دوره 20، شماره 6 - ( 1399 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 144-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mashayekhi M, Mehdizade F. Size and topology optimization of truss structures using an enhanced cuttlefish method. MCEJ 2020; 20 (6) :133-144
مشایخی مصطفی، مهدی زاده بهمن آباد فهیمه. بهینه‌سازی اندازه و توپولوژی خرپاها با استفاده از روش ده‌پا اصلاح شده. مهندسی عمران مدرس. 1399; 20 (6) :133-144

1- عضو هیات علمی ، m.mashayekhi@vru.ac.ir
2- دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان
بهینه­سازی را می توان فرآیندی برای یافتن شرایطی دانست که مقدار حداکثر و حداقل یک تابع را ایجاد می­کند.الگوریتم­های فراابتکاری با یکایدهازیکرویداددرطبیعتبرایایجادالگوریتمبهینه­سازی به کار گرفته شده­اند. دراینمقالهالگوریتمبهینه­سازیفراابتکاریده­پا به کمک ماشین­های یاخته­ای اصلاح و برای بهینه­سازی اندازه و توپولوژی خرپاها استفاده شده است.در این روش اصلاح شده، ماشین یاخته­ای وهمسایگی مور تعریف می­شود و بهترین جواب انتخاب و از آن برای ایجاد جمعیت جدید استفاده می­شود. در آخر بهترین جواب جایگزین بدترین فرد در ماشین یاخته­ای شده و به این صورت ماشین یاخته­ای به روزرسانی می­شود.در این مقاله جابه­جایی گره­ها و نیروهای داخلی سازه­ی خرپا به عنوان قیدهای بهینه­سازی در نظر گرفته شده­اند.  مقایسه  نتایج عددی که از روش اصلاح شده به دست می­آید با بقیه روش­های فراابتکاری نشان می­دهد که الگوریتم اصلاح شده­ی پیشنهادی قادر به یافتن پاسخ بهتر با استفاده از تلاش­های محاسباتی کمتر است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1398/10/27 | پذیرش: 1399/8/12 | انتشار: 1399/10/10