دوره 13، شماره 5 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 11-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

ebrahimi S, Shakib H, Soltani Mohammadi M. A model for increasing the distances and decreasing the dimensions of stiffeners for tubular link beams in eccentrically braced frames. MCEJ 2013; 13 (5) :11-11
ابراهیمی حسین آبادی سمیرا، شکیب حمزه، سلطانی محمدی مسعود. ارائه مدلی برای افزایش فاصله و کاهش ابعاد سخت کننده های تیرپیوند قوطی شکل قاب های مهاربندی شده برون محور. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (5) :11-11

1- دانشجو - دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد دانشگاه / دانشگاه تربیت مدرس
تیرهای پیوند با مقطع عرضی قوطی در قاب های مهاربندی شده برون محور به دلیل دارا بودن پایداری پیچشی ذاتی برخلاف تیر های پیوند I شکل، نیاز به مهارجانبی ندارند و کمانش پیچشی جانبی در آن ها کمتر رخ می دهد با این وجود مقاطع عرضی I شکل به دلیل حاکم بودن شرایط مرزی گیردار در تمام وجوه ورق جان نسبت به ورق جان مقاطع عرضی قوطی که داری شرایط مرزی ساده هستند، دارای مزیت می باشند. در این تحقیق، تیرهای پیوند با مقاطع عرضی قوطی و I شکل مختلف در محدوده غیرالاستیک مورد بررسی قرار گرفته اند و سعی شده است که با تغییر در نحوه آرایش سخت کننده های تیر پیوند قوطی شکل، افزایش فواصل و کاهش ابعاد آن ها حاصل شود. برای انجام مطالعات عددی از نرم افزار اجزاء محدود و پروتکل بارگذاری AISC 2005 استفاده شده است. بررسی عددی مدل های مختلف تیرپیوند نشان می دهند که چنانچه تیرهای پیوند I شکل و قوطی دارای مشخصات هندسی یکسان باشند تیرهای پیوند I شکل به دلیل عملکرد بهتر ورق جان، از ظرفیت دوران بالاتری برخوردار هستند. همچنین بررسی نتایج نشان می دهد که آرایش جدید سخت کننده های تیرپیوند قوطی باعث افزایش فواصل و کاهش ابعاد آن ها شده به گونه ای که بر ظرفیت زاویه دوران نیز تأثیر نامطلوبی نمی گذارد. همچنین بررسی ها نشان می دهند که ابعاد سخت کننده ها در صورت ارضاء مساحت و ممان اینرسی مورد نیاز تأثیری روی ظرفیت زاویه دوران ندارند.

دریافت: 1389/11/23 | پذیرش: 1392/10/1 | انتشار: 1393/11/7