دوره 17، شماره 6 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 280-269 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazari Ali Abady K, Akhtari A. Effect of Vertical and Curve blocks on Hydraulic Jump Characteristic in Diverging Rectangular Sections With FLOW-3D Software. MCEJ 2017; 17 (6) :269-280
نظری علی آبادی خدیجه، اختری علی اکبر. تأثیر بلوک های قائم و منحنی بر مشخصات پرش هیدرولیکی در مقاطع مستطیلی واگرا با استفاده از نرم افزار FLOW-3D. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (6) :269-280

1- دانشگاه رازی ،گروه سازه های هیدرولیکی ، kh54nazari@gmail.com
2- دانشگاه رازی، گروه سازه های هیدرولیکی، استادیار
یکی از سازه های متداول جهت استهلاک انرژی جریان های پر سرعت، حوضچه آرامش می باشد. بررسی محققین نشان می دهد که واگرایی و زبری های مصنوعی حوضچه های آرامش هر یک باعث کاهش نسبت عمق ثانویه به اولیه، طول پرش و افزایش افت نسبی انرژی نسبت به پرش کلاسیک می شود. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار FLOW-3D و مدل های آشفتگی k-ԑ استاندارد و RNG k-ԑ شبیه سازی عددی پرش هیدرولیکی در مقاطع مستطیلی واگرا انجام شده است و با نتایج بدست آمده از بررسی های آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفت، درادامه اثرات بلوک قائم و منحنی بر مشخصات پرش هیدرولیکی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مدل آشفتگی k-ԑ استاندارد برای پیش بینی پروفیل سطح آب در پرش هیدرولیکی در مقاطع مستطیلی واگرا مناسب بوده و انطباق قابل قبولی دارد. بررسی ها نشان داد که در مقایسه میان بلوک ها، بلوک های منحنی، اثر گذارتر عمل می کنند، طوری که بلوک های منحنی باعث کاهش عمق ثانویه و طول پرش هیدرولیکی به ترتیب 70 و 35 درصد نسبت به پرش کلاسیک شده است و بلوک های قائم، باعث کاهش عمق ثانویه و طول پرش هیدرولیکی به ترتیب 46و 18 درصد نسبت به پرش کلاسیک شده است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1395/3/10 | پذیرش: 1396/7/2 | انتشار: 1398/3/11