جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مدل فین

حمیدرضا پاسه، محمود یزدانی، رضا مهین روستا،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده- در این مقاله، اثر ساخت سد خاکی بر روانگرایی پی آبرفتی و همچنین اثر روانگرایی پی بر بدنه سد، در دو شرایط ژئوتکنیکی متفاوت پی بررسی شده است. برای بررسی از نرم­افزار تفاضل محدود دو بعدی فلک و مدل رفتاری فین استفاده شده و نتایج آن با نتایج ارزیابی دینامیکی سد خاکی مستقر بر پی سنگی مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد که ساخت سد در نواحی پی زیر تاج سد، سبب افزایش تنش مؤثر و مدول برشی و کاهش کرنش­های برشی و فشار آب حفره­ای شده است. در پایان، بسته به ویژگی های ژئوتکنیکی لایه­های پی آبرفتی، عمق استقرار آن ها و تراز شتاب وارد شد. پتانسیل روانگرایی در این نواحی کاهش یافته است. از بین رفتن پتانسیل روانگرایی در لایه­های آبرفتی با تراکم نسبی ۶۵ تا۸۰ درصد بیشینه شتاب وارد شده g۳/۰ در پی زیر تاج سد مشاهده شده است؛ ولی ساخت سد بر کاهش پتانسیل روانگرایی پی آبرفتی با تراکم نسبی کمتر از ۶۵ درصد تأثیری نداشته است. میزان افزایش حرکت ورودی سنگ بستر در تاج سد در بازه ی شتاب­های بیشینه g۳ /۰، در پی آبرفتی، پیرامون ۵/۱ برابر پی سنگی بوده است.
حمیدرضا پاسه، محمد علیائی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

در این پژوهش، رفتار یک سد خاکی نوعی در دو سطح عملکردی، موسوم به سطح عمکرد "مبنا " و "مطلوب " ، با انجام تحلیلهای دینامیکی غیرخطی ارزیابی شده که، در هر سطح عملکرد، سطوح لرزهای معین و سطوح تخریب مجاز متناظر   تعریفشدهاست     . همچنین، رفتار سد برای عواملی مانند شتابنگاشت ورودی، مدل رفتاری و عدد نفوذ استاندارد پوسته حساسیت -   بررسیشدهاست . نتایج نشان میدهد که الزامات (SRF سنجی و پایداری سد با انجام تحلیلهای کاهش پارامترهای مقاومتی ( تحلیل عملکرد     "مبنا" برای سد مطالعه شده با توجه به ویژگیهای هندسی و ژئوتکنیکی آن قابل تامین است. اما تأمین عملکرد "مطلوب "   برای این سد، مستلزم ایجاد تغییرات در ساختار سد و یا بهسازی لرزهای آن است . وجود ضرایب اطمینان پایین در سطوح لرزهای مطالعه شده، این مطلب را تایید می کند     . تحلیلهای حساسیتسنجی به شتابنگاشتهای "فریولی" و "ساکاریا" ، باوجود تفاوت در پاسخ طیفی و چگالی انرژی آنها، نتایج یکسانی را ارائه مینماید     . مدل فین بسته به تراز شتاب بیشینه اعمالی، فشار آب حفره ای اضافی ایجاد شده در بالادست سد را     ۲۰ درصد بیشتر از مدل رفتاری مور- کولمب پیشبینی مینماید. با تغییر عدد نفوذ استاندارد پوسته و تحلیل سد در شتابهای بیشینه مختلف مشاهده می شود که مدل فین در اعداد نفوذ استاندارد اصلاح شده کمتر از     ۳۵ و در   ۰/۷ ، وقوع پدیده روانگرایی را در خاکریز بالادست سد پیشبینی مینماید .  
جواد شریفی، سعید اردشیری لاجیمی، ناصر حافظی مقدس،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

تأثیر سازه بر استعداد روانگرایی خاک بسیار با اهمیت می‌باشد، به این دلیل که احداث سازه ممکن است از رخداد پدیده روانگرایی جلوگیری کند و یا ممکن است عاملی در جهت افزایش پتانسیل و شدت روانگرایی در لایه‌های زیرین شود، بدین صورت سربار ناشی از احداث سازه می‌تواند به صورت عامل مهمی بر رخداد روانگرایی مورد بررسی واقع شود. بنابراین در این تحقیق به منظور مدل‌سازی سربار ناشی از احداث سازه بر روی یک خاک روانگرا، ابتدا روش تحلیل عددی تفاضل محدود معرفی شده و در ادامه با بکارگیری نرم‌افزار FLAC ۲D تحلیل دینامیکی غیر خطی سربار انجام شده است. در این تحلیل تاثیر سربار ناشی از احداث سازه بر پتانسیل روانگرایی ساختگاه و نتیجه نهایی آن بر اقتصاد طرح مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین فرآیند اعتبار سنجی و حصول اطمینان از نتایج تحلیل عددی، با مدل‌سازی یک آزمایش سانتریفیوژ و مقایسه نتایج آن با مدل عددی انجام گرفته است. نتایج نشان داد که استفاده از مدل‌سازی عددی سبب کاهش قابل توجهی در هزینه‌های ساخت سازه مورد مطالعه خواهد شد.
حسن شرفی، پیام پارسافر،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده- خاک های ماسه ای اشباع در حین زلزله به دلیل بارگذاری سریع و بدون مهلت زهکشی به دلیل تشکیل اضافه فشار آب حفره ای ممکن است دچار روانگرایی گردند. در اثر وقوع روانگرایی در خاک، نیروهایی به وجود می آید که سازه های مدفون ازجمله لوله ها را تحت تاثیر قرار می دهد. در تحقیق حاضر مدل سازی لوله مدفون در فضای نرم افزار FLAC ۲D، صحت سنجی مدل طی فرآیند مقایسه ای با تحقیق آزمایشگاهی انجام گرفته از سوی سازمان ASCE و بررسی پارامترهای مختلف شامل تاثیر زاویه اتساع و اصطکاک خاک، میزان تراکم نسبی خاکریز اطراف و روی لوله، حضور خاک های غیر روانگرا در اطراف لوله مدفون، قطر و عمق دفن لوله و نیز تراز آب زیر زمینی پیرامونی انجام گرفته است. نتایج نشان می دهد که افزایش زاویه اصطکاک و اتساع در تراکم نسبی ثابت از آسیب های وارده بر لوله می کاهد. در تراکم نسبی نسبی بیش از ۷۰% با افزایش زاویه اصطکاک، میزان برخاستگی و تبعاً آسیب پذیری لوله در حین بارگذاری زلزله، همواره سیر نزولی دارد. همچنین دفن لوله در عمق زیاد و نیز استفاده از لوله های با قطر کمتر، میزان آسیب پذیری لوله ها در حین وقوع روانگرایی را به طور چشمگیری کاهش می دهد. از دیگر نتایج این تحقیق، کاهش میزان خطرپذیری لوله های مدفون با استفاده از خاکریزهایی با پتانسیل روانگرایی پایین و نیز پایین انداختن تراز آب زیر زمینی می باشد.

صفحه ۱ از ۱