جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای تغییر شکل های بزرگ

عبدالرحیم جلالی، یاشار یثربی نیا،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده

این پژوهش به‌طور عمده بر روی کارکرد اتصالات جوشی خمشی در سازه‌های فولادی در برابر خرابی ستون می‌پردازد. کارکرد چهار اتصال خمشی پیشنهادشده در آیین‌نامهFEMA ۳۵۰ که برای نیروهای لرزه‌ای مناسب است WFP و RBS و WUF-W و FF در برابر خرابی ستون بررسی شده است. دیاگرام نیرو تغییر مکان برای هر اتصال رسم شده و حالت‌های خرابی هر اتصال نشان داده شده است. تحلیل عددی استفاده شده، ابتدا با نتایج آزمایشگاهی که در سال ۲۰۱۰ به‌وسیله‌ی موسسه NIST انجام شده مقایسه شده است. نتایج نشان می‌دهد که فرضیات استفاده‌شده در مدل عددی، مطابقت خوبی با مدل آزمایشگاهی دارد. نتایج به‌دست‌آمده از تحلیل عددی نشان داد که اتصال RBS مقاومت کمتری نسبت به سایر اتصالات دارد و با نیروی کمتری به تغییر مکان بیشینه می‌رسد. اتصال FF و اتصال WUF-W از نظر کارکرد شبیه هم بوده و مقاومت بیشتری نسبت به اتصال RBS دارند. اتصال WFP نسبت به اتصالات FF, WUF-W و RBS در برابر خرابی ستون مقاومت بیشتری دارد؛ به‌گونه‌ای‌که ظرفیت باربری این اتصال در اثر خرابی ستون، دو برابر سایر اتصالات بوده و بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، این اتصال قابل استفاده در سازه‌های با سطح محافظت بالا در برابر خرابی پیش‌رونده است. در همه‌ی اتصالات بررسی شده، مقدار چرخش بیشتر مانند خرابی دو برابر مقداری بود که آیین‌نامه FEMA ۳۵۰ به عنوان بیشینه ظرفیت چرخشی برای اتصالات بیان کرده است.

دوره ۱۳، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده- آسیب فلزات، فرآیند فیزیکی پیشرونده ای است که در نهایت منجر به شکست آن ها می گردد. در این تحقیق ابتدا، مدل کوپله الاستیک- پلاستیک- آسیب نرم لمتر به همراه تئوری تغییر شکل های بزرگ توسعه داده شده و به صورت یک زیر برنامه در کد ABAQUS/EXPLICIT پیاده سازی می گردد. سپس با انجام آزمایش های کشش استاندارد و ریز سختی سنجی ویکرز، خواص مکانیکی و آسیب برای فولاد ۱۴St تعیین می شود. برای ارزیابی مدل آسیب و هم چنین خواص تعیین شده، فرآیندهای برش و برش دقیق توسط مدل در دو حالت تئوری تغییر شکل های بزرگ و کوچک شبیه سازی می گردند. مقایسه نتایج شبیه سازی های عددی و گزارش های تجربی نشان می دهد که مدل آسیب نرم لمتر به همراه تئوری تغییر شکل های بزرگ می تواند به دقت رشد آسیب، شروع، گسترش ترک و شکست نرم را در فرآیندهای شکل دهی فلز با تغییر شکل های بزرگ پیش بینی نماید. کلید واژگان: مدل آسیب نرم لمتر، تئوری تغییر شکل های بزرگ، فرآیندهای برش و برش دقیق، شکست نرم.

دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله رفتار لاستیک های ناهمگن مدرج تابعی با تغییر شکل بزرگ و تحت بارگذاری های مختلف و با فرض ماده هایپرالاستیک تراکم ناپذیر مدلسازی شده است. در بخش اول، رفتار لاستیک های همسانگرد ناهمگن مدرج تابعی، تحت بارگذاری کششی تک محوره، دو محوره و برش محض مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش دوم رفتار لاستیک های همسانگرد ناهمگن مدرج تابعی تحت بارگذاری همزمان مکانیکی و حرارتی و با استفاده از تجزیه ضربی گرادیان تغییر شکل، تحلیل شده است. در بخش سوم نیز، رفتار لاستیک های عرضی ناهمگن مدرج تابعی تحت بارگذاری مکانیکی تک محوره، دو محوره و برش محض بررسی شده است. در مواد هایپرالاستیک ناهمگن مدرج تابعی خواص مکانیکی به طور پیوسته و در راستاهای مختلف ماده تغییر می کند. برای مدل کردن رفتار غیر خطی ماده از تئوری هایپرالاستیسیته و توابع انرژی کرنشی که تابعی از ناورداهای تانسور تغییر شکل چپ کوشی- گرین هستند، استفاده گردیده است. برای اینکه بتوان توابع انرژی موجود را برای مواد ناهمگن مدرج تابعی به کار برد می بایست در آن اصلاحاتی صورت پذیرد، بنابراین تغییرات ثوابت مربوط به توابع انرژی ذکر شده نیز با توجه به ناهمگن مدرج تابعی بودن ماده به صورت نمایی و در طول میله فرض شده اند. به دلیل ناهمگن مدرج تابعی بودن ماده، تغییر طول نقاط مختلف میله بارگذاری شده نیز تابعی از تغییر خواص می باشد. نتایج تحلیلی با داده های تجربی مقایسه شده و مشخص گردیده است، توابع به کار برده شده، با تقریب بسیار خوبی رفتار ماده را توصیف می کند.

صفحه ۱ از ۱