جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای عرب زاده

ابوالفضل عرب زاده، اسوان باهل جدعان،
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده

تیرهای عمیق بتن مسلح از المانهای سازهای بسیار مهم هستند که در سازههای بتنی مانند ساختمانهای بلند، سازههای دریایی، سیلوها و غیره کاربرد دارند. به دلیل اهمیت این المانها بعضی مواقع لازم است تا تقویت و مقاومسازی شوند. یکی از روشهای معمول برای تقویت سازههای بتنی مسلح، استفاده از ورقهای پلیمری کربنی ( )CFRPمیباشد. یکی از مشکلات استفاده از ورقهای پلیمری جداشدگی آنها در هنگام بارگذاری نمونه سازهای میباشد. بنابراین در این مقاله سعی شده از روشهای نصب نزدیک سطحNSM برای تقویت اینگونه تیرها استفاده شود. این روش در کاهش جداشدگی ورقهای تقویتی نقش به سزایی دارد. با کاهش اثر جداشدگی زودهنگام ورقهای پلیمری میتوان افزایش ظرفیت باربری، افزایش شکل پذیری و استفاده حداکثری از ظرفیت مصالح را انتظار داشت. شش تیر بتن مسلح عمیق با نسبت دهانه به ارتفاع ۳ ،۲و ۴ به صورت آزمایشگاهی تحت بارگذاری قرار گرفته و به روش NSM-EBRبا استفاده از CFRP تقویت شده و رفتار برشی آنها مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به اینکه شکست مورد نظر در تیرهای عمیق از نوع برشی است، شیارهای تقویتی NSM به صورت عمود بر جهت ترک های قطری اصلی تعبیه شده و با الیاف پلیمری کربنی تقویت شده اند. بر اساس نتایج حاصل شده، می توان نتیجه گرفت، مقدار ظرفیت باربری برشی تیرها در نمونه های با نسبت دهانه به ارتفاع ۳ ،۲و ۴به ترتیب %۱۹ ،%۳۰و %۱۲/۵افزایش یافته است
 

دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

راوی مفهومی بنیادی در تحلیل متون روایی است و کانونی‌سازی به عنوان عنصری بینابینی، از یک‌سو به داستان و شخصیّت‌های داستانی مربوط می‌شود و از سوی دیگر به کلام راوی. لیلی و مجنون پری صابری در ادبیّات نمایشی فارسی و مجنون لیلی احمد شوقی در ادبیّات نمایشی عرب، همچون سایر متون نمایشی شامل دو جزءِ گفت‌وشنود و توضیحات صحنه‌ای هستند. صابری و شوقی در گفت‌وشنود، خود را پشت گفتار شخصیّت-هایی که می‌آفرینند، مخفی می‌کنند و برخلاف آن در توضیحات صحنه‌ای مستقیماً با خوانندگان خود صحبت کرده و اطّلاعات مختلفی به ایشان می‌دهند تا کنش را بهتر بفهمند و بهتر مجسّم کنند. به این‌ ترتیب می‌توان گفت هر دو نوع کانونی‌سازی بیرونی و درونی در لیلی و مجنون و مجنون لیلی یافت می‌شود: در توضیحات صحنه‌ای، خود نویسنده، کانونی‌سازی بیرونی را انجام می‌دهد و در گفت‌وشنودها به وسیله‌ی شخصیّت‌های نمایشنامه کانونی‌سازی درونی صورت می‌پذیرد. با وجود این، تفاوت‌هایی در نحوه‌ی کانونی‌سازی بیرونی و اختلاف‌های قابل ملاحظه‌ای در الگوی کانونی‌سازی درونی و گزاره‌های کانونی‌شده‌ی این دو اثر وجود دارد که به مدرن و کلاسیک بودن نمایشنامه‌ها و ایدئولوژی و جنسیّت نمایشنامه‌نویسان باز می‌گردد.

دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۸۹ )
چکیده

- در این مقاله تحلیل استاتیکی تیر چند‌لایه همراه با لایۀ پیزوالکتریک به‌عنوان حسگر و همچنین بدون در نظر گرفتن لایه پیزوالکتریک، تحت تغییرشکل بزرگ به روش المان محدود و با بهره‌گیری از فرمول‌بندی ‌لاگرانژی به‌ هنگام (ال- یو- ام)۱ و اصل کار مجازی مطالعه شده است. برای تحلیل از المان چهار گرهی که در هر گره دو درجه آزادی جابه‌جایی و یک درجه آزادی الکتریکی دارد، استفاده شده است. برای نشان دادن قابلیت و کارایی روش محاسباتی و تحلیل حاضر، با استفاده از کد‌نویسی در متلب۲ نتایج با سایر تحقیقات مقایسه شده است.

دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

این پژوهش به بررسی مفهوم عشق از دیدگاه شیخ اشراق در نگاره‌های منطق‌الطیر عطار نیشابوری اثر کمال‌الدین بهزاد می‌پردازد. مفهوم عشق از دیدگاه سهروردی یک دیدگاه منحصر به فرد بوده و به واسطه دیدگاه عقل محور بودن عشق از نگاه شیخ اشراق، این نظریه عشق‌شناسی با رویکردهای عرفانی و زیبایی‌شناسی به عشق تفاوت دارد. هدف از این مقاله کشف و تحلیل عناصر و مؤلفه‌هایی است که بازتاب‌دهنده‌ی دیدگاه عشق‌شناسانه‌ی شیخ اشراق باشد، همچنین مقاله حاضر در پی یافتن پاسخ به این سؤال است: ۱. با توجه به محوریت عقل در نگاه سهروردی به عشق، کدام یک از اجزاء نگارگری آثار کمال­الدین بهزاد در منطق­الطیر را می‌توان از این منظر تحلیل کرد؟ در این پژوهش با بهره‌مندی از شیوه توصیفی-تحلیلی و روش کیفی در تجزیه و تحلیل داده‌ها، چهار نگاره‌ی هدهد و پرندگان، مویه بر مرگ پدر، مرد مغروق، و شیخ صنعان و دختر ترسا مورد بررسی قرارگرفته­است. شیوه‌ی گردآوری اطلاعات کتابخانه‌ای است. نتایج حاصل از تحلیل نگاره‌ها حاکی از آن است که ارتباط میان مفهوم عشق از منظر سهروردی و بازتاب آن در نگاره‌های ترسیم شده توسط کمال‌الدین بهزاد به درستی بر عقل‌محور بودن دیدگاه شیخ اشراق نسبت به عشق دلالت دارند. تقابل میان دیدگاه مادی و معنوی نسبت به عشق در قالبی نمادین از طریق عناصرگوناگون مورد تأکید قرارگرفته است. عنصر درخت به­عنوان یکی از اصلی­ترین نشانه­ها در این نگاره­ها، نماد حیات بوده که در فلسفه عشقِ سهروردی همان نور و بینشی است که درک آن موجبات وصال به نورالهی و خداشناسی را فراهم می­کند.
 
ابوالفضل عرب زاده، مسعود سلطانی محمدی، مرتضی نیکوروش،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

از بین چهار حالت بارگذاری اصلی یعنی نیروی محوری، نیروی برشی، لنگر خمشی و لنگر پیچشی، فقط پیچش است که یک میدان تنش سه‌‌محوری به وجود می‌آورد. از طرف دیگر، ضعف مقاومت پیچشی می‌تواند یکپارچگی کل سازه را به مخاطره بیاندازد.لذا اهمیت بررسی مسائل پیچش در اعضای بتنی از اهمیت بالایی برخوردار است.در این مقاله، تیرهای بتنی مسلحتحت اثر لنگر پیچشی خالص با استفاده از روش اجزای محدود غیرخطی مدل‌سازی شده است. بدین منظور، رفتار بتن با استفاده از مدل خسارت – خمیری همسانگرد موجود در نرم‌افزار آباکوس شبیه‌سازی شده، اما به منظور در نظرگیریعدم قطعیت‌های موجود در مدل‌سازی، فرضیات مدل‌سازی با تحلیل حساسیت مورد ارزیابی قرار گرفته و متغیرهای مدل خسارت – خمیری با توجه به مفهوم فیزیکی هر کدام، کالیبره شده است.انطباق بالای منحنی‌های پاسخ لنگر پیچشی– زاویه پیچش، الگوهای ترک‌خوردگی و سازوکارهای خرابی حاصل از مدل اجزای محدود غیرخطی، نشان دهنده فرضیات صحیح مدل‌سازی می‌باشد ه ه .
حمیدرضا کاظمی نیاکرانی، ابوالفضل عرب زاده،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

ددیوارهای برشی سیستمی مقاوم در برابر نیروهای جانبی همچون باد و زلزله می‌باشند. با توجه به شکل‌پذیری و مقاومت جانبی مناسبی که دیوارهای برشی فولادی دارند، این نوع دیوارها در دهه‌های اخیر مورد توجه مهندسین و محققین قرار گرفته‌اند. در صورتیکه تسلیم برشی قبل از کمانش ورق جان دیوار رخ دهد، قابلیت جذب انرژی دیوار بیشتر خواهد شد. تقویت ورق جان دیوار برشی فولادی موجب تسلیم برشی قبل از کمانش ورق می‌گردد. بمنظور تقویت ورق دیوار می‌توان از سخت‌کننده‌های فولادی و یا لایه‌ای از بتن استفاده کرد. دیوار برشی فولادی که از یک یا دو لایه بتنی جهت افزایش مقاومت خارج از صفحه آن استفاده شود، را دیوار برشی مرکب می‌گویند. با توجه به مطالعات اندکی که در زمینه این نوع دیوارها انجام گرفته است، در این مطالعه به بررسی اثر بازشو و فواصل برش‌گیرها در رفتار دیوار برشی مرکب پرداخته خواهد شد. ابتدا یک دیوار برشی مرکب برای ساختمان ۱۰ طبقه طراحی شده و پس از انتخاب طبقه فوقانی آن و ساخت چندین مدل اجزای محدود در نرم‌افزار Abaqus، به بررسی آنها پرداخته شده است. نتایج نشان می‌دهد که برخلاف دیوار برشی فولادی که بازشو در مرکز نسبت به کناره دیوار بیشتر مقاومت را کاهش می‌دهد، بازشو در گوشه‌های دیوار برشی مرکب نسبت به میانه آن باعث کاهش مقاومت می‌شود. همچنین با کاهش فاصله بین برش‌گیرها ظرفیت دیوار برشی مرکب افزایش می‌یابد.

دوره ۲۰، شماره ۸۲ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

فرهنگ اقلیمی، مجموع باورها، افکار، عواطف، روحیات و ارتباطات اعضای جامعه بومی است که یکی از منابع غنی در تولید آثار ادبی شناخته می‌شود. همین زمینه مشترک، شده‌است نویسندگان برجسته‌ای نظیر جلال‌آل‌احمد و غلامحسین ساعدی در کنار خلق آثار ادبی به مطالعه و تحقیق و تدقیق در فرهنگ عامه مناطق مختلف ایران بویژه نواحی کمتر شناخته شده روی بیاورند. نگارنده در این مطالعه در پی آن است تا چگونگی به‌کارگیری عناصر فرهنگ اقلیمی و بومی را در تولید اثر ادبی بر مبنای دو اثر غلامحسین ساعدی اهل هوا و ترس و لرز  بررسی کند.
روش مطالعه تطبیقی- تحلیلی است. نتیجه این بررسی نشان می‌دهد که ساعدی در نگارش ترس و لرز عمده مصادیق و عناصر داستانی را نظیر زمان، مکان، شخصیت‌های داستانی و گره‌افکنی و گره‌گشایی از مجموعه باورهای بومی و اقلیمی مردم جنوب گرفته است؛ ‌به‌‌عنوان مثال زمان در ترس و لرز مطابق باورهای عامیانه غیرتقویمی و اسطوره‌ای است.
ابوالفضل عرب زاده، علی احمدی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

امروزه به دلیل اثرات زیست محیطی مضر تولید سیمان پرتلند، تحقیق در مورد چسباننده­های آهکی-پوزولانی به عنوان جایگزین سیمان، به صورت مدرن مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق با هدف رسیدن به خواص مطلوب برای بتن با چسب غالب آهکی-پوزولانی، بتن­های مختلف با ترکیبات دوگانه و سه­گانه از آهک هیدرولیکی با دوده سیلیس، سرباره کوره ذوب آهن و زئولیت و ۲ نسبت با ترکیب ۳۰% سیمان پرتلند با آهک و پوزولان، به همراه بتن معمولی ساخته شد و مورد آزمایش قرار گرفت. برای بهبود کارایی بتن از فوق روان­کننده در همه مخلوط­ها استفاده شد. نسبت آب به چسباننده بتن برای همه نمونه­ها برابر ۳۵/۰ بود، به استثنای نمونه­های حاوی زئولیت که با توجه به عدم امکان ساخت در نسبت کم، برابر ۴۵/۰ در نظر گرفته شد. آزمایش اسلامپ روی بتن تازه و مقاومت فشاری در سنین ۷، ۲۸ و ۵۶ روزه، مقاومت کششی دو نیم شدن در سن ۲۸ روزه و مقاومت خمشی در سنین ۱۴ و ۲۸ روزه بر روی بتن­های سخت شده انجام گرفت. نتایج اسلامپ نشان داد که استفاده از فوق روان­کننده در بتن­های آهکی-پوزولانی، موجب ارتقای کارایی آنها می­شود که بیشترین اسلامپها در بتن آهکی سیمانی سرباره­ای و آهکی سیلیسی سرباره­ای به ترتیب برابر ۲۳ و ۲۲ میلی­متر به دست آمد. از نتایج مقاومتی بتن­های آهکی-پوزولانی نیز مشخص شد که ۴ نسبت مخلوط (دو نسبت شامل ۵۰% آهک و ۳۰% سیمان پرتلند با ۲۰% دوده سیلیس یا ۲۰% سرباره و یک نسبت با ترکیب ۵۰% آهک، ۲۵% دوده سیلیس و ۲۵% سرباره و دیگری با ترکیب ۷۰% آهک و ۳۰% دوده سیلیس) با کسب بیشترین مقاومت فشاری، کششی و خمشی، خواص قابل رقابتی را با بتن معمولی نشان دادند و مقاومت فشاری ۲۸ روزه آنها بیش از  MPa۳۰ (به ترتیب برابر MPa ۶/۵۸، ۴۰,۲، ۴۰.۱ و ۳۳.۵) به دست آمد. با انجام آنالیز حرارتی روی نمونه­های بتنی مشخص شد که به طور کلی در بتن آهکی-پوزولانی، دوده سیلیس با مصرف بیشتر کلسیم هیدروکسید فعال­تر از سرباره کوره ذوب آهن عمل می­کند و هردوی آنها از زئولیت فعال­تر هستند.

ابوالفضل عرب زاده، آرمین علی بخشی،
دوره ۲۲، شماره ۶ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

معمولاً تیرهای دارای نسبت دهانه خالص به ارتفاع کمتر از ۴ به عنوان تیر عمیق بتن مسلح شناخته می­شوند. اینگونه تیرها دارای کاربرد وسیعی در سازه­هایی همچون سدها، مخازن، کیسون­ها، پل­ها و سازه­های بلندمرتبه می­باشند. در این اعضای سازه­ای به دلیل حاکمیت شکست برشی، همواره طراحی و تحلیل آنها در برابر برش مطرح بوده است؛ بنابراین تقویت و ترمیم اینگونه اعضای سازه­ای جهت بهبود مقاومت برشی همواره حائز اهمیت است و تاکنون روش­های گوناگونی برای پیشبرد این هدف ابداع شده است. یکی از روش­های کاربردی، استفاده از الیاف پلیمری CFRP جهت ترمیم وتقویت تیرهای عمیق می­باشد. تحقیقات اخیر نشان دادند که تقویت تیرهای عمیق با نوار یا ورق CFRP می­تواند منجر به بهبود مقاومت برشی و رفتار تیر عمیق گردد. این مقاله به منظور بررسی تأثیر تقویت CFRP بر شدت اثر اندازه تیرهای عمیق انجام گرفته است. بدین منظور با استفاده از روش تحلیل عددی در نرم­افزار تجاری Abaqus، ۵۳ تیر عمیق تقویت شده با CFRP به وسیله صحت­سنجی آزمایشات پیشین، مدلسازی و تحلیل شده­اند. نمونه­ها تحت بار ۲ نقطه­ای افزاینده قرار گرفته و در گروه­های ۴ عضوی با عمق­های  mm۴۰۰،  mm۶۰۰،  mm۸۰۰ و  mm۱۰۰۰ تقسیم­بندی شده­اند. نسبت دهانه برشی به عمق مؤثر تیرهای عمیق ۵/۰، ۱ و ۵/۱ است؛ همچنین مقاومت فشاری بتن نیز از  MPa۸/۲۴ تا  MPa۳۵ متغیر بوده است. به دلیل عدم تأثیر عرض و ضخامت تیر بر شدت اثر اندازه، مقیاس ابعاد تیرها به صورت دوبعدی تغییر کرده است؛ بدین ترتیب عرض تیرها ثابت و معادل  mm۸۰ است. نتایج حاکی از آنست که تقویت تیر عمیق با زاویه­های ۴۵ یا ۹۰ درجه به وسیله نوار یا ورق CFRP جهت کاهش اثر اندازه تیرهای عمیق مناسب بوده است. از طرفی افزایش مقاومت فشاری بتن و ثابت نگه­داشتن عرض ورق بارگذاری و تکیه­گاهی منجر به افزایش اثر اندازه تیرهای عمیق شد. همچنین افزایش نسبت دهانه برشی به عمق مؤثر تیر می­تواند در کاهش شدت اثر اندازه تیرهای عمیق تقویت شده با CFRP مؤثر باشد.

دوره ۲۸، شماره ۳ - ( پائیز ۱۴۰۳ )
چکیده

ادعاهای مخترع در اظهارنامه ثبت اختراع به عنوان بخش حقوقی مهم گواهی اختراع، پر استنادترین و در عین حال چالش‌برانگیزترین بخش گواهی اختراع در دعاوی نقض اختراع می­باشد. ارزیابی رویه قضایی کشورهای گوناگون گواه این مهم است که علی‌رغم تأثیر به سزایی که این بخش از گواهی اختراع در سرنوشت دعوای نقض دارد، به دلیل برداشت­ها و تفاسیر سلیقه­ای، نقش راهگشای خود را از دست داده و تشتت آراء به وضوح قابل مشاهده است. این مقاله، ضمن بررسی رویه قضایی محاکم فدرال آمریکا و شناسایی هفت اصل مورد استناد قضات آمریکایی به هنگام تفسیر ادعاها، ضرورت و اهمیت تفسیر یکنواخت، روشمند و قابل پیش­بینی توسط اصحاب دعوی را نشان می­دهد. همچنین، این تحقیق ضمن پالایش و ارزیابی این اصول در حقوق اختراعات ایران، در صدد ارائه راهنمایی روشن برای قضات ایرانی به هنگام تفسیر ادعاها در حل و فصل اختلافات اطراف دعوای نقض می­باشد. با وجود این، نویسندگان این مقاله، ضمن اقرار بر ویژگی خاص یافته­های راهبردی قضات دادگاه­های فدرال آمریکا، اصول مزبور را تنها به منظور مواجهه با این مفاهیم، تبیین ضرورت روشمندسازی تفسیر ادعاها با هدف پیشگیری از بروز تشتت آراء به هنگام تفسیر ادعاها در دعاوی نقض پیشنهاد می­نمایند.

 

صفحه ۱ از ۱