دوره 16، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 166-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

Negahban M, Mirzaii A. Experimental investigation on the influence of hydraulic hysteresis on the California Bearing Ratio of an unsaturated deformable clayey sand. MCEJ 2016; 16 (1) :157-166
نگهبان مقداد، میرزایی علی. مطالعه آزمایشگاهی تاثیر رفتار هیسترسیس هیدرولیکی بر روی ظرفیت باربری کالیفرنیا یک مخلوط ماسه رسی تراکم پذیر غیراشباع. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (1) :157-166

1- کارشناسی ارشد مهندسی عمران - راه و ترابری،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
2- استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه کاشان
در این تحقیق به بررسی آزمایشگاهی تاثیر پارامترهای نسبت تخلخل اولیه، درصد رطوبت، مکش بافتی، درجه اشباع و هیسترسیس هیدرولیکی بر روی ظرفیت باربری کالیفرنیا یک مصالح روسازی پرداخته شده است. برای این منظور، مقدار سی بی آر یک خاک مخلوط ماسه رسی در بازه ای از مقادیر نسبت تخلخل اولیه بر روی بازه های تر و خشک شدگی منحنی مشخصه آب – خاک اندازه گیری شده است. آزمایش های تر شدگی سی بی آر بر روی نمونه های خاک متراکم و تر شده در بازه ای از مقادیر نسبت تخلخل و درصد رطوبت اولیه انجام پذیرفت. نمونه های خاک مورد استفاده در آزمایش های خشک شدگی نیز ابتدا مطابق با روند و پارامترهای نمونه های مورد استفاده در آزمایش های تر شدگی ساخته شده و بعد از خشک نمودن یکنواخت آن ها با استفاده از تکنیک هوادهی مقادیر سی بی آر آن ها اندازه گیری شده است. بر پایه نتایج آزمایشگاهی، ظرفیت باربری کالیفرنیا خاک مورد مطالعه با افزایش مقادیر تراکم اولیه و مکش بافتی خاک افزایش یافته است. لیکن نتایج آزمایشگاهی حاکی از کاهش مقدار سی بی آر خاک مفروض با افزایش درجه اشباع خاک می باشد. با عنایت به مشاهدات آزمایشگاهی در یک مکش بافتی مفروض، ظرفیت باربری خاک مورد مطالعه دارای مقادیر کمتری بر روی بازه های خشک شدگی نسبت به بازه های تر شدگی بوده است. این روند هیسترتیک مشاهده شده در تغییرات سی بی آر، با توجه به رفتار هیسترسیس هیدرولیکی منحنی مشخصه آب – خاک بیان شده است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: خاک و پی
دریافت: 1393/8/7 | پذیرش: 1394/11/1 | انتشار: 1395/1/1