جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای روش مونت کارلو
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده
در بازار های رقابت عمدهفروشی، هر شرکت توزیع بهعنوان یکی از بازیگران بازار، به دنبال حداکثر کردن سود، با بهکارگیری تمامی امکانات خود است. بنابراین تعیین راهکار بهینه تأمین انرژی هر شرکت توزیع برای نیل به این هدف، امری ضروری است؛ اما مشکل اصلی در تعیین این راهکار، پیشبینی رفتار دیگر رقیبان و شرکتهای تولیدی حاضر در بازار بوده و اطلاعات ناقص مربوط به آنها باید به شکل عدمقطعیت در مسأله ملحوظ شود. دراین مقاله، نوعی مدل تأمین انرژی برای شرکتهای توزیع با در نظر گرفتن تولیدهای پراکنده و بارهای قابل قطع متعلق به این شرکت و با ملحوظکردن عدم قطعیتها در بازار برق روز- پیش پیشنهاد شده است. در روش ارائه شده، ابتدا مدل تأمین انرژی بهصورت نوعی مسأله بهینهسازی چندهدفه دوسطحی که با استفاده از روش متمم غیرخطی و L-P متریک قابل حل است، پیشنهاد شده و سپس نامعینیهای موجود در اطلاعات، با استفاده از روش مونتکارلو، به مدل اعمال میشود. یک سیستم ۸ شینه برای تأیید اعتبار الگوریتم و مدل پیشنهادی، مورد استفاده قرار گرفته است.
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
توسعهی فناوری پیلهای سوختی پلیمری جهت تولید برق و حرارت در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفتهاست. در میان اجزای اصلی پیلهای سوختی پلیمری، صفحات دوقطبی تأثیر قابل توجهی بر هزینه و کارایی سامانه دارند. صفحات دوقطبی فلزی شکلدهی شده با ورقهای نازک، به دلیل مزایایی همچون هزینه، استحکام مکانیکی و چگالی توان مناسب به عنوان جایگزین صفحات مرسوم گرافیتی گسترش یافتهاند. انعطافپذیری این قطعات و برگشت فنری حین شکلدهی، خطاهای ابعادی را اجتنابناپذیر مینماید و منجر به توزیع نامناسب فشار تماسی صفحات دوقطبی با لایه نفوذ گاز و افت کارایی پیل سوختی میگردد. افزایش بیش از حد دقت تولید صفحات دوقطبی موجب افزایش هزینه و کاهش قابلیت گسترش عمومی فناوری میشود. بنابراین، بهمنظور کاهش هزینههای غیرضروری، مدیریت طراحی و ساخت، بهبود کارایی و تدوین دانش فنی، تحلیل خطاهای ابعادی صفحات دوقطبی فلزی توسط روش اجزا محدود و شبیهسازی مونتکارلو انجام میگردد. ابتدا مدل تماس صفحهی دوقطبی و لایه نفوذ گاز توسعه مییابد و ارتفاع کانالها و دندانههای صفحهی دوقطبی بصورت پارامتری با تغییرات تصادفی و توزیع نرمال خطای ابعادی مطرح میگردد. سپس، توزیع فشار روی لایه نفوذ گاز (Pave و Pstd) به ازای خطاهای ابعادی مختلف توسط شبیهسازی مونتکارلو به دست میآید. با افزایش مقدار تلرانس ابعادی از mm ۰۱۵/۰± تا mm ۰۷۵/۰±، میانگین فشار تماسی (Pave) ۱۱% افت و انحراف معیار فشار تماسی (Pstd) تا بیش از ۹۰% افزایش یافتهاست. یعنی توزیع مطلوب فشار لایه نفوذ گاز با افزایش خطای ابعادی کاهش مییابد و میتوان تلرانسهای ابعادی مناسب برای صفحات دوقطبی فلزی را مطابق نیازهای مهندسی تعیین نمود.
عبدالحسین حداد، داود اذان،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
فرآیند تشکیل خاک شامل مراحل طولانی و پیچیدهای میباشد که این مسئله موجب ایجاد تغییرپذیری فضایی خصوصیات خاکی میشود. در این تحقیق اثر پارامترهای تغییرپذیری فضایی بر روی ظرفیت باربری پیهای نواری سطحی مورد بررسی قرار گرفته است. جهت مطالعهی تغییرپذیری فضایی، تئوری میدان تصادفی همراه با روش شبیهسازی مونتکارلو مورد استفاده قرار گرفته و جهت محاسبه ظرفیت باربری از مدل جامع خاکی مور-کلمب با بهرهگیری از روش تفاضل محدود استفاده شده است. توزیع لوگاریتم-نرمال جهت توزیع پارامتر چسبندگی در محیط خاکی لحاظ شده است و تغییرپذیری فضایی با لحاظ سه پارامتر ضریب تغییرات چسبندگی، مقیاس نوسان در دو راستای افقی و عمودی مورد بررسی قرار گرفته است. بازهی وسیعی از مقادیر برای این پارامترهای مطالعه شده است؛ با بررسی نتایج مشاهده میشود که همواره با افزایش در میزان ضریب تغییرات چسبندگی، مقدار ظرفیت باربری کاهش مییابد. همچنین روند تغییرات ظرفیت باربری با افزایش در مقیاس نوسان در دو راستای افقی و عمودی تقریبا روندی افزایشی است. در پایان این تحقیق رابطهای کاربردی با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چند متغیره جهت محاسبهی ظرفیت باربری پیهای سطحی واقع بر خاک رسی با لحاظ پارامترهای تغییرپذیری خاک ارائه شده است.
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
ارزشگذاری کسب و کارهای نوپا در سرمایهگذاری خطرپذیر همواره موضوعی مهم در مذاکرات میان کارآفرینان و سرمایهگذاران خطرپذیر بوده است. نتایج تحقیقات انجام شده در خصوص ارزشگذاری کسب و کارهای نوپا بیانگر این بوده که ارزشگذاری این پروژههای کارآفرینی به ویژه در مراحل ابتدایی شکلگیری آنها به سبب وجود عدم اطمینان بالا درخصوص آینده آنها و نیز چالشهای موجود امری پیچیده و دشوار است. با بهرهگیری از تجزیه و تحلیل اختیارات حقیقی در تحقیق پیشرو رویکرد جدیدی برای تعیین ارزش کسب و کارهای نوپا با در نظر گرفتن عدم اطمینانهای موجود در دور اول تأمین مالی و نیز انعطافپذیری موجود برای سرمایهگذاران خطرپذیر در اتخاذ تصمیمات سرمایهگذاری آنها ارائه گردید. به دلیل عدم وجود پاسخ تحلیلی برای رویکرد توسعه داده شده از روش عددی شبیهسازی مونت کارلو حداقل مربعات (لانگ اشتاف-شوارتر) برای حل آن استفاده شد و براساس نتایج حاصل از شبیهسازی درصد مالکیت کارآفرین و سرمایهگذار خطرپذیر تعیین شد. علاوهبر این با مقایسه نتایج حاصل از رویکرد پیشنهادی با نتایج حاصل از روش ارزش خالص فعلی همان گونه که در ادبیات تحقیق نیز تأکید گردیده بود، چنین نتیجهگیری شد که روشهای سنتی اعتبار لازم جهت ارزشگذاری این گونه کسب و کارهای نوپا را ندارند. در بخش پایانی نیز پیشنهادهایی برای توسعه مدل تحت شرایط رقابتی و یا توسعه آن برای سایر مراحل سرمایهگذاری ارائه شد.