دوره 19، شماره 6 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 218-201 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghiasi V, Mousapoor E, Madandoust R. Macro modeling of post-punching behavior of flat slabs in progressive collapse. MCEJ 2019; 19 (6) :201-218
قیاسی واحد، موسی پور اسماعیل، مدندوست رحمت. مدلسازی ماکرو رفتار پس پانچ دال های تخت در خرابی پیش رونده. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (6) :201-218

1- استادیار پایه 12 و عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه ملایر ، v.ghiasi@malayeru.ac.ir
2- دانشجوی دکتری مهندسی عمران دانشگاه ملایر
3- دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گیلان
در این مقاله، روش های تحلیلی مدلسازی ماکرو اتصالات دال- ستون برای شبیه سازی رفتار پس پانچ آنها ارایه شده است. این روش های مدلسازی می تواند برای ارزیابی خرابی پیش رونده ساختمان های دال تخت به کار رود. در سیستم های دال تخت، عمده آسیب های سازه ای در اتصالات دال- ستون متمرکز است. در مدل پیشنهادی از المان های پوسته برای شبیه سازی دال و المان های تیر اتصال دهنده برای شبیه سازی شکست پانچ استفاده شده است. برای مدلسازی انتقال نیروهای داخلی بین دال و ستون و همچنین بررسی رفتار اتصالات، شش منحنی نیرو- تغییرشکل با رفتارهای خطی و غیرخطی برای شبیه سازی خمش، برش، پیچش و نیروی محوری تیرهای اتصال دهنده معرفی شده است. دو روش مدلسازی ماکرو نیز برای شبیه سازی رفتار پس پانچ ارائه شده است که شامل مدلسازی با میلگرد و مدلسازی با المان اتصال می باشد. برای شبیه سازی رفتار پس پانچ، یک منحنی دوخطی نیرو- تغییرشکل به المان اتصال اختصاص یافته است. میلگرد و یا المان اتصال در مجاورت المان تیر اتصال دهنده قرار می گیرد و پس از شکست پانچ فعال می شود. برخی پارامترهای به کار رفته در معرفی این منحنی ها از طریق کالیبره کردن با نتایج آزمایش به دست آمده است. روش های پیشنهادی توسط نمونه های آزمایشگاهی اعتبارسنجی شده است. نتایج نشان می دهد که هر دو روش مدلسازی رفتار پس پانچ، دقت قابل قبولی را در پیش بینی مقاومت پس پانچ ، سختی پس پانچ و ظرفیت تغییرشکل دارند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1398/5/23 | پذیرش: 1398/9/2 | انتشار: 1398/12/10