دوره 16، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 44-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

K.A. Attari N, Deljavan Anvari M, hojat jalali H, Momeni M. Seismic response of buried pipelines subjected to normal faulting. MCEJ 2016; 16 (1) :35-44
خواجه احمد عطاری نادر، دلجوان انوری محمدرضا، حجت جلالی هیمن، مؤمنی مهدی. بررسی رفتار لرزه‌ای لوله‌های مدفون فولادی تحت اثر گسلش‌نرمال. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (1) :35-44

1- 1- استادیار ، بخش تحقیقات سازه، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
2- پژوهشکده ساختمان و مسکن
3- دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی شریف
4- 4- کارشناس مقاوم سازی، شرکت گاز استان تهران
با توجه به توسعه شهرنشینی و نیاز مردم به انرژی و آب، صنعت خطوط لوله نفت، گاز، آب و فاضلاب نیز پیشرفت کرده است. با توجه به احتمال عبور خطوط لوله از محل گسل‌ها در طول مسیر مطالعات ویژه جهت بررسی پاسخ خطوط لوله عبوری از گسل‌ها احساس می‌شود. مطالعه عددی حاضر پاسخ خطوط لوله فولادی مدفون تحت گسلش نرمال را مورد مطالعه قرار داده است. گسل عمود بر خط لوله بوده و در جهت قائم تغییر مکان می‌دهد که سبب ایجاد تنش‌ها و کرنش‌هایی در دیواره خط لوله می‌شود. مدل‌سازی سیستم خاک – لوله به طور دقیق با استفاده از المان‌های محدود که کرنش‌‌ها و تغییر مکان‌های بزرگ و رفتار غیر خطی مصالح را در نظر می‌گرفتند، انجام شده است. هدف از این مطالعه تعیین تغییر مکانی از گسل بود که لوله درآن دچار خرابی می‌شد و از آن می توان در طراحی خطوط لوله استفاده کرد. نتایج برای نسبت‌های مختلف قطر به ضخامت لوله در نموداری که کرنش بحرانی و تغییر مکان بحرانی گسل را نشان داده‌اند، نمایش داده شده است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1393/4/4 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1395/1/1