دوره 17، شماره 6 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 119-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

حبیبی علی رضا، جامی احسان. ارائه‌ی رابطه‌ی بین پارامترهای لرزه‌ای حرکت زمین با تغییرمکان هدف. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (6) :109-119

1- دانشگاه شاهد ، ar.habibi@shahed.ac.ir
2- دانشگاه آزاد واحد مریوان
حداکثر حرکات زمین، مدت تداوم حرکات شدید و محتوای‌ فرکانسی از مهمترین خصوصیات زمین لرزه‌ها است که در خسارت لرزه‌ای تاثیر بسزائی دارد. در روش‌های متعارف به صورت مستقیم و غیر‌ مستقیم از حداکثر شتاب زمین به عنوان یک پارامتر مهم برای طراحی لرزه¬ای استفاده می‌شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه¬ی بین تعدادی از پارامترهای لرزه‌ای جنبش نیرومند زمین با تغییر مکان هدف سازه که یک شاخص مهم در ارزیابی عملکرد لرزه¬ای است، می¬باشد. به این منظور، ابتدا تغییرمکان¬های هدف یک سازه فولادی با سیستم قاب خمشی 9 طبقه تحت 50 زلزله با استفاده از روش طیف ظرفیت تعیین می‌شود. سپس از مفهوم آماری ضریب همبستگی برای پی بردن به رابطه¬ی بین تغییر مکان هدف و پارامترهای لرزه‌ای مربوط به زلزله‌ها، استفاده می‌شود. نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که حداکثر شتاب زمین، رابطه‌ی ضعیفتری را نسبت به بقیه پارامترها از خود نشان می‌دهد؛ در حالی که پارامترهای طیفی همبستگی بیشتری دارند.
موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1398/3/9 | پذیرش: 1398/3/9 | انتشار: 1398/3/9