دوره 17، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 246-235 | برگشت به فهرست نسخه ها

Keshtegar B. Parametric Study of Pitting Corroded Steel Bars for Reinforcement Concrete Beams using Statistical Analysis. MCEJ 2017; 17 (2) :235-246
کشته گر بهروز. بررسی پارامتری خوردگی موضعی آرماتورها برای تیرهای بتن مسلح مطابق تحلیل آماری. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (2) :235-246

استادیار دانشکده مهندسی دانشگاه زابل
خوردگی میلگردها در بتن یک فرایند پیچیده بوده که موجب کاهش سطح مقطع فولاد و زوال مقاومت سازه بتن آرمه می‌گردد. در این مقاله خواص آماری پارامترهایی مانند ضریب انتشار یون‌های مخرب، نرخ خوردگی و زمان شروع خوردگی برای خوردگی موضعی آرماتور تیرهای بتن آرمه ارزیابی شده است. از توابع توزیع احتمال مختلف مانند گاما، نرمال، لوگ-نرمال، گامبل و وایبول جهت برازش پارامترهای خوردگی استفاده شده و بهترین تابع توزیع احتمال پارامترهای خوردگی با استفاده از آماره مربع کا انتخاب گردیده است. بر اساس تحلیل آماری پارامترهای خوردگی، اثر خصوصیات آماری متغیرهایی نظیر مقاومت فشاری بتن، پوشش آرماتورها، مقدار ثابت و مورد انتظار یون مخرب بر زمان شروع خوردگی با استفاده از روش شبیه‌سازی مونت کارلو بررسی شده است. در انتها میزان کاهش آرماتورهای وابسته به زمان در تیرهای بتنی برای چهار قطر مختلف میلگرد ( شماره‌های 8، 12، 16 و 20) مطالعه شده است. نتایج حاکی از آن است که اکثر پارامترهای خوردگی از تابع توزیع احتمال لوگ-نرمال پیروی می‌کند و پوشش آرماتورها نقش بسزایی در کاهش خوردگی میلگردها دارد. همچنین خواص آماری سطح مقطع خورده شده به قطر و زمان خوردگی وابسته است بطوریکه افزایش زمان و کاهش قطر موجب کاهش بیشتر سطح مقطع آرماتور می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1393/8/12 | پذیرش: 1394/8/13 | انتشار: 1396/4/1