دوره 12، شماره 2 - ( 1391 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 122-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sivandi Pour A. Determination of the natural frequency of the moment connections steel beams by artificial neural networks. MCEJ 2012; 12 (2) :113-122
سیوندی پور عباس، گرامی محسن، دالوند احمد. تعیین فرکانس طبیعی تیرهای فولادی با اتصال گیر دار برای کنترل ارتعاش کف با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی. مهندسی عمران مدرس. 1391; 12 (2) :113-122

1- دانشجوی دکتری مهندسی زلزله دانشگاه سمنان
2- عضو هیئت علمی و مدیر گروه پژوهشی فناوری های نوین ساختمان دانشگاه سمنان
3- دانشجوی دکتری مهندسی سازه دانشگاه سمنان
چکیده:   (20737 مشاهده)
ارتعاش محسوس تیرهای باربر فولادی در دهانه های بزرگ امری ناخوشایند در ساختمان ها است. حتی اگر محاسبات مربوطه به این تیر ها از نظر مقاومت و معیارهای کنترل تغییر شکل طبق آیین نامه به خوبی صورت گرفته باشد، با این وجود ممکن است هنگام عبور افراد دچار نوساناتی گردند. مبحث دهم مقررات ملی ساختمان رابطه ای برای کنترل ارتعاش تیرهای با اتصال مفصلی در حالت بهره برداری ارائه کرده است اما برای تعیین فرکانس تیرهای با اتصالات گیردار روابطی را بیان نکرده است. از آنجا که این تیرها سهم قابل توجهی از قابهای ساختمانی را به خود اختصاص می دهند، کنترل ارتعاش آنها از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. روابط ارائه شده در تحقیقات سال های اخیر برای تعیین فرکانس تیر های گیردار دارای پیچیدگی های زیاد می باشد که استفاده از آنها برای کنترل ارتعاش سقف ها مشکل است. در این مقاله رابطه ارائه شده در آیین نامه ی طرح و اجرای ساختمان های فولادی ایران بررسی شده است، همچنین با استفاده از تحلیل دینامیکی، روش اجزای محدود و شبکه های عصبی روابطی برای تعیین فرکانس تیر های دو سر گیر دار و کنسول پیشنهاد گردیده است. مقایسه فرکانس حاصل از روابط مورد نظر با داده های بدست آمده از شبکه عصبی با خطای بسیار کم همراه بود که حاکی از دقت بالای روابط معرفی شده می باشد. پس پیشنهاد می گردد برای محاسبه فرکانس طبیعی تیرهای کنسول و دو سر گیر دار جهت کنترل ارتعاش سقف های ساختمانی از روابط معرفی شده در این مقاله استفاده گردد.
موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1390/5/24 | پذیرش: 1390/12/20 | انتشار: 1391/4/13