جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای دیوار برشی کوتاه
فرهاد محمدی دارانی، عبدالرضا سروقد مقدم۲،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
استفاده از دیوارهای برشی بتنی کوتاه در ساختمان های کم ارتفاع، طبقات پایین ساختمان های بلند مرتبه و نیروگاههای هستهای متداول است. قطعات دیوار شکل گرفته در دیوارهای برشی به وسیله ی بازشوهای در و پنجره نیز، رفتاری مشابه دیوارهای کوتاه دارند. به دلیل غالب بودن رفتار برشی در این دیوارها، تحلیل آن ها همواره با پیچیدگیهایی همراه بوده است. هدف از این نوشتار، یافتن اطلاعات مفید در مدل سازی دقیق و سریع دیوارهای برشی بتنی کوتاه در نرم افزارهای پرکاربرد تحلیل سازههای ساختمانی است. برای این منظور ۵ نمونه ی آزمایشگاهی از این دیوارها با مقطع مستطیلی، انتخاب و در نرم افزارهای SAP ۲۰۰۰ و PERFORM ۳D شبیه سازی شدهاند. با مقایسه ی نتایج تحلیل با آزمایش در حالتهای مختلف مدل سازی، پارامترهای کلیدی برای مدل سازی این دیوارها مشخص و کالیبره شده و چگونگی تعریف این پارامترها برای هر نرم افزار بیان شده است. مقایسه ی نتایج تحلیلها با آزمایشها، نشان دهنده ی دقت مناسب روشهای استفاده شده برای تحلیل دیوارهای برشی بتنی کوتاه است.
محمد غنی زاده، عبدالرضا سروقد مقدم، مسعود فرزام،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
دیوارهای برشی کوتاه با نسبت عرض به طول کمتر از ۲ در تقویت سازههای کم ارتفاع بکار گرفته میشوند. این دیوارها معمولاً مقاومت جانبی قابلتوجه لیکن شکلپذیری کم دارند. به دلیل استفاده از دهانههای به طول متعارف (در فاصله محور به محور ستونها)، اغلب بهتمامی ظرفیت برشی این دیوارها نیازی نمیباشد و میتوان با بسیج بخشی از ظرفیت برشی، به مقاومتهای کافی برای چنین سازههایی دستیافت. در این مقاله نشان داده میشود که می توان با استفاده از شکل و طول مناسبی از فونداسیون و بهحساب آوردن اثر انعطاف پذیری بستر ، شکلپذیری و مقاومت این دیوارها را افزایش داد. همچنین تأثیر پارامترهای خاک بر شکلپذیری مطالعه شده است. بدین منظور ابتدا یک نمونه دیوار برشی کوتاه که بهصورت تجربی آزمایششده و در ادبیات فنی گزارششده است، با نرمافزار تحلیل غیرخطی ATENA ۳D صحتسنجی شده و نتایج برای مطالعه حساسیت رفتار به پارامترهای طول، شکل فونداسیون و سختی خاک بکار گرفته میشود.
پوریا کاوهئی، محمدرسول بیات، علی خیرالدین، مجید قلهکی،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده
در این تحقیق به بررسی رفتار چرخهای دیوارهای برشی کوتاه دارای بازشو خارج از مرکز و بازشو از پیش تعیین نشده در طراحی، تحت اعمال بار چرخهای در بالاترین قسمت دیوار پرداخته شده است. با توجه به پیچیدگی رفتاری دیوارهای برشی کوتاه در انتقال تنشهای وارده، از نمونه آزمایشگاهی با ابعاد به ترتیب ارتفاع، عرض و ضخامت ۱۵۵، ۱۶۰و ۱۳ سانتیمتر و همچنین ابعاد بازشو به ترتیب ارتفاع و عرض ۱۰۰و ۵۰ سانتیمتر استفاده شده است. با ایجاد بازشو از پیش طراحی نشده در دیوار برشی، طول مهاری و همچنین ضوابط قطع و خم آرماتورها در اطراف بازشو ایجاد شده مطابق ضوابط آئین نامهای رعایت نمیشود که از جمله مسائل مهم در طراحی لرزهای المانهای بتنآرمه میباشد. با ایجاد بازشو در دیوار، المانهای جدیدی مانند دیوارپایه، تیررابط و دیوار پدید میآید که هرکدام تحت اثر اعمال بارجانبی چرخهای، رفتار و مکانیسم انهدام متفاوتی دارند. در تحقیق حاضر تمامی پارامترهای طراحی مانند منحنی هیسترزیس، میرایی معادل و منحنی انرژی مستهلک شده مربوط به دیوار مذکور مورد بررسی و پژوهش قرار میگیرد، همچنین الگوهای ترک خوردگی بخشهای مختلف دیوار به بحث و چالش کشیده شده است. نتایج حاصل از آزمایش نشان میدهد که حضور بازشو دردیوارهای بتنی به میزان۸۵/۲۱% سطح دیوار با توجه به ایجاد المانهای جدید، الگوی ترک خوردگی دیوار را تغییر میدهد و دیواربرشی در لحظه انهدام دارای یک مود شکست مشخص نیست. عدم تقارن در قرارگیری بازشو نیز، موجب تغییر در حداکثر ظرفیت باربری در فشار و کشش گردیده به طوری که حداکثر باربری جانبی رفت و برگشتی به ترتیب برابر با kN ۶۴۹/۱۸۹ و kN ۵/۱۹۵ برآورد شده است. عدم رعایت ضوابط خم و طول مهاری در لبه های بازشو ایجاد شده، باعث لغزش آرماتورها در این ناحیه و جدا شدگی زود هنگام بتن پس از ترک خوردگی در این نواحی است که افت مقاومت و سختی را در پی خواهد داشت.