دوره 16، شماره 4 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 68-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jahangir M H, Khosravi Z. Numerical Evaluation of Stress Distribution on the Cantilever Sheet Pile Wall Buried in Earthquake Conditions. MCEJ 2016; 16 (4) :57-68
جهانگیر محمد حسین، خسروی زهرا. ارزیابی عددی توزیع تنش بر روی سپر حائل طره‌ای مدفون در خاک دانه‌ای برای شرایط زمین لرزه. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (4) :57-68

1- عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد/ دانشگاه تهران
تاکنون بیشتر روش‌های کاربردی جهت تعیین چگونگی توزیع تنش‌های جانبی حاصل از نیروهای لرزه‌ای براساس فرضیات ساده‌کننده رانکین و کولمب مطرح شده‌اند. در طی سالیان اخیر ارائه تئوری وانگ برای دیوارهای حائل با خاکریز فعال، محققین را بر آن داشت تا در مورد نوع خاکریز مقاوم آن و بررسی حالت لرزه‌ای این تئوری برای دیوارهای حائل تلاش‌هایی صرف نمایند .در این مقاله تلاش می‌شود تا تئوری وانگ برای بررسی توزیع فشار جانبی خالص بر روی سپر بدون مهار جانبی نیز بکار بسته شود. لذا مطابق این تئوری، دانستن نحوه تشکیل سطوح گسیختگی در خاک‌های لایه‌ای و در مناطق فعال و مقاوم اهمیت پیدا می‌کند. همچنین سعی شده تا توزیع فشار جانبی تحت تأثیر پارامترهای مختلف مکانیکی خاکریز پشت سپر مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه محل اثر برآیند نیروهای جانبی حاصل از این تئوری محاسبه و نشان داده می‌شود که مقدار برآیند وابسته به ضریب جانبی فشار k (مورد استفاده در تئوری وانگ) نمی‌باشد، علیرغم اینکه توزیع فشار جانبی بر روی سپر با تغییر پارامتر k تفاوت می‌کند. البته محل اثر برآیند نیروهای جانبی وارد بر سپر با تغییر توزیع فشار جابجا می‌شود ولی مقدار برآیند آن در مقایسه با روش کولمب یکسان باقی می‌ماند. در نتیجه این بحث می‌توان گفت که تعمیم تئوری وانگ در بررسی توزیع فشار لرزه‌ای بر روی سپرهای بدون مهار جانبی نیز به‌خوبی جواب می‌دهد و می‌توان از آن به‌عنوان یک روش جدید محاسباتی در تحلیل و طراحی سپرها استفاده نمود.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: خاک و پی
دریافت: 1394/2/16 | پذیرش: 1394/10/27 | انتشار: 1395/8/1