دوره 18، شماره 1 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 30-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

sh H, Bemanian R, DANESHJO F. Evaluation of seismic performance and determine performance levels for dual steel moment- shear wall system. MCEJ 2018; 18 (1) :17-30
شکیب حمزه، بمانیان رضا، دانشجو فرهاد. ارزیابی عملکرد لرزه‌ای و تعیین سطوح عملکردی سیستم دوگانه قاب- دیوار برشی فولادی. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (1) :17-30

1- تهرام- تربیت مدرس
2- دانشجوی دوره دکتری، پژوهشگاه مدیریت بحران شاخص پژوه، اصفهان، ایران
3- استاد دانشگاه تربیت مدرس
سیستم دوگانه قاب خمشی- دیوار برشی فولادی به دلیل عملکرد مناسب در ساختمان های متداول و بلند مرتبه در کشورهای زلزله خیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. نو بودن این سیستم سازه‌ای از منظر عملکرد لرزه‌ای و بررسی سطوح عملکردی آن از یک طرف و عدم قطعیت در ویژگی‌های زلزله از طرف دیگر پراکندگی فراوانی در نتایج حاصل از پژوهشهای گذشته به وجود آورده است. در این تحقیق عملکرد لرزه‌ای سیستم دوگانه قاب خمشی- دیوار برشی فولادی به وسیله تحلیل دینامیکی غیر‌خطی فزاینده مورد بررسی عملکردی قرار گرفته و سطوح عملکردی برای این سیستم ارزیابی و تعیین شده است. برای این منظور قابی از یک ساختمان 4 طبقه با ارتفاع طبقه 5/3 متر در نظر گرفته شده است. این ساختمان مطابق استاندارد 2800 بارگذاری لرزه‌ای و بر اساس آیین‌نامه AISC360-10 و AISC Design Guide 20 طراحی لرزه‌ای شده است. جهت تحلیل دینامیکی فزاینده از 20 رکورد لرزه‌ای دور از گسل استفاده شده است. با انجام تحلیل‌های غیر‌خطی فزاینده بر روی قاب مورد نظر منحنی‌های تحلیل دینامیکی فزاینده با معیار پاسخ ماکزیمم نسبت تغییرمکان نسبی طبقات و دو معیار شدت لرزه‌ای ترسیم شده است. به منظور کاهش وابستگی نتایج به تغییرات رکورد لرزه‌ای، نتایج بر اساس دو ویژگی محتوای فرکانسی و زمان تداوم شتابنگاشت‌ها مورد مقایسه قرار گرفته است. در ادامه دو سطح عملکرد لرزه‌ای IO و CP برای سیستم دوگانه قاب خمشی- دیوار برشی فولادی مورد تعیین و ارزیابی قرار گرفته که سطح IO و CP به ترتیب متناظر دریفت 1.4 و 9 درصد می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1394/12/9 | پذیرش: 1395/7/19 | انتشار: 1395/10/5