دوره 7، شماره 1 - ( 1387 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 32-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Stress Analysis and Life Assessment of Spot Weld Joints. MCEJ 2008; 7 (1) :23-32
عربزاده ابوالفضل، سینافر مسعود. ضریب رفتار دیوارهای برشی دارای بازشو. مهندسی عمران مدرس. 1387; 7 (1) :23-32

1- دانشگاه تربیت مدرس
دیوارهای برشی دارای بازشو به‌عنوان یکی از اعضای اصلی مقاوم در برابر زلزله در ساختمانهای بتنی مطرح هستند، لذا چگونگی عملکرد و رفتار واقعی این دیوارها مورد توجه مهندسان و طراحان است. از طرفی به‌دلیل پیچیدگیهای تحلیل غیرخطی دینامیکی ـ که مبین رفتار واقعی سازه‌ها در مواجهه با زلزله است ـ و در مقابل سادگی تحلیلهای خطی، سبب شده تا طراحان با استفاده از روشهای خطی موجود، تحلیل و طراحی سازه‌ها را انجام دهند. بنابراین استفاده از ضریب ‌رفتار در آیین‌نامه‌ها برای در‌نظر گرفتن رفتـار غیرخطی سازه در تحلیل خطی آنها ضروری به‌نظر می‌رسد. در این مقاله ضریب رفتار دیوارهای برشی دارای بازشو و به تبع آن ضرایبی نظیر ضریب اضافه مقاومت و ضریب کاهش بر اثر شکل‌پذیری آنها برای تعدادی دیوار برشی 5 تا 20 طبقه با مشخصات متفاوت، برای دو زلزله ناغان و طبس محاسبه شده است. در حقیقت با تنوع بخشیدن به شرایط دیوارها و زلزله‌ها، تأثیر عوامل مختلف در محاسبه ضریب رفتار در‌نظر گرفته شده است. بنابراین ضریب رفتاری که نهایتاً نتیجه می‌شود، مقدار متوسطی است که وابسته به دیوار یا زلزله خاصی نیست. از تحلیلهای انجام شده می‌توان نتیجه گرفت که ضریب رفتار متوسط دیوارهای دارای بازشو تحت زلزله‌های ناغان و طبس به‌ترتیب حدود 6/9 و 1/10 می‌باشد. همچنین ملاحظه گردید ضریب رفتار دیوارهایی که دارای بیش از یک ردیف بازشو هستند بیشتر از دیوارهای با یک ردیف بازشو ‌می‌باشد. .

دریافت: 1280/9/23 | پذیرش: 1280/9/23 | انتشار: 1388/5/6