دوره 21، شماره 6 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 23-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khazaee A, Ghalehnovi M, Rakhshanimehr M. Experimental and Analytical Evaluation of Dowel Action in Ultra-high Performance Concrete. MCEJ 2021; 21 (6) :7-23
خزائی امین، قلعه نوی منصور، رخشانی مهر مهرالله. ارزیابی آزمایشگاهی وتحلیلی ساز و کار شاخه ای در بتن فوق توانمند. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (6) :7-23

1- دانشکده فنی و مهندسی اسفراین ، گروه مهندسی عمران ، اسفراین ، خراسان شمالی ، ایران
2- هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه فردوسی مشهد ، ghalehnovi@um.ac.ir
3- دپارتمان مهندسی عمران- دانشگاه الزهرا
برای این که بتوان اعضای سازه بتن مسلح را به درستی تحلیل و به صورت بهینه طراحی نمود، لازم است تا ارزیابی مناسبی از رفتار آن ها تحت اثر بارگذاری‌های مختلف داشت. کارایی، دقت و سرعت روش های تحلیل سازه در گرو به کارگیری مدل های رفتاری مناسب و کارا می‌باشد. به دلیل ضعف بتن در کشش، در سازه های بتن مسلح تحت اثر بارگذاری نه چندان بزرگ هم، بتن دچار ترک خوردگی می‌شود. بنابراین شناخت ساز و کارهای انتقال تنش در سطوح ترک خورده، برای ارزیابی پاسخ سازه­ های بتن مسلح حایز اهمیت می‌باشد. در این تحقیق به منظور شناسایی رفتار سطوح ترک خورده تحت اثر برش، برنامه آزمایشگاهی ترتیب داده شده است. با استفاده از نمونه­ های آزمایشگاهی ساخته شده از بتن فوق توانمند، مقدار برش انتقال یافته از طریق میلگرد طولی (عملکرد شاخه­ای) اندازه­گیری شده است. در ادامه سعی شده است تا براساس نتایج حاصل از آزمایش ها انجام شده و با استفاده از مطالعات سایر محققین مدلی مناسب برای ساز و کار انتقال برش به وسیله میلگرد عبوری در سطوح ترک خورده در بتن فوق توانمند ارایه شود. نتایج نشان از دقت مناسب روابط پیشنهادی برای تخمین نمودار برش-جابجایی شاخه­ای در نمونه­های دارای شیار قائم و مایل دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1399/6/5 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/9/10