دوره 23، شماره 5 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 5 صفحات 149-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zakian P. Stochastic Analysis of Elastostatic Problems with Material Uncertainty Using Spectral Cell Method. MCEJ 2023; 23 (5) :139-149
زکیان پویا. تحلیل تصادفی مسائل الاستواستاتیک دارای عدم‌قطعیت مصالح با روش سلول طیفی. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (5) :139-149

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک ، p.zakian@modares.ac.ir
روش سلول طیفی ترکیبی از مفهوم دامنه موهومی و روش المان طیفی است که با استفاده از شبکه‌های کارتزین موجب آسانی شبکه‌بندی می‌شود. این مقاله روشی نوین با نام سلول طیفی تصادفی را برای لحاظ عدم‌قطعیت در مسائل الاستواستاتیک توسعه می‌دهد. روش پیشنهادی همزمان شامل تمام ویژگی‌های روش سلول طیفی و روش المان محدود تصادفی است. روش سلول طیفی تصادفی از توابع درون‌یابی مرتبه بالای المان‌های طیفی از نوع لوباتو استفاده می‌کند. استفاده از این توابع درون‌یابی با توجه به انتگرال‌گیری عددی گاوس-لوباتو-لژاندر، منجر به افزایش کارآمدی این روش عددی می‌شود. بسط‌های کارهیونن‌لو و چندجمله‌ای‌های آشوبی در روش سلول تصادفی طیفی به‌کار گرفته می‌شوند. همچنین این روش معادله انتگرالی فردهلم نوع دوم ناشی از بسط کارهیونن‌لو میدان تصادفی را با سلول‌های طیفی حل می‌کند. استفاده از شبکه کارتزین، توانمندی محاسباتی در حل معادله انتگرالی فردهلم و نیز لحاظ توابع شکلی مرتبه بالا از ویژگی‌های موثر روش پیشنهادی است. نمونه‌های عددی فراهم‌شده در این پژوهش نمایانگر دقت مناسب روش‌ سلول طیفی تصادفی برای حل مسائل مبنای الاستواستاتیکی است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1402/2/24 | پذیرش: 1402/7/27 | انتشار: 1402/8/10