جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای مدول الاستیسیته


دوره ۸، شماره ۳۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده در این تحقیق برخی خواص فیزیکی لیموترش جهرمی مورد مطالعه قرار گرفت. خواص فیزیکی شامل جرم، قطرهای اصلی، حجم، چگالی، ضریب کرویت، قطر هندسی و میزان مقاومت بود. برای تعیین  میزان مقاومت لیموترش، آزمون فشار با دستگاه ماشین آزمون مواد با استفاده از دو فک تخت انجام گرفت. آزمایشها در سه سطح جرمی ( g۲۳<m ،  g۲۳>m> g۱۸ و  g۱۸>m)، در سه سرعت بارگذاری (۱۰۰ ، ۲۰۰ ، ۳۰۰ میلی متر بر دقیقه) و در دو جهت بارگذاری عمودی(درجهت قطر بزرگ) و افقی(در جهت قطر متوسط) انجام شدند. پارامترهای بدست آمده شامل نیرو و انرژی شکست، چغرمگی و مدول الاستیسیته بودند. نتایج خواص فیزیکی نشان داد که میانگین جرم، حجم، چگالی، ضریب کرویت و قطر هندسی لیموترش ها به ترتیب  g ۴۸/۲۱، cm۳ ۲۴/۲۱، g/cm۳ ۰۱۲/۱، ۹۰/۰ و  cm۰۷/۳۴ بودند. همچنین  نتایج حاکی از معنادار شدن اثرات اصلی  جهت بارگذاری، سرعت بارگذاری و اندازه در شاخص مدول الاستیسیته (p< ۰,۰۱) و اثر متقابل سرعت بارگذاری و اندازه در انرژی شکست (p< ۰.۰۱) و چغرمگی (p< ۰.۰۵)  بود. اما هیچ یک از شاخص ها در نیروی شکست معنادار نشد. علاوه بر آن نتایج نشان داد که سرعت بارگذاری رابطه عکس با انرژی شکست و رابطه مستقیم با چغرمگی  و مدول الاستیسیته داشته است. در مقابل، اندازه، تاثیر زیادی روی انرژی شکست و چغرمگی نداشته ولی مدول الاستیسیته رابطه معکوسی با اندازه از خود نشان داد.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر خواص مکانیکی پلیمر تقویت‌شده با نانولوله کربن، ابعاد نانولوله کربن و وجود ناحیه فاز واسط است که به سبب ساختار نانولوله تشکیل می‌گردد. در این پژوهش، روش تحلیلی جدیدی برای تعیین مدول پلیمر حاوی نانولوله کربن ارائه شده است. این تحقیق با در نظر گرفتن ساختار نانولوله کربن، ابعاد (قطر و طول نانولوله) و ناحیه فاز واسط به محاسبه مدول الاستیسیته نانوکامپوزیت می‌پردازد. مدل جدید ارائه شده با استفاده از روابط الاستیسیته، نانولوله کربن را به صورت تک‌رشته توپر با خواص ایزوتروپ عرضی معادل‌سازی نموده و در ادامه ناحیه فاز واسط بین نانولوله کربن و ماتریس که دارای پیوند واندروالس است را با روابط مکانیک محیط پیوسته، به صورت یک محیط مادی ایزوتروپ در نظر می‌گیرد. با در نظر گرفتن یک المان حجمی، یک تک‌رشته معادل ارائه می‌شود و با استفاده از رابطه هالپین-تسای و کویان مدول نانوکامپوزیت محاسبه می‌گردد. نتایج حاصل از این روش جدید، مطابقت بسیار مناسبی با داده‌های آزمایشگاهی متنوع را نشان می‌دهد. مزیت این مدل جدید آن است که برخلاف بسیاری از مدل‌های ارائه شده، نه تنها از روابط و مدلسازی‌های پیچیده استفاده نکرده، بلکه به کمک روابط الاستیسیته با سرعت بسیار بالایی به نتایجی با دقت بسیار مناسب می‌رسد.

دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده- در این تحقیق، روش جدیدی برای کاهش تنش های پسماند مکرومکانیک در کامپوزیت های پلیمری لایه ای با استفاده از نانوالیاف کربنی ارائه شده است. برای این منظور، نخست با استفاده از روابط مایکرومکانیک کلاسیک و مایکرومکانیک بهبود یافته، ضریب انبساط حرارتی و مدول الاستیسیته زمینه پلیمری پرشده توسط نانوالیاف کربنی با درصدهای مختلف وزنی تعیین می شود. سپس با استفاده از زمینه بهبود یافته توسط نانوالیاف کربنی و روابط اختلاط در کامپوزیت ها، ضریب انبساط حرارتی و مدول الاستیسیته طولی و عرضی در یک تک لایه کامپوزیتی تعیین می شود. درنهایت، با استفاده از تئوری کلاسیک لایه ای در کامپوزیت ها، تنش های پسماند مکرومکانیک برای نانوکامپوزیت نانوالیاف/شیشه/اپوکسی با درصدهای مختلف وزنی محاسبه و نتایج مقایسه می شود. نتایج تنش های پسماند مکرومکانیک برای کامپوزیت های متقارن و نامتقارن نشان می دهد اضافه کردن نانوالیاف کربنی در زمینه کامپوزیت پلیمری به دلیل کاهش چشمگیر در ضریب انبساط حرارتی عرضی یک تک لایه، سبب کاهش تنش های مکرومکانیک در لایه ها تا میزان ۳۰% می شود.
مجید یزداندوست، محمود یزدانی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده- از آنجایی که حدود ۴/۳ حجم بتن را مصالح سنگی تشکیل می­دهد، مطالعه در مورد تأثیر ویژگیهای آن از قبیل نوع دانه بندی بر پارامترهای فیزیکی و مکانیکی بتن ضروری به نظر می­رسد حال آنکه تحقیقات مبسوطی در این زمینه انجام نگرفته است. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر مدول نرمی مصالح سنگی ریزدانه برخواص فیزیکی و مکانیکی بتن می­باشد. بدین منظور با استفاده از ۷ نوع دانه بندی با مدول نرمی ریزدانه متفاوت و ۱۱ نسبت آب به سیمان مختلف،۷۷ طرح اختلاط متفاوت طراحی وتحت آزمایش اسلامپ قرار گرفت. همچنین به واسطه طرح اختلاطهای طراحی شده، ۴۶۲ نمونه مکعبی و استوانه­ای ساخته و در سنین ۷ و۲۸ روز تحت آزمایش مقاومت فشاری، مدول الاستیسیته و مقاومت کششی قرار گرفت. نتایج حاصل بیانگر تأثیر مسقیم مدول نرمی مصالح سنگی ریزدانه برخواص فیزیکی و مکانیکی بتن می باشد. به این صورت که کاهش مدول نرمی ریزدانه از ۲۶/۳ تا ۶۶/۲، افزایش اسلامپ، مقاومت فشاری، مدول الاستیسیته و مقاومت کششی بتن را به همراه دارد. عامل افزایش پارامترهای مکانیکی بتن را می­توان در انسجام ساختار دانه بندی مصالح سنگی با مدول نرمی کمتر دانست. همچنین وجود مصالح سنگی با ابعاد کوچکتر در ساختار دانه بندی با مدول نرمی پایین­تر سبب شده است تا شرایط مناسب­تری برای جابجایی ذرات بزرگتر فراهم آید که این امر افزایش نرخ اسلامپ را در مقابل کاهش میزان مدول نرمی به همراه داشته است. در نتیجه می­توان گفت نوع دانه بندی مصالح سنگی به منظور ایجاد یک ساختار مناسب، تأثیر بسزایی بر خواص فیزیکی و مکانیکی بتن ایفا می­کند.    

دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

در این تحقیق تاثیر فرآیند ترموسایکلینگ بر خواص مکانیکی نانوکامپوزیت دندانی فیلتک زی ۳۵۰ توسط آزمایش دندانه گذاری نانو بررسی شده است. بدین منظور تعدادی نمونه دیسکی شکل به قطر ۱۰ میلیمتر و ضخامت ۴ میلیمتر از این نانوکامپوزیت ساخته شد. سپس نمونه های ساخته شده به دو گروه تقسیم شدند؛ نیمی از نمونه ها در دمای محیط نگهداری شده و نیمی دیگر تحت ۱۰۰۰ سیکل عملیات ترموسایکلینگ در آب مقطر بین ۵ و ۵۵ درجه سانتی گراد قرار گرفتند. پس از آماده سازی نمونه ها آزمایش دندانه گذاری نانو توسط دستگاه تریبوسکوپ روی نمونه های هر دو گروه انجام شد و مدول الاستیسیته و سختی نمونه ها با استفاده از داده های بدست آمده از آزمایش دندانه گذاری نانو و نیز روش الیور-فار بدست آمد. با استفاده از آزمون تی خواص مکانیکی بدست آمده برای نمونه های ترموسایکلینگ نشده و نمونه هایی که تحت عملیات ترموسایکلینگ قرار گرفتند مقایسه شد. نتایج نشان می دهند که فرآیند ترموسایکلینگ موجب افزایش مدول الاستیسیته و نیز افزایش سختی نانوکامپوزیت دندانی می شود.

دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

تغییرات تنش برشی در میکرورگ ها، با توجه به آسیب رساندن به لایه اندوتلیال، تغییر در نفوذ و رسوب جرم در داخل میکرو رگ ها می تواند به عنوان عامل تشکیل پلاک های چربی و فاکتور مهم در ایجاد بیماری های قلبی محسوب شود. با توجه به اهمیت موضوع، هدف از این مقاله، بررسی پارامترهای موثر بر تنش برشی وارد بر دیواره میکرورگ می باشد. در مقاله حاضر، از روش ترکیبی روش شبکه بولتزمن-مرز غوطه ور، جهت شبیه سازی حرکت گلبول قرمز در داخل جریان پلاسما استفاده شده است. لازم به ذکر است که گلبول قرمز تاثیر بسزایی بر تغییرات تنش برشی دارد و در این راستا نتایج حاصل، حاکی از تاثیر شگرف رفتار رئولوژیک خون بر تغییرات تنش برشی است. همچنین نتایج به دست آمده نشان دهنده تاثیر درصد گرفتگی و محل قرار گیری گلبول قرمز در نواحی مختلف گرفتگی بر تنش برشی و در نتیجه احتمال بروز بیماری های قلبی، عروقی می باشد. لازم به ذکر است که نتایج حاصل با نتایج عددی موجود برای میکرو رگ ها، ارزیابی شده و نتایج، حاکی از توانایی روش شبکه بولتزمن در شبیه سازی مسائل پیچیده به خصوص مدلسازی جسم جامد انعطاف پذیر معلق در سیال است.
محمد مهدی خلوصی، علی رئیسی استبرق، جمال عبدالهی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

در این پژوهش، رفتار یک خاک رسی آلوده به ماده هیدروکربنی آنتراسن و امکان بهسازی آن جهت بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی، با افزودن سیمان، مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور، نمونه‌های خاک طبیعی، خاک آلوده به آنتراسن، خاک-سیمان و خاک آلوده اختلاط یافته با سیمان در مقادیر (۵، ۱۰، ۱۵و ۲۰ درصد) سیمان تهیه شدند و بر روی آنها آزمایش مقاومت فشاری محصور نشده (USC) و حدود اتربرگ انجام شد. جهت انجام آزمایش مقاومت، از روش تراکم استاتیکی اقدام به ساخت نمونه‌ها شد و آزمایش روی نمونه‌های حاوی سیمان در زمان عمل‌آوری (۳، ۷، ۱۴ و ۲۸ روزه) صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که افرودن آنتراسن، سبب افزایش حدود اتربرگ در خاک آلوده نسبت به خاک طبیعی می‌گردد. افزودن سیمان به خاک طبیعی و خاک آلوده به طور کلی حدود اتربرگ در نمونه-ها را کاهش می‌دهد. همچنین نتایج نشان داد آلودگی خاک به آنتراسن، کاهش مقاومت خاک آلوده نسبت به خاک طبیعی را در پی دارد. با افزودن سیمان به خاک آلوده، مقاومت آن افزایش می‌یابد؛ این افزایش مقاومت تابعی از درصد سیمان بکار رفته و زمان عمل‌آوری است. از طرف دیگر نتایج بدست آمده از مدول الاستیسیته خاک حاکی از افزایش شکنندگی خاک آلوده اختلاط یافته با سیمان است که با افزایش درصد سیمان بکار رفته و یا زمان عمل‌آوری، این شکنندگی بیشتر می‌گردد.

دوره ۱۷، شماره ۹۹ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

تعیین و شناخت خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی و باغی یکی از پارامترهای مهم در طراحی و ساخت ماشین­های کاری در این زمینه و تشخیص تأثیر نیروهای استاتیکی و دینامیکی بر میوه آلوچه در طول انبارداری و حمل و نقل می­باشد. در این نوشته، خواص فیزیکی آلوچه­ها شامل: پارامترهای ابعادی و وزن و خواص مکانیکی آنها شامل: آزمون فشاری، آزمون پانچ، و آزمون سیکلیک، در دو سطح اندازه­ای درشت و کوچک اندازه­گیری گردید. در نهایت با استفاده از داده­های خواص فیزیکی مدل­های برآورد­کننده­ای چون مدل­های رگرسیونی و شبکه­های عصبی مصنوعی برای تخمین وزن و حجم میوه­ها ارایه گردید. مدل شبکه عصبی در تخمین حجم میوه ها با R۲ ۹۶/۰ بهترین مدل را برای تخمین حجم میوه ها ارائه داد. هر چند که این مدل برای تخمین وزن میوه­ها نسبت به مدل­های رگرسیونی عملکرد مناسبی را نداشت. از نتایج خواص مکانیکی پارامترهای نیرو و جابه­جایی و تنش بیشینه در نقطه شکست، مدول الاستیسته از روش های هرتز و تئوری بوزینسکیو، نیروی پانچ پوسته و گوشته، تنش کمینه از تئوری بوزینسکیو، توزیع تنش عمودی، افقی و برشی در عمق و سطح در لحظه ی شکست و ... محاسبه گردید. نتایج نشان داد بدلیل تفاوت ضخامت گوشته میزان تحمل بار وارده در آلوچه های بزرگ بیشتر از آلوچه های کوچک است. از مقایسات فک محدب و فک تخت در آزمون فشاری می­توان پی­برد در انبارمانی و حمل و نقل، میوه­هایی که در کف قرار می­گیرند نسبت به میوه­هایی که در تماس عمودی با میوه­های دیگر هستند بیشتر در معرض آسیب و صدمات مکانیکی قرار می گیرند. در نهایت با مشاهده رفتار توزیع تنش­ها در لحظه­ی شکست به نظر می­رسد که تنش افقی گسیختگی را در میوه­ها دیکته می­کند.

 
امیر حسن رضایی فرعی، سعید بابایی، هوشنگ کاتبی،
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

برآورد فشار لازم برای نگهداری جبهه کار تونل، یکی از مهمترین عوامل حفاری ایمن و مناسب با استفاده از ماشین‌های حفار مکانیزه در نواحی شهری است. در مقاله حاضر، با استفاده از نرم افزار المان محدود ABAQUS به بررسی تأثیر پارامترهای مدول الاستیسیته، زاویه اصطکاک داخلی و شرایط آب زیرزمینی بر روی میزان مناسب فشار جبهه کار در خاک‌های دانه‌ای پرداخته شده است. پس از صحت سنجی با نتایج ابزار بندی پروژه خط ۲ قطار شهری تبریز، بیش از ۷۰ مدل سه بعدی تحلیل و با اندازه‌گیری مقادیر جابجایی‌های جبهه کار تونل به ازای مقادیر متفاوت فشار جبهه کار و پارامترهای مختلف مورد بررسی، مقدار مناسب فشار جبهه کار تعیین شده است. بر اساس نتایج حاصل مدول الاستیسیته خاک تأثیر قابل توجهی در مقدار فشار مناسب جبهه کار دارد. همچنین، مقدار فشار جبهه کار حاصل از روش‌های تحلیلی و تجربی با مقدار مناسب بدست آمده مورد مقایسه قرار گرفته است که نتایج حاصل دارای بیشترین تطابق با روش COB می‌باشد.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

ارتعاشات وارد بر میوه‌های در حال حمل می‌تواند هر یک از آسیب‌های ضربه، سایش و فشرده ‌سازی و یا ترکیبی از آنها را به میوه وارد سازد. بافت میوه‌ شلیل در مرحله رسیدگی نرم است بنابراین سبب افزایش حساسیت به آسیب مکانیکی در هنگام حمل و نقل و نگهداری می‌شود. در این پژوهش اثر ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل بر کیفیت میوه شلیل با پنج سطح ، سه سطح دامنه، دو نوع جعبه ، سه نوع جاذب بر روی ردیف‌های اول ، دوم و سوم میوه مورد مطالعه قرار گرفته است. ریشه میانگین مربعات شتاب ارتعاش به عنوان معیاری از بزرگی ارتعاش در نظر گرفته شد و درصد انتقال پذیری ارتعاش در تیمارهای مختلف محاسبه شد. همچنین بیشینه تنش و مدول الاستیسیته در نقطه تسلیم نیز محاسبه گردید. نتایج نشان داد که جاذب‌ها در محدوده بسامدی  ۷/۵ تا ۵/۷  و ۹/۸ هرتز به ترتیب، هرتز بیشترین و کمترین جذب ارتعاش را داشتند. میو‌ه‌های ردیف اول، دوم و سوم به ترتیب در شتاب‌های ۸/۰ ، ۴/۸ و ۶ متر بر مجذور ثانیه کمترین مقدار انتقال پذیری بیشترین میزان جذب ارتعاش داشتند. کمترین میزان جذب ارتعاش نیز در ردیف اول ، دوم و سوم به ترتیب در شتاب‌های ۳/۲ ، ۱/۵ و  ۴/۳ متر بر مجذور ثانیه بدست آمد. لذا پیشنهاد می‌شود برای حمل میوه از جعبه‌های کارتنی که درون آن‌ها جاذب‌های کاغذی قرار داده شده است، استفاده گردد و در هر جعبه، یک ردیف میوه بیشتر چیده نشود.

صفحه ۱ از ۱