جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای عیوضی
دوره ۶، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده
پژوهش حاضر باهدف بررسی و تحلیل عوامل موثر بر رفتار رأیدهی در حوزه انتخابیه شهرستانهای سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب در دو دوره دهم و یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام شده است. این پژوهش با استفاده از چارچوب نظری، ترکیبی از مدلهای رفتارشناسی انتخاباتی، به تحلیل نقش متغیرهای کلیدی مانند شکاف ایلی - طایفهای، شکاف مذهبی، شهرستانگرایی، جناحبندی سیاسی و عامل اقتصادی در شکلدهی به الگوی رأیدهی در این مناطق پرداخته است. یافتههای پژوهش نشان میدهد که در هر دو دوره، متغیرهای مذکور بر رفتار انتخاباتی اثر گذار بوده اند و تغییراتی در میزان و نحوه تأثیرگذاری این عوامل بین دو دوره مشاهده شده است. بهویژه، در دوره یازدهم، تأثیر شکافهای ایلی - طایفهای و شهرستانگرایی افزایشیافته است که نشاندهنده تقویت هویتهای محلی و قومی در فرایند تصمیمگیری سیاسی است. در مقابل، نقش شکاف مذهبی نسبت به دوره دهم کاهش یافته است که میتواند ناشی از تحولات اجتماعی و تغییرات در اولویتهای رأیدهندگان یا اشخاص صحب نفوذ این عرصه باشد. علاوه بر این، نقش جناحبندیهای سیاسی و مسائل اقتصادی در دوره یازدهم برجستهتر از دوره دهم بوده و نشاندهنده افزایش توجه رأیدهندگان به وضعیت اقتصادی، تعلقات و تعصبات سیاسی است.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۶ )
چکیده
اکثر مطالعاتی که تاکنون در مورد تحولات اقلیمی در ایران شده است مربوط به یک قرن اخیر می باشد. این مطالعات نیز عمدتا توسط محققین خارجی به انجام رسیده است ولی اختلاف نظر در نتایج بدست آمده و نظریات مطرح شده بسیار است. شاخص ترین نظریات در این مورد متعلق به هانس بوبک(۱۹۵۵) می باشد. وی با توجّه به عامل ارتفاع و دما برای مناطق مختلف ایران ۵ پهنه موفوکلیماتیک - مورفودینامیک در نظر گرفته و با توجه به وجود دوره های یخچالی و بین یخچالی در کواترنری برای این پهنه ها ، مرز بندی های مشخصی ارائه نموده است. محدوده مورد مطالعه در این پژوهش، دامنه های شمالی ارتفاعات کرکس در امتداد نیمرخی از بلندی های این رشته در جنوب کاشان تا حاشیه بندریگ در مشرق کاشان می باشد. این محدوده در پهنه های موفوکلیماتیکی دوره های سرد کواترنر، عمدتا تحت حاکمیّت شرایط بارانی بوده است. مسئله قابل طرح آن است که اشکال مورفولوژی موجود در منطقه تحت بررسی با ارقا م دمایی ارائه شده برای آن دوران که بین ۴ تا ۶ درجه سانتیگراد پیشنهاد شده است همخوانی ندارد. بنابر این برای تجزیه و تحلیل و بازسازی شرایط دمایی آخرین دوره یخچالی (وورم) از متوسط دمای روزانه ایستگاههای منطقه استفاده شده است. تکنیک کار تحقیق، مبنا قرار دادن ارتفاع کف سیرکهای یخچالی(۳۰۰۰ متر) در دامنه های کوههای کرکس برای میانگین دمای صفر درجه در دوره یخچالی و مقایسه آن با شرایط دمای کنونی در همان ارتفاع می باشد. نتایج نشان میدهند که دمای هوا در آخرین دوره یخچالی در این منطقه بین ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد سرد تر از شرایط کنونی بوده است. اشکالی از جمله سیرکهای یخچالی، یخرفت ها و علائم گسترش زبانه های یخچالی تا ارتفاع ۲۰۰۰ متر و نظایر آن همگی از جمله مهمترین مواریث و شواهد تحولات اقلیمی این دوره در این منطقه به شمار می آیند.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده
منابع انسانی در هر سازمانی تأثیر بهسزایی در چگونگی برتری یک سازمان در رقابت با بقیه دارد که در برخی حوزهها مانند فروش حضوری این نقش مهمتر است. پژوهش حاضر، بهدنبال تأثیر ویژگیهای جنسیت و سن (جمعیت شناختی)، قد و وزن (ظاهری) کارکنان مربوطه در حوزه فروش بر اعتماد خریدار به فروشنده با استفاده از رویکرد تحلیل همزمان و بر مبنای نظریه تشابه است. جامعه آماری این پژوهش شامل خریداران لباس و پوشاک در سطح شهر تهران است که با نمونهگیری در دسترس تعداد ۱۹۴ پرسشنامه قابلاستفاده گردآوری شد. نتایج پژوهش نشان داد که ویژگی وزن فروشنده با ضریب اهمیت ۲۸/۵ درصد در کل مطلوبیت مهمترین عامل در اعتماد خریدار به فروشنده است. پس از آن ویژگیهای سن، قد و جنسیت با ضرایب اهمیت ۲۷/۷، ۲۳/۹ و ۱۹/۹ درصد در اولویتهای دوم تا چهارم به لحاظ اهمیت در کل مطلوبیت خریدار قرار دارد. بررسی تأثیر سطوح مختلف ویژگیهای کارکنان فروش بر اعتماد به وی نشان داد که یکسان بودن جنسیت، هموزن بودن و همقدبودن فروشندگان با خریداران و یا بلندقدتربودن فروشندگان از خریداران موجب اعتماد بیشتر خریدار به فروشنده میشود، اما تفاوت سنی بین خریدار و فروشندگان موجب کاهش اعتماد خریدار میشود. نتایج اولویتبندی ۱۲ تیپ فروشنده براساس میانگین مطلوبیت خریدار نشان داد که فروشندهای با ویژگیهای جنسیت متفاوت از خریدار، مسنتر، هموزن و قد وی نیز بلندتر از خریدار در اولویت نخست قرار دارد، بهاینمعنا که خریدار به فروشندهای با این ویژگیها بیشترین اعتماد را دارد.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
مهندسی سطح در بسیاری از صنایع تولید نقش مهمی در بهبود عملکرد محصولات و افزایش زمان کارکرد قطعات دارد. آلومینیوم خالص دارای رسانایی الکتریکی بسیار بالا، مقاومت خوردگی خوب و نسبت استحکام به وزن مناسبی می باشد، با این وجود به علت سختی و مقاومت به سایش بسیار کم کاربرد آن محدود شده است. لذا در این تحقیق امکان بهبود خواص سطحی آلومینیوم خالص با استفاده از عناصر مس و نیکل به عنوان عناصر آلیاژساز با استفاده از فرآیند تخلیه الکتریکی مورد بررسی قرار گرفته است. در این فرآیند زمان روشنی پالس و شدت جریان الکتریکی به عنوان پارامترهای ورودی و مقادیر سختی سطح ایجاد شده، بافت و زبری سطح لایه ی آلیاژی به عنوان پارامترهای خروجی در نظر گرفته شده اند. براساس نتایج میکروسختی بدست آمده در این روش بطور میانگین سختی سطح قطعات آلومینیومی بیش از ۸ برابر شده و در برخی از نمونه ها از مقدار اولیه ۵/۳۸ تا مقدار۴۵۰ ویکرز رسیده است که بر اساس نتایج آنالیز XRD)) تشکیل ترکیبات بین فلزی Al۳Ni۲ ALCu, و کاربید آلومینیوم Al۴C۳در سطح عامل افزایش مقدار سختی سطح می باشد. نتایج نشان می دهد با افزایش زمان روشنی پالس مقادیر سختی سطح افزایش یافته و مقدار زبری سطح نیز بیشتر می شود. همچنین با افزایش شدت جریان الکتریکی تغییرات زبری سطح روندی صعودی دارد.
بهزاد عیوضی، احمد جمشیدی زنجانی، احمد خدادادی دربان،
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
نانو ذرات فریت منگنز MnFe۲O۴ جاذب مؤثری برای حذف مواد آلی و غیر آلی است. در این مطالعه MnFe۲O۴ با استفاده از روش همرسوبی تهیه شد. ویژگیهای جاذب تهیهشده با استفاده از XRD و SEM تعیین شد. جاذب تهیهشده برای حذف کروم شش ظرفیتی از محلول آبی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حذف کروم از محلول آبی نشان داد که کروم شش ظرفیتی در pH معادل ۲ بهطور مؤثرتری حذف شده است. مطالعات سینتیکی نشان داد که حذف کروم از مدل سینتیکی مرتبه دوم تبعیت میکند. مدل نفوذ درون ذرهای نشان داد که نفوذ درون ذرهای تک مرحلهای نبوده است. مشاهدات ایزوترم نیز بیانگر آن بود که حذف کروم شش ظرفیتی با مدل لانگمویر مطابقت دارد و ماکزیمم گنجایش جذب کروم شش ظرفیتی ۸۴/۳۴ میلیگرم بر گرم است. اثر دما در حذف کروم نشان داد که مقدار G∆ واکنش منفی و مقدار H∆ واکنش مثبت است. از این رو واکنش کروم شش ظرفیتی با فریت منگنز بهصورت شیمیایی گرماگیر و خودبهخودی است. نتایج بیانگر این موضوع است که نانو ذرات فریت منگنز بهعنوان جاذب مؤثری برای حذف منابع آب آلوده شده به کروم شش ظرفیتی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
دوره ۱۸، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله جداسازی ذرات پودر سیاه از جریان هوا با استفاده از یک جداساز چندکاناله مارپیچی به صورت آزمایشگاهی مطالعه شده است و با استفاده از شبیه سازی دینامیک سیالات محاسباتی، راندمان و افت فشار دستگاه در شرایط عملیاتی مختلف مورد بررسی قرارگرفته است. ذرات پودر سیاه از نمونه پودرهای ایستگاه تقویت فشار ساوه تهیه شده است که میانگین اندازه ذرات آن پس از انجام آزمون DLS و پردازش تصاویر SEM ، μm ۰.۳۲۷ مشخص گردید. شبیهسازی CFD جداساز چندکاناله مارپیچی برای جریان هوا پودرسیاه با نرمافزار فلوئنت انجام شده است. برای شبیهسازی اغتشاشات، از مدل اغتشاشی RNG k-ε که هم از لحاظ دقت و هم از لحاظ سرعت مناسب است، استفاده شده است. اختلاف بین نتایج آزمایشگاهی و شبیهسازی برای بازده و پارامتر افت فشار به ترتیب ۱۶ درصد و ۷.۱۵ درصد مشخص گردید. برای بررسی تأثیر شرایط عملیاتی، سیستم در دبیهای حجمی ورودی و کسرهای جرمی جامد ورودی مختلف مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج نشان داد که این سیستم برای جداسازی ذرات پودر سیاه مذکور، راندمانی بالای ۸۰ درصد دارد و با افزایش دبی حجمی ورودی به میزان ۴۰ درصد، راندمان جداسازی دستگاه به میزان ۱۰ درصد افزایش مییابد. در صورتی که با افزایش ۵ برابری کسر جرمی مواد جامد راندمان تنها ۳ درصد افزایش دارد. همچنین، با افزایش دبی حجمی هوای ورودی از ۸۰ به ۱۴۰ متر مکعب بر ساعت، افت فشار جداساز حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است.