جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای فخیمی
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
با گسترش روزافزون امواج الکترومغناطیسی در محیط زندگی، نگرانی در مورد اثرات مضر این امواج بر سلامت انسان افزایش یافته است. هرچند، مطالعات زیادی در مورد اثرات زیستی پرتوهای غیریونیزان انجام شده است، اما هنوز در مورد اثرات این تابشها به طور ویژه بر سیستم عصبی قطعیت وجود ندارد. نتایج بدست امده از مطالعات در مورد اثرات این تابش ها اختلاف زیادی دارند وحتی نتایج متضاد هم گزارش شده است. بر اساس نتایج منتشر شده، هنوز نمیتوان نتیجه گرفت که آیا پرتوهای الکترومغناطیسی غیریونیزان به سیستم عصبی آسیب میرساند یا خیر. هدف از این مطالعه بررسی و تحلیل مقالات منتشر شده درباره اثرات تابش الکترومغناطیسی غیریونیزان بر سیستم عصبی جهت استخراج دادههای کمی از اثرگذاری این امواج میباشد. در ابتدا مقالات منتشر شده در پایگاه داده ORSAA بررسی شده و به دو دسته پارامترهای سلولی و مولکولی و پارامتر های عصبی و شناختی تقسیم شدند. نتایج به دست امده از بررسیهای و آنالیزهای کمی مقالات موجود در پایگاه دادهORSAA نشان داد، در دسته پارامترهای سلولی و مولکولی امواج الکترومغناطیس غیر یونیزان بیشترین اثر گذاری را بر تغییر فعالیت آنزیمها و آسیب به پروتئین ها با ۴۱۸ مورد دارند. همچنین در دسته پارامتر های عصبی و شناختی امواج بیشترین اثر گذاری را بر رفتار و اثرات شناختی با ۱۷۱ مورد گزارش شده، دارند.
محمد افرازی، محمود یزدانی، مهتاب علی طالش، احمدعلی فخیمی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
آزمون برش مستقیم یکی از قدیمیترین آزمونها برای اندازهگیری مقاومت برشی خاک است. عوامل بسیار زیادی میتواند بر نتایج حاصل از این آزمایش تأثیرگذار باشد. بهدلیل اینکه روشهای آزمایشگاهی زمانبر و سخت هستند استفاده از روشهای عددی در بررسی عوامل مؤثر بر نتایج آزمایش برش مستقیم میتواند مناسب و کارآمد باشد. در این مقاله با استفاده از برنامه اجزاء محدود – اجزاء مجزا CA۲، آزمایش برش مستقیم خاک شبیهسازی شده و تأثیر عوامل مختلف در نتایج آزمایش مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از این برنامه عددی، خاک توسط روش اجزا مجزا و جعبه برش با استفاده از روش اجزا محدود مدلسازی شده است. در این مطالعه، اثرات اندازه جعبه برش مستقیم، فشار تشکیل نمونه، تنش سربار، سرعت برش و اصطکاک جداره بر نتایج حاصل از آزمایش برش مستقیم مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که با افزایش ابعاد جعبه برش، مقاومت کاهش مییابد در حالیکه با افزایش سربار، فشار تشکیل و سرعت برش مقاومت نمونه افزایش نشان میدهد. همچنین در صورتیکه تغییر حجم قابلتوجهی در نمونه طی برش خوردن ایجاد نگردد، اصطکاک دیوارههای جعبه برش تأثیر قابلتوجهی بر مقاومت نمونه ندارد.
محمود یزدانی، احمد علی فخیمی، محسن مظهری،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده
در مقاله پیش رو نرمافزار کوانتا، که توسط نویسندگان در حال توسعه است، معرفی و راستی آزمایی شده است. این نرم افزار با اهداف پژوهشی و به منظور شبیهسازی دو بعدی محیطهای چند فازی جامد و سیال و به زبان Visual C++ نوشته شده است. در این نرم افزار محیط جامد با استفاده از روش مبتنی بر ذره Bonded Particle Method و محیط سیال با استفاده از روش مبتنی بر ذره Smoothed Particle Hydrodynamics شبیهسازی میشوند. رفتار نهایی مدل حاصل اندرکنش ذرات با دیگر ذرات همنوع خود و نیز ذرات متعلق به روش دیگر است. ابتدا درباره تئوری روشها و نحوه استفاده از آنها در نرمافزار توضیح داده شده و در انتها چند مسئله معیار به منظور راستی آزمایی نرمافزار مدلسازی و تحلیل شده و نتایج شبیهسازی با نتایج موجود در مقالات مقایسه شدهاند. برای راستی آزمایی روش BPM از شبیهسازی تغییر شکل یک تیر طره و برای راستی آزمایی روش SPH از شبیهسازی مسئله جریان حفرهای و نیز جریان پوازی استفاده شده است. برای راستی آزمایی محیط دوفازی و اندرکنش بین ذرات BPM و SPH از مدلسازی یک سیلندر جامد در مسیر جریان استفاده شده است. بررسی نتایج شبیهسازیها نشان دهنده تطابق مناسب آنها با نتایج تحلیلی و تجربی موجود است.
پیام اسدی، احمدعلی فخیمی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده
نرخ بارگذاری و اندازه نمونه دو عامل تاثیرگذار هنگام اندازهگیری مقاومتکششی مصالح سنگی هستند. مطالعه اثر همزمان این دو عامل برای طراحی بهتر سازههای سنگی تحت بارگذاری دینامیکی ضرورت دارد. با این وجود مطالعات محدودی در این زمینه انجام شده است. در این پژوهش اثر اندازه نمونه بر مقاومت دینامیکی کششی سنگ دارای شکاف با مدلسازی عددی آزمایش هاپکینسون با استفاده از روش ترکیبی المانمحدود و المانگسسته و با کمک آنالیز ابعادی مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه حاکی از آن است که اثر اندازه دینامیکی با اثر اندازه استاتیکی متفاوت میباشد و اگرچه در نرخهای بارگذاری پایین مقاومت با افزایش اندازه نمونه کاهش مییابد اما در نرخهای بارگذاری بالا به دلیل وجود اثرات اینرسی و نرخ بارگذاری، مقاومت در یک نرخ بارگذاری ثابت ابتدا با افزایش اندازه نمونه افزایش مییابد اما در نهایت به مقداری ثابت میرسد و مستقل از اندازه نمونه میشود.
مجید قائدی تبار، احمدعلی فخیمی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
در مکانیک شکست و خُردشدگی سنگ، پژوهشگران همواره به دنبال رابطهای بین انرژی مصرفی در سنگ با نمودار توزیع دانهبندی آن در اثر شکست دینامیکی بودهاند که به موضوعی قابل بحث تبدیل شده است. این ارتباط برای شناخت و بهینه کردن مصرف انرژی در صنعت تولید سنگ دانهها بسیار ضروری است. از این رو مدلسازی عددی آزمایش هاپکینسون با استفاده از یک روش ترکیبی المان محدود و المان گسسته انجام شد. با اعمال بارگذاریهای متفاوت و در نرخهای تنشی مختلف ثابت شد، چگالی انرژی مصرفی با افزایش نرخ تنش به صورت خطی تغییر میکند. همچنین مقاومت دینامیکی سنگ با افزایش چگالی انرژی مصرفی روند افزایشی به خود میگیرد. با ترسیم نمودار توزیع دانهبندی در نرخهای تنشی متفاوت نشان داده شد که با افزایش نرخ تنش، تودههای تشکیلشده پس از شکست نمونه شبیهسازی شده، ریزتر شدهاند. علاوه بر این، نتایج عددی همانند بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهند که در یک سیستم لگاریتمی، اندازه متوسط دانه های سنگ خرد شده با نرخ تنش اعمالی رابطه خطی دارد.
سینا هاشمی سالانقوچ، احمدعلی فخیمی،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده
زاویه اصطکاک خاک یکی از پارامترهای اساسی در مهندسی ژئوتکنیک است و بهطور مستقیم بر پایداری سازههایی مانند دیوارهای حائل، شیبها و پیها تأثیر میگذارد. در این پژوهش یک شبکه عصبی پیچشی (Convolutional neural network)، با استفاده از پارامترهای ورودی عکس و جرم مخصوص خشک، برای پیشبینی زاویه اصطکاک اوج ماسه فیروزکوه، توسعه داده شد. برای این منظور، ابتدا ۱۰ نمونه از ماسه فیروزکوه با دانهبندیهای متفاوتِ ۱S تا ۱۰S تهیه و برای هر دانهبندی نیز سه جرم مخصوص خشک متفاوت در نظر گرفته شد. سپس زاویه اصطکاک اوج متناظر با ۳۰ جرم مخصوص خشک برای ۱۰ دانهبندی ۱S تا ۱۰S با استفاده از آزمایش برش مستقیم تعیین شد. برای آموزش و آزمون شبکه از هر نمونه ۵۰ عکس گرفته شد. با توجه به اینکه در فرآیند آموزش شبکه، برای هر نمونه سه جرم مخصوص خشک متفاوت در نظر گرفته شد، در مجموع ۱۵۰۰ عکس برای بانک اطلاعاتی شبکه تهیه گردید. از این تعداد، ۱۱۲۵ عکس برای آموزش و ۳۷۵ عکس برای آزمون شبکه استفاده شد. نتیجه آزمون شبکه عصبی پیچشی این پژوهش نشان داد که این شبکه میتواند با استفاده از عکس و جرم مخصوص خشک خاک بهعنوان پارامترهای ورودی، زاویه اصطکاک اوج ماسه فیروزکوه را، با خطای نسبی نرمالشده ۳/۰ درصد، پیشبینی کند.