دوره 22، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 87-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bakhshpoori T, Masoum Nejad M. Performance evaluation of U-shaped metallic-yielding damper in RC frames irregular in elevation. MCEJ 2022; 22 (2) :75-87
بخشپوری طاها، معصوم نژاد مونا. بررسی عملکردی استفاده از میراگرهای فلزی جاری شونده U-شکل در ساختمان‌های بتنی نامنظم در ارتفاع. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (2) :75-87

1- استادیار دانشکده فنی مهندسی شرق گیلان، گروه عمران، دانشگاه گیلان، رودسر، گیلان، ایران. ، tbakhshpoori@guilan.ac.ir
2- کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رامسر.
این مقاله به بررسی تاثیر میراگرهای فلزی جاری شونده U-شکل در مقاوم سازی ساختمان­های بتنی متداول خمشی متوسط نامنظم در ارتفاع می­پردازد. پس از طراحی قاب­های ضعیف کاهش نیاز لرزه­ای سازه­های مقاوم سازی شده مطابق با ضوابط تحلیل غیرخطی سازه های بتنی با مدلسازی در نرم افزار  PERFORM 3D بررسی شده است. با انجام تحلیل­های تاریخچه زمانی دو بعدی، تحت رکوردهای دور از گسل، تغییر مکان طبقه آخر، دریفت طبقات، برش پایه، و سطح عملکرد قاب­ها، ارزیابی گردید. مطابق نتایج بدست آمده، مقدار دریفت و تغییرمکان طبقات در قاب مقاوم سازی شده با میراگر تا حدود 30 درصد کاهش می­یابد. همچنین سطح عملکرد نیز با استفاده از میراگر به نحو چشمگیری بهبود می­یابد. کاربرد میراگر تاثیر چندانی بر کاهش مقدار برش پایه نداشته و در برخی موارد تا حدود 10 درصد، برش پایه در قاب مقاوم سازی شده با میراگر در مقایسه با قاب بدون میراگر افزایش می یابد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1400/3/9 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1401/4/10