دوره 16، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 68-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

shabani rameneti M. Evaluation of Performance Reinforced Soil Retaining Wall with Oblique Reinforcements, Slope Facing and Reinforcements Anchor. MCEJ 2016; 16 (1) :55-68
شعبانی رمنتی محمد جواد. ارزیابی عملکرد دیوار حائل خاک مسلح با تسلیح‌کننده‌های مورب، رویه شیب‌دار و مهار تسلیح‌کننده‌ها. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (1) :55-68

دانشجو
طی سه دهه گذشته با توجه به مزایای دیوارهای حائل خاک مسلح، استفاده از این دیوارها در طرح‌های عمرانی افزایش قابل توجهی یافته است. از بزرگترین مزایای دیوارهای خاک مسلح انعطاف‌پذیری این دیوارها و توانایی آن‌ها برای جذب تغییرشکل‌ها به علت شرایط ضعیف خاک شالوده‌ها می‌باشد. در این تحقیق با بررسی مطالعات گذشته سعی شده تا تاثیر شیبداری رویه دیوار، تسلیح‌کننده‌های مورب و مهار تسلیح‌کننده‌ها بر عملکرد دیوار به صورت تجربی مورد بررسی قرار گیرد. در این راستا در مجموع 14 مدل دیوار در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده و عملکرد آن‌ها تحت بارگذاری مناسب مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی‌های تجربی نشان داد که با کاهش شیب رویه دیوار، تغییرشکل رویه کاهش می‌یابد. همچنین با افزایش شیب لایه‌های تسلیح، تغییرشکل افقی رویه دیوار کاهش یافته بود. از این رو با توجه به نتایج به دست آمده، دیوار با شیب لایه‌های تسلیح 10 درجه و شیب رویه 80 درجه باعث بهبود قابل توجهی در عملکرد دیوار می‌گردد به نحوی که حداکثر تغییرشکل افقی رویه تا 20% کاهش می‌یابد.
نوع مقاله: طرح پژوهشی | موضوع مقاله: خاک و پی
دریافت: 1393/1/19 | پذیرش: 1394/10/30 | انتشار: 1395/1/1