دوره 21، شماره 4 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 140-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Palizvan Zand J, Sabouri J, katebi J, Nouri M. An anti-windup robust PID controller based on H_∞ for structural vibration attenuation. MCEJ 2021; 21 (4) :127-140
پالیزوان زند جواد، صبوری جمشید، کاتبی جواد، نوری مهدی. طراحی کنترلر PID مقاوم مبتنی بر نرم بینهایت و با در نظر گرفتن پدیده وینداپ برای کنترل فعال ارتعاشات سازه ای. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (4) :127-140

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ، jkatebi@tabrizu.ac.ir
پیاده سازی موفقیت­آمیز تکنولوژی کنترل فعال، مستلزم وجود یک الگوریتم کنترلی مناسب برای محاسبه نیروی کنترل تطبیقی مورد تقاضای محرک­ها است. مدل ریاضی سیستم تنها می­تواند بیان تخمینی از رفتار دینامیکی واقعی آن باشد. بطور کلی این اختلاف می­تواند تاثیر بسزایی در کارایی و پایداری سیستم کنترلی داشته باشد. یکی از مسائل مهم در الگوریتم­های کنترل فعال ارزیابی مقاوم بودن سیستم کنترلی در برابر نامعینی­های مدل و مشکلات ناشی از اشباع محرک­ها است. در این پژوهش یک کنترل­کننده مقاوم تناسبی، مشتقی و انتگرالی (PID) مبتی بر نرم بینهایت برای کنترل لرزه­ای یک سازه مجهز به میراگر جرمی تنظیم شونده ارائه شده است. نیروی کنترل کننده PID ، بنحوی بدست آورده می­شود که نرم بینهایت تابع تبدیل سیستم حلقه بسته از ورودی اغتشاش به خروجی­های هدف کمینه گردد. برای نمایش کارایی و پایداری مقاوم الگوریتم پیشنهادی، از نتایج شبیه سازی­های عددی بر روی یک سازه 4 طبقه مجهز به میراگر جرمی تنظیم شونده فعال استفاده می­شود. نتایج بدست آمده نشان­دهنده کارایی و پایداری مقاوم کنترل کننده پیشنهادی در حضور عدم قطعیت های سختی سازه، پدیده ازدیاد نامتعارف انتگرال­گیر ناشی از اشباع محرک و نویز اندازه­گیری می­باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1399/9/23 | پذیرش: 1399/12/27 | انتشار: 1400/5/10