۱۴ نتیجه برای کرباسی
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۰ )
چکیده
در مقاله حاضر، انرژی تشکیل توده های بلوری در مایعات فوق تبرید شده، با استفاده از یک روش ساده نظری میدانی، که در آن فصل مشترک جامد - مایع به صورت دیفیوز در نظر گرفته می شود، محاسبه شده است. بدین منظور ابتدا فصل مشترک به کمک تغییرات یکنواخت یک متغیر نظم ساختاری بین دو فاز معین شده و سپس تغییرات انرژی آزاد برای تشکیل جوانه به صورت تابعی انتگرالی از این متغیر، برای سیستمی فرضی با خواص رایج، محاسبه گردیده است. نتایج محاسبات عددی نشان می دهند که انرژی اکتیواسیون لازم برای جوانه زنی ممکن است برخلاف نتایج حاصل از نظریه کلاسیک، در فوق تبریدهای بالا از بین برود. همچنین نشان داده می شود. مدلهای جوانه زنی، که در آنها انرژی سطحی به انحنا بستگی دارد، نیز چنین رفتاری را بروز می دهند. نتایج مدل با اطلاعات تجربی موجود سازگاری نشان می دهند.
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
در ﺳﺎل ﻫﺎی اﺧﯿﺮ، ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻣﺤﺪودیﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ آبی و اﻓﺰایﺶ ﻏﯿﺮﻣﻌﻤﻮل نیترات در محیط، ﺗﻼشﻫﺎی ﺑﺴﯿﺎری جهت حذف و کنترل آن در راﺳﺘﺎی بهره مندی از جاذب های ﻃﺒﯿﻌﯽ(رسها) ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. اﻣﺎ با توجه به بار منفی سطحی ذرات بنتونیت، جاذب ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ اﺻﻼح است.
در مطالعه جاری، جذب ستونی نیترات توسط جاذب مونت موریلونیت کلسیم اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به منظور تغییربار سطحی و افزایش بازدهی جذب سه مرحله ی اسیدشویی، لایه گذاری اکسیدروی و بارگذاری سورفکتانت کاتیونی هگزادسیل تری متیل آمونیوم بروماید برروی جاذب انجام شد. برهمکنش مولکولی و کریستالوگرافی مونت موریلونیت خالص و نانو جاذب سنتزی(ACZ) ﺑﺎ ﻃﯿﻒ ﺳﻨﺠﯽ ﻓﺮوﺳﺮخ و آنالیز پرتوایکس ﺷﻨﺎﺳﺎیﯽ ﮔﺮدیﺪ. همچنین مورفولوژی نانو جاذب ACZقبل و بعد از مواجهه با آلاینده نیترات ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﯿﮑﺮوﺳﮑﻮﭘﯽ اﻟﮑﺘﺮوﻧﯽ روﺑﺸﯽ و میکروسکوپ الکترونی عبوری ارزیﺎﺑﯽشد.. فشردگی نانو ذرات و دسترسی کمتربه منافذ و حفرات در ستون بستر ثابت، سبب کاهش ظرفیت جذب جاذب درون ستون نسبت به حالت ناپیوسته شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت خوراک ورودی از ۸۰ به ۱۲۰ و mg/L ۱۵۰، به ترتیب %۶۷/۳۹ و %۸۸/۲۵ ظرفیت جذب افزایش یافت. کاهش دبی جریان ورودی سبب افزایش زمان نفوذ، برهمکنش و دسترسی بیشتر به محل های اتصال برای یونهای نیترات و در نهایت موجب بهبود عملکرد ستون و افزایش دبی جریان ورودی موجب کاهش ظرفیت جذب و زمان شکست شد. بنابراین جذب یون های نیترات توسط مرحله انتقال جرم داخلی، کنترل و به مدت زمان برهم کنش و فرصت نفوذ به درون جایگاه های فعال وابسته است. با افزایش در ارتفاع بستر از ۴/۲ به cm۹، افزایش محسوسی در ظرفیت جذب از ۶۰/۶۰۸ به mg/g ۷۷/۱۶۷ رخ داد. اثر نوع شوینده و تعداد مراحل بازیابی ستون جذب نشان داد؛ پس از ۳ مرحله آبشویی، اسید شویی نقش مهمی درافزایش بازیابی ستون داشت. دادههای تجربی با ضرایب همبستگی ۰/۹۵R۲> با دو مدل سینتیکی توماس و یون- نلسون مطابقت داشت. در ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ، ستون نانو جاذب ACZ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻋﺎﻣﻞحذف سریع یون نیترات از محلولهای آبی معرفی و جهت استفاده در سیستم های تصفیه ﺑﺎ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ اﺳﺘﻔﺎده مجدد پیشنهاد شد.
دوره ۵، شماره ۱۶ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله با بهرهگیری از رویکرد نشانه-معناشناسی که گفتمان را فرآیندی جهتمند در راستای ایجاد سازههای معنایی و تاثیر بر نظام تعاملی کنشگران میداند و با تکیه بر نظریات هایدگر، آستین، بودواَن، گرمس و تاراستی به مطالعه و تحلیل سره و نا سره در گفتمان میپردازیم. دراین راستا، جهت تبیین رابطۀ زبان با سره و یا ناسره بودن آن به بررسی یکی از روایتهای عامیانه فارسی به نام "سزای نیکی بدی است"، میپردازیم تا نشان دهیم چگونه روایت عامیانه میتواند فرآیند بروز و تجلی سره یا ناسره را جابجا نموده و جریان تولید معنا را دستخوش تغییر نماید. منظور از سره در این پژوهش گفتهای است که از لحاظ زبانشناختی و معناشناختی و با توجه به بافت و موقعیت گفتمان و نگاه هستیشناسانه گفتهپرداز مناسبترین گزینه است و گفتمان را در جهت صحیح پیش میبرد. و منظور از ناسره هر آن چیزی است که جریان صحیح تولید و دریافت معنا را دچار تاخیر یا آسیب جدی کند. هدف پژوهش پیش رو کشف شرایط تحقق سره و ناسره در زبان از طریق مطالعه پیکره یک داستان عامیانه و چگونگی شکلگیری و تغییر آن در گفتمان است. پرسش اصلی مقاله حاضر این است که چه عواملی سبب شکلگیری سره و ناسره در زبان میشود و در طول روایت عامیانه مورد نظر چگونه سره و ناسره سبب استحکام نظام گفتمانی و یا اختلال و تغییر در روند روایی تحقق معنا میگردند.
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۸ )
چکیده
بخش کشاورزی، یکی از بخشهای مهم اقتصاد کشوراست که تأمین کننده سهم مهمی ازتولیدناخالص داخلی، اشتغال، نیازهای غذایی، صادرات غیرنفتی و نیازصنایع به محصولات کشاورزی است.
اشتغال و میزان آن، مانند هر متغیراقتصادی واجتماعی، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد که از آن جمله می توان به میزان تولید، سرمایه گذاری، سطح دستمزدها، صادرات ومالیات اشاره کرد. با تغییر هر متغیر، میزان اشتغال به طور مستقیم و یاغیرمستقیم تحت تأثیر آن قرار می گیرد وسطح اشتغال وبیکاری تعیین می شود.
این مطالعه تأثیر متغیرهای کلان، مالیات وصادرات بر اشتغال بخش کشاورزی را در سالهای ۸۴-۱۳۵۸ با استفاده از مدل خودتوضیح برداری با وقفه های گسترده مورد تجزیه وتحلیل قرار داده است.
نتایج نشان می دهدکه مالیات مستقیم، تأثیر معنی دار ومعکوس و صادرات اثرمستقیم براشتغال دارد.
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده
سیاست گسترش تجارت بین¬الملل و توسعه صادرات، از دیر باز مورد توجه اقتصاددانان و سیاستگذاران اکثر کشورهای جهان بوده و یکی از ارکان مهم برنامه¬ریزی را به خود اختصاص داده است.
در این مطالعه، از روش خودرگرسیون برداری در قالب مدل تصحیح خطا، به بررسی اثر همزمان سیاست های اقتصادی بر صادرات محصولات کشاورزی و صنعتی با بهره گیری از سری زمانی سالانه
۸۶- ۱۳۵۰ پرداخته و از آزمون ایستایی و آزمون یوهانسون و شوک های آنی استفاده شده، سیاست های مورد استفاده در این مدل سازی، شامل سیاست مالی، پولی و تجاری بوده است.
نتایج نشان داد سیاست پولی اثر مثبت و معناداری در کوتاه¬مدت بر صادرات صنعتی و کشاورزی دارد، در حالی¬که تغییرات نرخ بهره و هزینه¬های دولت به ترتیب تأثیر معکوس و مستقیم معناداری روی صادرات صنعت و کشاورزی دارند؛ سیاست تجاری نیز تأثیر هم جهت در بلند مدت با صادرات صنعت و کشاورزی دارد.
در انتها نیز شوک هر متغیر روی صادرات بررسی شد. پیشنهاد می شود به منظور افزایش صادرات غیرنفتی، نرخ ارز به قیمت واقعی تعیین شده و با افزایش حجم پول و استفاده از آن در سرمایه¬گذاری و افزایش عرضه کالا، تورم کاهش و متعاقب آن صادرات غیر نفتی افزایش یابد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده
با توجه به اهمیت زیاد تحقیقات کشاورزی و بهره وری عوامل تولید و چگونگی اثرگذاری این دو متغیر بر همدیگر، در این مقاله رابطه علیت میان دو متغیر مخارج تحقیقات و بهره وری در ایران برای دوره زمانی
۸۶-۱۳۵۷ مورد بررسی قرار گرفته است. در مقاله، از مدل خود رگرسیونی برداری (VAR)، و آزمون علیت گرنجر و آزمون یوهانسون – جوسیلیوس برای بررسی چگونگی علیت آماری میان هزینه تحقیقات و بهره وری استفاده شده و نتایج نشان می دهد که رابطه یک طرفه ای از هزینه تحقیقات به بهره وری وجود دارد. همچنین برای بررسی و تعیین رابطه تعادلی بلندمدت بین متغیرها از روش هم انباشتگی یوهانسون – جوسیلیوس که دارای دو آزمون حداکثر مقدار ویژه و آزمون اثر استفاده شد که طبق آن یک بردار هم انباشتگی وجود داشت که رابطه پایداری میان دو متغیر تحقیقات و بهره وری را به طور دقیق نشان می دهند.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده
فرض وجود یک رابطه خطی بین صادرات و رشد اقتصادی در تحقیقات قبلی، ممکن است منجر به استنتاج نامعتبر شود؛ اگر رابطه واقعی غیر خطی باشد.
در مطالعه حاضر، به بررسی رابطه بین رشد اقتصادی و صادرات در اقتصاد کشورهای حاشیه دریای خزر (آذربایجان، ایران، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان) با تأکید بر وجود اثرات غیر خطی در روابط علی پرداخته شد.
نتایج مطالعه نشان داد که در حقیقت، یک رابطه غیر خطی در ارتباط پویای بین صادرات و رشد تولید ناخالص داخلی وجود دارد. نتایج مدل انتقال ملایم (STAR) نشان داد که جریان غیر خطی علیت گرنجر، از صادرات به رشد تولید و بالعکس میباشد. همچنین آزمون دقت پیش بینی تناسب مدلهای غیر خطی را نسبت به تشخیص مدل خطی تأیید میکند.
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده
هدف: پروتئین گیرنده استروژن آلفا در حال حاضر با روش ایمینوهیستوشیمی در تمام تومورهای بدخیم پستان اندازهگیری میشود. این روش دارای محدودیتهایی است. روشهای مبتنی بر سنجش RNA مکمل بالقوهای برای این روش هستند چرا که خاموش شدن یک ژن میتواند در مراحل مختلف بیان ژن از RNA تا پروتئین رخ داده باشد. هدف از این مطالعه مقایسه نتایج حاصل از این دو روش بهمنظور شناسایی ویژگیهای هیستوپاتولوژیک و بالینی زیرگروهی از تومورهای بدخیم است که در آنها با وجود بیان ژن در سطح RNA، پروتئین مربوط وجود نداشته باشد.
مواد و روشها: ۹۲ تومور بدخیم اولیه پستان پیش از شروع درمان همراه با اطلاعات بالینی، هیستوپاتولوژیک و نتایج ایمینوهیستوشیمی آنها گردآوری شد. بررسی بیان ژن گیرنده استروژن روی RNA استخراج شده از این تومور بدخیمها با روش RT-PCR انجام شد. ژن مرجع در این روش گلیسر آلدئید فسفات دهیدروژناز بود.
نتایج: ۷/۳۶ درصد از تومورهای فاقد پروتئین گیرنده استروژن، دارای بیان ژن در سطح RNA بود. در این زیرگروه، اکثر بیماران بالای ۵۰ سال و در مرحله ۳ و ۴ بیماری و دارای شاخص پیشآگهی دهنده ناتینگهام ضعیف بودند. بیشترین میزان تهاجم تومور بدخیم به غلاف عصب در این زیرگروه دیده شد.
نتیجهگیری: بهنظر میرسد روش RT-PCR ما را قادر به شناسایی زیرگروهی از تومورهای بدخیم پستان دارای بیان ژن در سطح RNA و فاقد پروتئین مربوطه مینماید که پیشآگهی آنها ضعیفتر از سایر تومورهاست.
دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
لبنیات از جمله مواد غذایی پر مصرف خانوارهای شهری ایران میباشد. بازار این محصول توسط برندهای مختلفی احاطه شده است که هریک درصدد به دست آوردن سهم بیشتری از بازار هستند. بدست آوردن سهم بیشتری از بازار، نیازمند مطالعه و بررسی رفتار و گرایشهای مصرفکنندگان نسبت به موادغذایی برند است. از این رو، این مطالعه تلاش دارد با بهرهگیری از الگوی اقتصادسنجی رگرسیون چندمتغیره و دادههای جمعآوری شده سال ۱۳۹۵ در مشهد، عوامل مؤثر بر گرایش به مصرف لبنیات برند را بررسی کند. نتایج بیانگر آن است که متغیرهای سن و ارزشغذایی لبنیات برند بر احتمال گرایش به مصرف هر چهار گروه لبنیات برند پنیر، ماست، شیر و دوغ تأثیر منفی و معناداری دارد و متغیرهای تصویر برند، اطلاعات درباره تاریخ انقضا، تبلیغات، آگاهی از برندهای موجود لبنیات و هزینه ماهانه خانواده بر احتمال گرایش به مصرف هر چهار گروه لبنیات برند مذکور تأثیر مثبت و معناداری دارد. بر اساس یافتههای مطالعه توصیه میشود که تولیدکنندگان و بازاریابان لبنیات برند، بر روی گروه افراد جوان بیشتر تمرکز کنند و از روشهای مؤثر تبلیغات به منظور آشنا کردن مصرفکنندگان با برندهای موجود استفاده کرده و اعتماد مصرفکنندگان را جلب کنند.
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
بررسی عبور تک موج از روی موانع مغروق و مطالعهی الگوی جریان تشکیلشده در اطراف این موانع، به دلیل تأثیر مستقیم بر شکل موج و میزان تغییرات ایجادشده در انرژی آن اهمیت بسیار زیادی دارد که نمونهای از کاربرد آن را میتوان در طراحی موجشکنهای ساحلی و دستگاههای جاذب انرژی مشاهده کرد. در این پژوهش به بررسی جریان ایجادشده در اطراف یک صفحهی نازک مغروق در آب در اثر عبور یک تک موج از روی آن پرداختهشده است. برای ایجاد تک موج یک موج ساز پیستونی ساختهشده و برای آشکارسازی جریان از روش غیر تداخلی نوری PIV استفادهشده است که بدون ایجاد اغتشاش در جریان قابلیت اندازهگیری سرعت سیال را دارد. بررسی الگوی جریان، مقادیر سرعت و ورتیسیته در لحظات مختلف، نشان میدهد که قبل از رسیدن موج به مانع گردابهی ساعتگردی در پشت مانع تشکیل میشود که با گذشت زمان افزایش شعاع داده و باعث تشکیل یک جت عمودی سیال در پاییندست مانع میشود. با ورود جریان به ناحیهی پاییندست یک گردابهی پادساعتگرد ضعیفتر در این ناحیه تشکیل میشود که تفاوت اصلی در الگوی جریان نسبت به هندسههای ضخیم را ایجاد میکند. علاوه بر این شکل بدون بعد مؤلفه افقی سرعت در پشت مانع در لحظهی شکلگیری لایه برشی استخراج شده و با حالتی که جسم دارای ضخامت قابل توجهی باشد، مورد مقایسه قرارگرفته است
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
طراحی بهینه و بهبود عملکرد مولدهای بخار بازیاب حرارتی تأثیر قابل توجهی بر بازدهی حرارتی نیروگاه های سیکل ترکیبی دارند. بنابراین، مولد بخار بازیاب حرارتی باید به گونه ای طراحی شود که میزان بازیابی حرارتی را بیشینه نموده و عملکرد کل نیروگاه را بهبود بخشد. در این مقاله، یک روش طراحی و بهینه سازی مولد بخار بازیاب حرارتی با سه سطح فشار پیشنهاد شده است. در این مدل، بهینه سازیِ همزمانِ پارامترهای عملکردی و هندسی جهت طراحی مولد بخار بازیاب حرارتی بوسیله تئوری ساختاری ارائه گردیده و حداقل سازی تولید انتروپی کل سیستم به عنوان تابع هدف در نظر گرفته شده است. همچنین، پارامترهای بهینه در مولد بخار بازیاب حرارتی با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک با قید غیرخطی حجم ثابت بدست آمده اند. حجم بهینه کل با تبدیل اتلاف اگزرژی به هزینه تولید انتروپی و همچنین درنظر گرفتن هزینه سرمایه گذاری و اثرمتقابل بین آن ها بدست می آید. علاوه بر این، نسبت ابعاد هر یک از بخش ها، سطح انتقال حرارت برای هریک از اجزای مولد بخار بازیاب حرارتی و خواص ترمودینامیکی پارامترهای اصلی از ساختار جریان هستند که توسط طراحی ساختاری بدست می آیند. علاوه بر این، تأثیر تغییر در دما و دبی گاز بر حجم بهینه و همچنین بر میزان توان و بخار تولیدی نیز بررسی شده است.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۷ - ( آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
در طول دهههای گذشته، افزایش روزافزون و چشمگیر مصرف کالاها و خدمات منجر به تخریب منابع طبیعی و آسیب شدید به محیط زیست شده است که بسیاری از مصرفکنندگان را برآن داشته است تا اثرات زیست محیطی مصرف خود را کاهش دهند. در این مطالعه سعی شده تا به بررسی تأثیر دانش درباره مسائل زیست محیطی، درک مصرفکننده و رفتار بازیافتی مصرفکننده بر روی رفتار خرید محصولات سبز با استفاده از روش مدلیابی معادلات ساختاری پرداخته شود که برای این منظور از دادههای مقطع زمانی ۲۱۵ مصرفکننده در سطح شهر مشهد در سال ۱۳۹۶ بهره گرفته شده است. نتایج مدلیابی معادلات ساختاری حاکی از آن است که درک یا نگرش مصرفکننده مهمترین عامل پیشبینیکننده رفتار خرید محصولات غذایی سبز است که تلاش برای افزایش آگاهی مصرفکنندگان، از طریق ابزارهای تبلیغاتی برای معرفی انواع تواناییهای آنها جهت کاهش تخریب محیطزیست میتواند یکی از اقدامات مهم تأثیرگذار باشد. همچنین برچسبگذاری محصولات و پایین نگه داشتن قیمتهای محصولات سازگار با محیطزیست از طریق کمپینها و ارگانهای حمایتکننده پیشنهاد شده است.
محمدعلی علیایی، امین زین العابدین، بهزاد قیاسی، عبدالرضا کرباسی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
خشکسالی یک جزء جدایی ناپذیر بلایای طبیعی محسوب میشود. معمولاً خشکسالی بدون هیچ گونه هشدار قبلی و به تدریج آغاز میگردد. علاوه بر این اثر، این پدیده معمولا در طول زمان ایجاد شده و به سرعت از بین نمیرود. ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده که معمولا پدیده خشکسالی را تجربه میکند. شاخصهای زیادی برای اندازهگیری شدت خشکسالی پیشنهاد شده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به شاخص بارش استاندارد شده (SPI)، شاخص پالمر (PDSI) و شاخص ذخیره آبهای سطحی (SWSI) اشاره نمود. هر کدام از این شاخصها دارای مزیتها و معایب مخصوص به خود هستند و برای انواع خاصی از خشکسالی مورد استفاده قرار میگیرند. پارامترهای مختلفی در اندازهگیری این شاخصها به کار میرود که از جمله آن میتوان به بارش، ذخیره مخزن، دبی، دما و تبخیر و تعرق پتانسیل اشاره نمود. در این مقاله ابتدا سه شاخص اصلی اشاره شده برای حوضه آبریز اهرچای، واقع شده در آذربایجان شرقی، محاسبه شده، سپس بر اساس ترکیب این شاخصها به همراه دو پارامتر مهم دیگر، سطح آب زیرزمینی و انرژی خورشیدی، یک شاخص ترکیبی خشکسالی (CDI) برای منطقه تهیه و محاسبه شد. این شاخص ترکیبی جنبههای مختلف آب و هوایی، هیدرولوژی و مشخصههای کشاورزی منطقه را نشان میدهد. در گام بعد تحلیل توام دو متغیر شدت و مدت خشکسالی با استفاده از تابع مفصل (کاپولا) صورت گرفته و منحنیهای مختلف دوره بازگشت به ازای دو حالت عطفی و فصلی رسم شد. نتایج نشان داد که شدیدترین خشکسالی در این حوضه در ژوئن (تیر ماه) ۲۰۰۴ رخ داده است. همچنین در تحلیل دو متغیره دوره بازگشتهای روابط عطفی بیشتر از فصلی به دست آمد. از نتایج این تحقیق در پایش و آماده سازی برای خشکسالی استفاده میشود.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
آنچه در سالهای اخیر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته اهمیت و تعیین کننده بودن مرحله پیش آیندی در ادامه مسیر همکاری میان سازمانی و تجدید آن در چرخه عمر فرایند همکاری است اما اهتمامی در خور برای شناسایی عناصر چارچوب پیشگفته صورت نگرفته است. با توجه به اهمیت بسیار بالای این موضوع، این تحقیق دستیابی به چارچوبی برای همکاریهای میانسازمانی در مرحله پیش آیندی را وجهه همت قرار می دهد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از دو روش ISM و SEM استفاده میشود. جامعه آماری پژوهش در بخش ISM را ۹ نفر از خبرگان بخشهای دولتی و خصوصی و نیز استادان دانشگاه تشکیل میدهند. در بخش SEM نمونه آماری را ۴۱۵ نفر ازکارکنان و مدیران سازمانهایی تشکیل میدهند که در بخشهای مختلف آنها در پروژههای مختلف با سایر سازمانها درگیر بودهاند. نتایج نشان میدهد تعهد مدیریت عالی، ارتباطات، انگیزش، چشم انداز مشترک، روابط متقابل، هدف های همسو، فرهنگ همکاری، اعتماد، برنامه ریزی مشترک، توزیع قدرت، مدیریت تعارض، ایجاد سامانه های کنترلی و نظارتی، ایجاد سامانه های اطلاعاتی، محور قرار نگرفتن ملاحظات سیاسی و نیز اقتصادی بر اثربخشی همکاری میان سازمانی موثرند. بعلاوه این مدل مشخص میسازد که اثربخشی همکاری میان سازمانی نیز میتواند بر ایجاد ارزش و موفقیت کسب و کار موثر باشد.