دوره 21، شماره 6 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 73-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Majid Zamani S S, Movahed H. Detection of nonlinear seismic response of steel moment frames using Frequency Response Functions (FRFs) and Hilbert transforms of FRFs. MCEJ 2021; 21 (6) :55-73
مجیدزمانی سید سهیل، موحد حامد. شناسایی رفتار غیرخطی قاب‌های خمشی فولادی تحت بار لرزه‌ای با استفاده از تابع پاسخ فرکانسی و تبدیل هیلبرت تابع پاسخ فرکانسی. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (6) :55-73

1- عضو هیئت علمی، بخش مهندسی سازه مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی ، majidzamani@bhrc.ac.ir
2- دانشجوی دکتری پژوهشکده ساختمان و مسکن مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
رفتار غیرخطی یکی از نشانه‌­های تغییرات در مشخصات عملکرد سازه‌­­ها می­باشد و شناسایی رفتار غیرخطی می­تواند در تشخیص خرابی سیستم­های سازه­ای مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق روشی جهت شناسایی رفتار خطی و غیرخطی در قاب­های خمشی فولادی، با استفاده از تابع پاسخ فرکانسی و تبدیل هیلبرت تابع پاسخ فرکانسی استخراج شده از سازه‌­ها طی بارگذاری لرز‌ه‌­ای، ارائه شده است. رفتار غیرخطی، با تشکیل مفاصل پلاستیک در ستون­ها و به عنوان نوعی آسیب ایجاد شده در سازه، لحاظ می­گردد. در این روش با بکارگیری خصوصیات تابع پاسخ فرکانسی و تبدیل هیلبرت تابع پاسخ فرکانسی مشخصه‌­هایی جهت تشخیص و کمی­‌سازی تشکیل مفاصل پلاستیک ارائه شده­‌اند. با استفاده از پاسخ خطی و غیرخطی سه سازه قاب خمشی فولادی چهار، هشت و دوازده طبقه، تحت بارگذاری پانزده عدد رکورد انتخابی از زمین­لرزه­‌های شناخته شده، با خصوصیات متفاوت در تاریخچه زمانی و دامنه فرکانسی، مشخصه­‌ها استخراج و مورد بررسی قرار گرفته­‌اند. بر اساس نتایج حاصله، مشخصه­‌های ارائه شده، در تشخیص تشکیل مفاصل پلاستیک در قاب­های خمشی فولادی، برای سه مرحله پایش سلامت سازه شامل شناسایی "وجود"، "جانمایی" و "شدت" آسیب، دارای دقت و حساسیت مناسب می­باشند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1399/9/19 | پذیرش: 1400/4/9 | انتشار: 1400/9/10