دوره 19، شماره 6 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 29-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagheri M, Chahkandi A. Optimal CFRP strengthening of RC frames based on reliability analysis. MCEJ 2019; 19 (6) :15-29
باقری منصور، چهکندی آزاده. الگوی بهینه ی تقویت CFRP در قاب‌های بتن مسلح بر مبنای تحلیل قابلیت اعتماد. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (6) :15-29

1- استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران ، mnsrbagheri@gmail.com
2- کارشناس ارشد سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
در تحقیق حاضر الگوی بهینه برای تقویت قاب بتن‌آرمه با لایه‌های CFRP با استفاده از تحلیل قابلیت اعتماد ارائه شده است. پس از انجام صحت سنجی و اطمینان از نتایج حاصل از مدل‌سازی در نرم‌افزار اپنسیس، قابلیت اعتماد قاب بتن‌مسلح 8 طبقه تحت سه رکورد زلزله و 5 الگوی تقویت ابتدا با استفاده از روش قابلیت اعتماد نمونه‌برداری با اهمیت تعیین شده، سپس دقت روش با روش شبیه‌سازی مونت‌کارلو سنجیده شده است. بر پایه نتایج تحلیل قابلیت اعتماد، مقدار طول بهینه متناظر با حداکثر مقدار شاخص قابلیت اعتماد ( ) برای هر یک از رکوردهای زلزله تعیین شده است. بررسی نتایج نشان می‌دهد که افزایش طول تقویت منجر به افزایش شاخص قابلیت اعتماد نشده و از مقدار آن کاسته می‌شود. روش مونت‌کارلو برای انجام محاسبات به تعداد زیادی از نمونه‌های شبیه‌سازی نیاز دارد که با انتخاب روش نمونه‌برداری با اهمیت و مقدار مناسب متغیرهای تصادفی برای شروع تحلیل تعداد نمونه‌های شبیه‌سازی و زمان انجام محاسبات به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/8/11 | پذیرش: 1398/9/14 | انتشار: 1398/12/10