دوره 23، شماره 6 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 6 صفحات 67-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baradaran M, Sadeghpour M, Afsharipour S. The Effect of Bacillus Subtilis on Self-healing of Zeolite Concretes. MCEJ 2023; 23 (6) :53-67
برادران محمدرضا، صادق پور محمود، افشاری پور صدیقه. تاثیر باکتری باسیلوس سابتیلیس بر خودترمیم شوندگی بتن های حاوی زئولیت. مهندسی عمران مدرس. 1402; 23 (6) :53-67

1- گروه مهندسی عمران، مرکز میمند، دانشگاه آزاد اسلامی، میمند، ایران ، mr.baradaran@iau.ac.ir
2- گروه مهندسی عمران، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
3- گروه میکروبیولوژی، واحد فیروزآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزآباد، ایران
امروزه استفاده از بتن های خودترمیم شونده مورد توجه محققین مختلف قرار گرفته است. در مقاله حاضر به بررسی تاثیر باکتری باسیلوس سابتیلیس با غلظت¬های مختلف بر روی بتن¬های حاوی زئولیت پرداخته شده است. باکتری مذکور در آزمایشگاه تولید و به طرح اختلاط بتن اضافه گردید. جهت ارزیابی تاثیر باکتری باسیلوس سابتیلیس بر روی نمونه¬های دارای زئولیت، آزمایشات مقاومتی و دوام از جمله آزمایش مقاومت فشاری، آلتراسونیک، نفوذ ناپذیری و جذب آب در سنین مختلف بر روی آزمونه¬ها انجام گرفت. همچنین با استفاده از  میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ نوری ترمیم شوندگی بتن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون مقاومت فشاری نشان داد، نمونه های حاوی زئولیت با غلظت 8^10×2.8 سلول بر میلی لیتر منجر به افزایش 16.76 درصدی مقاومت فشاری و نمونه¬های بدون زئولیت 13.51 درصد مقاومت فشاری را افزایش دادند. همچنین وجود باکتری در طرح اختلاط منجر به کاهش حدودا 15 درصدی جذب آب نمونه¬های بدون زئولیت و 30 درصدی نمونه¬های دارای زئولیت گردید. بر اساس نتایج آزمایشات انجام شده مناسب¬ترین غلظت، جهت بهبود همزمان پارامترهای مقاومتی و دوام از بین غلظت¬های مختلف باکتری باسیلیس سابتیلیس، غلظت  8^10×2.8 سلول بر میلی لیتر  پیشنهاد می¬گردد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1401/6/15 | پذیرش: 1402/7/27 | انتشار: 1402/8/10