دوره 22، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 216-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bameri M, Rashidi S, maghsoudi M, manouchehri M. Laboratory evaluation of the properties of eco-friendly four-component concretes containing silica fume, glass powder and ground granulated blast furnace slag. MCEJ 2022; 22 (4) :203-216
بامری مهدی، رشیدی سروش، مقصودی محمد، منوچهری میترا. ارزیابی مقاومت بتن های حاوی دوده سلیس، پودر شیشه و سرباره فولاد در برابر حمله سولفات منیزیم. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (4) :203-216

1- کارشناسی ارشد عمران مدیریت ساخت، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
2- دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
3- استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه جیرفت ، maghsoudi_mohammad@ujiroft.ac.ir
4- مدیر کنترل کیفیت بتن شرکت مهندسی تردد راهنما کرمان
امروزه بتن به عنوان ماده‌ای پرکاربرد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده‌های فراوان در صنایعی از قبیل پل سازی، سد سازی، محوطه سازی، سازه‌های ساختمانی، ایجاد بندرها، اسکله‌ها و سازه‌های خاص موجب گردیده این ماده ارزشمند، کانون توجه بسیاری از محققین قرار گیرد. بسته به نوع کاربرد و محل استفاده از بتن، این ماده دارای محدودیت‌ها و مشکلاتی می‌باشد. یکی از عوامل ایجاد خسارت‌های جبران ناپذیر به چرخه صنعت و اقتصاد کشورها، خرابی‌های بتن در طولانی مدت است. بتن‌های با دوام و پایایی زیاد، علاوه بر افزایش عمر مفید سازه، موجب کاهش خسارت‌های جبران ناپذیر به محیط زیست می‌گردند. از عوامل موثر بر میزان عمر سرویس دهی سازه‌های بتنی، شرایط محیطی و کیفیت بتن می‌باشد. حمله سولفات‌ها به بتن یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کاهش عمر سازه و دوام بتن است. در مطالعه حاضر آزمایش‌های تغییر وزن و تغییر مقاومت فشاری پس از قرارگیری در محلول سولفات منیزیم برای شش طرح مخلوط بتن حاوی دوده‌سیلیسی، پودر شیشه و سرباره فولاد ارزیابی شد. علاوه بر آن بمنظور ارزیابی نفوذپذیری بتن، آزمایش‌های عمق نفوذ آب تحت فشار و جذب آب حجمی انجام شد. نتایج بیانگر عملکرد مناسب، پودر شیشه و سرباره فولاد در برابر حمله سولفات منیزیم و کاهش عمق نفوذ آب می‌باشد. میزان تغییرات وزن و مقاومت فشاری بتن در برابر حمله سولفات منیزیم به خواص مواد مکمل سیمانی، میزان جایگزینی آن‌ها و تخلخل بتن بستگی دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1401/1/16 | پذیرش: 1401/3/25 | انتشار: 1401/4/10