثر نیروهای فشاری و کششی متفاوت است و مقاومت بتن در کشش بسیار کمتر از مقاومت فشاری آن است. برای جبران این ضعف، استفاده از ماده‌ای که بتواند مقاومت کششی بتن را افزایش دهد امری ضروری است. یکی از راهکارهای پیشنهادی که در سال­های اخیر بسیار مورد توجه محققین قرار گرفته است، استفاده از انواع الیاف در مخلوط بتنی است. در پژوهش حاضر از ترکیب دو نوع الیاف فولادی و پلی­اولفین در ساخت نمونه­های آزمایشگاهی استفاده شده است. الیاف فولادی با درصد حجمی 1% و الیاف پلی­اولفین با درصدهای حجمی 1% و 2% مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین پودر پومیس و فلدسپار با درصدهای وزنی 10% و 20% به صورت تکی و ترکیب (با نسبت‌های مساوی) مورد استفاده قرار گرفته­اند. نتایج به دست آمده نشان داده است که استفاده از ترکیب الیاف­های فولادی و پلی­اولفین باعث افزایش مقاومت فشاری 28 روزه مخلوط­های حاوی پودر پومیس و فلدسپار می­شود، به طوری که درصد بهینه ترکیب 1% الیاف فولادی و 1% الیاف پلی­اولفین است. استفاده از ترکیب الیاف­های فولادی و پلی­اولفین اثر قابل توجهی بر بهبود مقاومت خمشی نمونه­های حاوی پودر پومیس دارد به طوری که استفاده از ترکیب 1% الیاف فولادی و 1% الیاف پلی­اولفین در طرح حاوی 10% پودر پومیس باعث دستیابی به بهترین عملکرد خمشی در سن 28 روزه می­شود.

کلیدواژه­ها: بتن الیافی، جذب انرژی، پودر پومیس، فلدسپار، الیاف

 
متن کامل [PDF 896 kb]   (211 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1400/5/18 | پذیرش: 1403/6/10 | انتشار: 1403/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.