دوره 13، شماره 4 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 123-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Darani F, Sarvghad Moghadam A. Finite Element Analysis of Squat Concerte Shear Walls with Rectangular Section under Static Monotonic Loading. MCEJ 2013; 13 (4) :113-123
محمدی دارانی فرهاد، سروقد مقدم2 عبدالرضا. تحلیل المان محدود دیوارهای برشی بتنی کوتاه با مقطع مستطیلی تحت بارگذاری استاتیکی یکنواخت. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (4) :113-123

1- دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرد
2- پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله
استفاده از دیوارهای برشی بتنی کوتاه در ساختمان های کم ارتفاع، طبقات پایین ساختمان های بلند مرتبه و نیروگاه­های هسته­ای متداول است. قطعات دیوار شکل گرفته در دیوارهای برشی به وسیله ی بازشوهای در و پنجره نیز، رفتاری مشابه دیوارهای کوتاه دارند. به دلیل غالب بودن رفتار برشی در این دیوارها، تحلیل آن ها همواره با پیچیدگی­هایی همراه بوده است. هدف از این نوشتار، یافتن اطلاعات مفید در مدل سازی دقیق و سریع دیوارهای برشی بتنی کوتاه در نرم افزارهای پرکاربرد تحلیل سازه­های ساختمانی است. برای این منظور 5 نمونه ی آزمایشگاهی از این دیوارها با مقطع مستطیلی، انتخاب و در نرم افزارهای SAP 2000 و PERFORM 3D شبیه سازی شده­اند. با مقایسه ی نتایج تحلیل با آزمایش در حالت­های مختلف مدل سازی، پارامترهای کلیدی برای مدل سازی این دیوارها مشخص و کالیبره شده و چگونگی تعریف این پارامترها برای هر نرم افزار بیان شده است. مقایسه ی نتایج تحلیل­ها با آزمایش­ها، نشان دهنده ی دقت مناسب روش­های استفاده شده برای تحلیل دیوارهای برشی بتنی کوتاه است.

دریافت: 1392/9/30 | پذیرش: 1392/9/1 | انتشار: 1392/9/30