دوره 22، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 141-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohebbi Amir Hoseini A, Soltani Mohammadi M. A macro-scale truss model for nonlinear analysis of masonry walls. MCEJ 2022; 22 (4) :127-141
محبی امیرحسینی عطیه، سلطانی محمدی مسعود. یک مدل بزرگ‌مقیاس خرپایی برای تحلیل غیرخطی دیوارهای بنایی. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (4) :127-141

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، msoltani@modares.ac.ir
در این تحقیق یک مدل بزرگ­مقیاس خرپایی برای شبیه­سازی رفتار درون صفحه دیوارهای بنایی در مودهای خرابی مختلف معرفی می­شود. در مدل پیشنهادی، اعضاء سازه­ای بنایی به پانل­های دو بعدی کوچکتر تقسیم شده سپس برای مدل­سازی هر پانل،­ از یک سیستم خرپایی استفاده می­شود. نحوه تعیین مشخصات مربوط به هندسه، ابعاد و مدل رفتاری این المانهای خرپایی با توجه به مکانیزم رفتاری و مودهای خرابی داخل صفحه دیوارهای بنایی معرفی می­شوند، سپس نتایج حاصل از تحلیل با استفاده از مدل پیشنهادی و روابط پیشنهادی آیین­نامه­ ASCE41 در مودهای خرابی مختلف مورد ارزیابی و مقایسه قرار می­گیرد. همچنین به منظور صحت­سنجی، دو نمونه دیوار محصورشده توسط دو لبه، سه نمونه دیوار با مقطع مستطیلی و یک نمونه دیوار قوسی با استفاده از مدل پیشنهادی مدل­سازی شده و نتایج تحلیل عددی و آزمایشگاهی بررسی می­شود. نتایج بدست آمده نشان دهنده آن است که مدل پیشنهادی در عین سادگی، قابلیت مناسبی در تخمین رفتار داخل صفحه دیوارهای بنایی دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1400/10/24 | پذیرش: 1401/3/25 | انتشار: 1401/4/10