دوره 16، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 198-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mazaheri A R. A New Method for Estimating of displacement and Lateral Force Acting on Stabilizing Piles in Earth Slope. MCEJ 2016; 16 (1) :189-198
حاجی عزیزی محمد، مظاهری احمد رضا. ارائه ی روشی جدید جهت تعیین جابجایی و نیروی وارد بر شمع های نصب شده در شیب های خاکی. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (1) :189-198

1- دانشگاه رازی
2- دانشجو
پایداری شیبهای خاکی در اثر عوامل مختلف مانند نیروهای زلزله، تغییر تراز سطح آب زیر زمینی، خاکریزی در بالادست شیب و یا خاکبرداری از پایین دست شیب، تهدید می گردد. با افزایش نیروهای محرک از مقاومت خاک کاسته شده و در نهایت خاک به مرحله تسلیم می رسد. با افزایش نقاط تسلیم، سطح گسیختگی در شیب ایجاد می شود و در نهایت باعث ناپایداری شیب خاکی می گردد. بکی از راهکارهای پایدارسازی شیب های خاکی نصب یک ردیف شمع در دامنه شیب می باشد. در این مقاله تلاش شده است بر مبنای سطح گسیختگی اولیه ی ایجاد شده در شیب و نیروی های جانبی ناشی از وزن گوه گسیختگی و با در نظر گرفتن مشخصات مقاومتی خاک، روشی جدید جهت محاسبه ی نیروی وارد بر شمع ارائه شود. سپس جابجایی سر شمع با استفاده از حل معادلات دیفرانسیلِ مربوطه محاسبه می گردد و در نهایت، نتایج حاصل از روش تحلیلیِ پیشنهاد شده با مقادیر حاصل از روش اجزای محدود مقایسه می شود. در این مقاله دو رابطه ی تحلیلی جدید پیشنهاد شده است که یکی برای محاسبه نیروی وارد بر شمع و دیگری برای محاسبه جابجایی نوک شمع است که در نوع خود کاری جدید و نو است. نتایج حاصل از تحقیق حاضر با نتایج دیگر محققین صحت سنجی شده است که تطابق خوبی با یکدیگر دارند.
نوع مقاله: یادداشت‌های فنی | موضوع مقاله: خاک و پی
دریافت: 1393/2/29 | پذیرش: 1394/10/30 | انتشار: 1395/1/1