دوره 19، شماره 5 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 135-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sojoudi Y, Sharafi H. Study Of Layered Earth Slope Failure Mechanisum Under Saturated Condations. MCEJ 2019; 19 (5) :123-135
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-14583-fa.html
سجودی یونس، شرفی حسن. مطالعه مکانیزم گسیختگی شیب‌های خاکی چند لایه تحت شرایط مختلف اشباع شدگی. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (5) :123-135

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-14583-fa.html


1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه رازی کرمانشاه
چکیده:   (3962 مشاهده)
افزایش میزان رطوبت لایه‌های خاک در شیب باعث گسیختگی شیب‌ها می‌گردد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی مکانیزم گسیختگی در شیب‌های چند لایه تحت تاثیر افزایش میزان رطوبت لایه‌های خاک می‌باشد. برای این منظور با استفاده از تحلیل‌های عددی و مطالعات آزمایشگاهی تاثیر موقعیت‌های مختلف قرارگیری شمع‌ها در شیب تحت شرایط مختلف اشباع شدگی لایه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج مطالعات انجام شده نشان می‌دهند سطح لغزش ایجاد شده در شیب‌های چند لایه اشباع، بسته به موقعیت‌های مختلف قرارگیری شمع‌ها و شرایط متفاوت اشباع شدگی لایه‌ها متفاوت از یکدیگر می‌باشند. نتایج مطالعات نشان می‌دهند عامل افزایش رطوبت در میان لایه رسی بیشترین تاثیر را در سطح لغزش ایجاد شده در شیب و سایر پارامترهای مورد مطالعه از قبیل نسبت ظرفیت باربری پی های مستقر بر تاج شیب و نسبت بهسازی ضریب اطمینان پایداری شیب دارد. نتایج به دست آمده از مطالعت عددی و آزمایشگاهی نشان می‌دهند برای افزایش پایداری، نصب شمع در نزدیکی وسط شیب بیشترین کارایی را دارد. در صورتی که بهینه موقعیت نصب شمع برای افزایش ظرفیت باربری پی‌های مستقر بر شیب بستگی به شرایط پایداری شیب قبل از اعمال سربار در تاج و شرایط اشباع شدگی لایه‌های خاک در شیب داشته و در اغلب موارد در نزدیکی تاج شیب می‌باشد. مقایسه نتایج مطالعات آزمایشگاهی و عددی نشان می‌دهند همخوانی نسبتا مناسبی بین نتایج مدلهای فیزیکی با نتایج تحلیل‌های عددی وجود دارد.
متن کامل [PDF 1029 kb]   (2028 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/6/25 | پذیرش: 1398/10/9 | انتشار: 1398/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.