جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای سانتریفیوژ
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
تولید گیاهان هاپلویید مضاعف میتواند بهعنوان روشی کارآمد در اصلاح گیاهان مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق بهمنظور تولید گیاهان هاپلویید نخود، بساکهای رقم بیونیج به طول یکمیلیمتر و حاوی میکروسپورهای مرحله تکهستهای، از غنچههای ۳میلیمتری جداشده و درون میکروتیوبهای ۲میلیلیتری حاوی ۵/۱میلیلیتر محیط RM-IK در معرض پیشتیمارهای مختلف سانتریفیوژ (g۱۵۰، g۳۰۰ و g۶۰۰ هر کدام بهمدت ۳، ۶ و ۱۰دقیقه) و شوک الکتریکی (صفر، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ولت) قرار گرفتند. بساکهای تیمارشده در محیط کشت EDM حاوی ۱۰میلیگرم در لیتر توفوردی و ۱۰میلیگرم در لیتر نیتراتنقره بهمنظور القای کالوس و رویان کشت شدند. نتایج بهدستآمده، اختلاف آماری معنیداری را بین سطوح مختلف سانتریفیوژ، سطوح مختلف شوک الکتریکی و اثرات متقابل آنها از نظر صفات مورد مطالعه نشان داد. بیشترین درصد رویانزایی در پیشتیمارهای سانتریفیوژ g۱۵۰ بهمدت ۶دقیقه و g۳۰۰ بهمدت ۳دقیقه، ترکیب پیشتیمار سانتریفیوژ g۱۵۰ بهمدت ۳دقیقه با شوک الکتریکی ۱۵۰ولت، پیشتیمار سانتریفیوژ g۳۰۰ بهمدت ۶دقیقه، پیشتیمار سانتریفیوژ g۳۰۰ بهمدت ۱۰دقیقه و ترکیب پیشتیمار سانتریفیوژ g۱۵۰ بهمدت ۳دقیقه و شوک الکتریکی ۲۰۰ مشاهده شد در حالی که بیشترین درصد باززایی گیاهچه از پیشتیمارهای سانتریفیوژ g۳۰۰ بهمدت ۶دقیقه و همچنین ترکیب پیشتیمار سانتریفیوژ g۱۵۰ بهمدت ۳دقیقه با شوک الکتریکی ۱۵۰ولت به دست آمد.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده
فرآیند تولید توکسویید دیفتری توسط نرم افزار SuperPro Designer طراحی و تاثیر اعمال تغییرات در فرآیند بر بازده و هزینههای تولید بررسی شد. با علم بر فرآیند واقعی تولید توکسویید، از بیوراکتور با شرایط عملیاتی بهینه و از سانتریفیوژ صنعتی دیسک انباشته به جای فیلتر پرس به منظور جداسازی پیکره باکتری استفاده شد. اعمال این تغییرات همراه با افزودن پمپ میان بیوراکتور و سانتریفیوژ بود. نتایج نشان میدهد که بهبود شرایط عملیاتی بیوراکتور میتواند موجب افزایش ۲۵ درصدی تولید توکسین، یعنی افزایش تولید از ۷ میلیون دوز به ۷۵/۸ میلیون دوز شود. هدررفت توکسین در فیلتر پرس (۱۴ درصد) با استفاده از سانتریفیوژ کاملا برطرف و در مجموع موجب افزایش ۴۴ درصدی تولید توکسویید خواهد شد. همچنین، این تغییرات میتواند منجر به کاهش ۱۶ درصدی زمان فرآیند، کاهش ۲۹ درصدی آب مصرفی و اما افزایش ۳۲ درصدی مصرف انرژی شود. به طور کلی نتایج شبیهسازی نشان داد هزینه مربوط به تجهیزات جدید در فرآیند بهبود یافتهی پیشنهادی طی دو بچ تولید قابل برگشت خواهد بود.
جواد شریفی، سعید اردشیری لاجیمی، ناصر حافظی مقدس،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
تأثیر سازه بر استعداد روانگرایی خاک بسیار با اهمیت میباشد، به این دلیل که احداث سازه ممکن است از رخداد پدیده روانگرایی جلوگیری کند و یا ممکن است عاملی در جهت افزایش پتانسیل و شدت روانگرایی در لایههای زیرین شود، بدین صورت سربار ناشی از احداث سازه میتواند به صورت عامل مهمی بر رخداد روانگرایی مورد بررسی واقع شود. بنابراین در این تحقیق به منظور مدلسازی سربار ناشی از احداث سازه بر روی یک خاک روانگرا، ابتدا روش تحلیل عددی تفاضل محدود معرفی شده و در ادامه با بکارگیری نرمافزار FLAC ۲D تحلیل دینامیکی غیر خطی سربار انجام شده است. در این تحلیل تاثیر سربار ناشی از احداث سازه بر پتانسیل روانگرایی ساختگاه و نتیجه نهایی آن بر اقتصاد طرح مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین فرآیند اعتبار سنجی و حصول اطمینان از نتایج تحلیل عددی، با مدلسازی یک آزمایش سانتریفیوژ و مقایسه نتایج آن با مدل عددی انجام گرفته است. نتایج نشان داد که استفاده از مدلسازی عددی سبب کاهش قابل توجهی در هزینههای ساخت سازه مورد مطالعه خواهد شد.
مهدی شهیدی خواه، مجید مرادی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده
مونوپایل ها شمعهای تکی فولادی با مقطع دایره ای و به صورت توخالی و با قطر ۲ تا ۸ متر بوده و نسبت طول به قطر آنها معمولا کمتر از ۱۰ میباشد. درحال حاضر طراحی مونوپایلها بر مبنای آزمایشهای صورت گرفته بر روی شمعهای لاغر انجام میشود. با توجه به اینکه مونوپایل ها به صورت صلب رفتار می کنند، مطالعه و بررسی عملکرد آنها ضروری به نظر میرسد. در این پژوهش ۴ آزمایش به منظور مدلسازی فیزیکی به کمک سانتریفیوژ رفتار مونوپایلها در خاک ماسه ای انجام شده است. آزمایش اول به منظور تخمین ظرفیت باربری جانبی نهایی این مونوپایلها و ۳ آزمایش دیگر به جهت بررسی رفتار آنها تحت اثر بار جانبی سیکلیک و تخمین جابجایی های تجمعی و نحوه تغییر شکل آنها انجام شده است.
در نهایت نتایج به دست آمده با روابط موجود در مورد سایر شمع های مورد استفاده در پروژه های ژئوتکنیکی (با قطر کم تر از ۲ متر) مقایسه شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد استفاده از آییننامه ها و دستورالعملهای موجود در تخمین ظرفیت باربری نهایی جانبی این شمع ها بسیار محافظه کارانه بوده ولی در تخمین سختی آنها منجر به دستیابی به نتایج دست بالا و غیر قابل اطمینان می شود. بنا بر این روابط و آییننامه های موجود نیازمند تغییراتی هستند تا بتوانند نتایج دقیق در مورد این شمعها در پی داشته باشند.