جستجو در مقالات منتشر شده


۲۰ نتیجه برای رحیمیان

بابک امیدوار، محمد رحیمیان، تکتم محمد نژاد، علی رضا صناعی ها صناعی ها،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

ده- در این مقاله ضمن مرور چگونگی حصول معادله انتگرال مرزی جابه جا یی با استفاده از قضیه برای مسائل ایزوتروپ خطی در محیط سه بعدی، به تفصیل ارائه می شود . با استفاده از نتایج cij محاسبه مستقیم ضرایب ترم آزاد تحقیق حاضر امکان محاسبه مستقیم ضرایب ترم آزاد در مدل سازی مسائل بی نهایت و نیمه بی نهایت که نمی توان از مفهوم حرکت جسم صلب برای محاسبه این ضرایب استفاده کرد، فراهم می شود. فرمول بندی ارائه شده در مسائلی که شرط همواری در محل تلاقی المان های پیوسته، صادق نیست نیز کاربرد دارد. هم چنین توابع شکلی مربوط به المان های غیرپیوسته، و نیمه پیوسته درجه دوم نه گره ای که در مدل سازی سطوح ترک، فصل مشترک لایه ها، مرزهای انتهایی محیط های نامحدود و بسیاری مسائل دیگر کاربرد با حل و بررسی مثال های مکعب تحت تنش ،cij دارد، ارائه می شود. صحت و کارایی روش پیشنهاد شده برای محاسبه ضرایب یکنواخت، تیر طرّه تحت حرکت جانبی در تکیه گاه، کره الاستیک تحت تنش یکنواخت و تحت جابه جا یی یکنواخت و در نهایت حفره کروی تحت تنش یکنواخت و تحت جابه جایی یکنواخت، اثبات می شود.

دوره ۱۲، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

 
کاربرد لیزر NIR در باکتریها اغلب متمرکز بر خاصیت کشندگی و تشدیدکنندگی اثر آنتی بیوتیکها می‌باشد. در این راستا، طیفی از درجات کشندگی و حتی نقض آن گزارش شده‌‌است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر موج لیزر کم توانnm ۸۰۸ بر زنده‌‌مانی و رشد باکتری E.coli-DH۵α با سه روش شمارش کلنی‌ها(CFUMTT و فلوسایتومتری می‌باشد. به این منظور باکتری در محیط کشت مایع LB تحت تیمار لیزر J/cm۲۱۰۰ و ۲۰۰ قرار داده ‌‌شد و روند رشد و زنده‌‌مانی نسبت به کنترل بررسی و مقایسه گردید. نتایج CFU پس از ۲۴ ساعت به لحاظ آماری مابین کنترل و تیمارهای لیزر معنی‌دار نشد (۰۶/۰P=). ولی نتایج MTT  یک ساعت پس از اعمال لیزر نشان داد که کشندگی باکتریها میان تیمار لیزرJ/cm۲۲۰۰ و کنترل معنی‌دار می‌باشد(۰۰۶/۰P=). نتایج فلوسایتومتری بلافاصله پس از تیمار لیزر با بکارگیری PI و  Triton X۱۰۰نشان داد گذشته از آن که لیزر اثر کشندگی دارد که نتایج MTT را تایید می‌کند، بروز اثرات از تغییر در نفوذپذیری غشا باکتریها تا کشندگی را با افزایش دوز لیزر ثابت می‌نماید. به این ترتیب روش‌های بکاربرده شده نشان دادند که دوزهای مختلف لیزر اثر مهاری با شدت متفاوت بر زنده‌‌مانی و رشد باکتری E.coli-DH۵α دارد و لذا تیمار لیزر می‌تواند کاربردهایی با هدف باکتری‌زدایی یا تسهیل در روند انتقال ژن داشته باشد.
 


دوره ۱۳، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۱ )
چکیده

جستار حاضر در چارچوب نظریۀ نمود معنایی ـ واژگانی لیبر (۲۰۰۴) به مقایسۀ بررسی نقش معنایی پیشوندهای منفی‌ساز «نا» و «بی» در فارسی می‏پردازد. پایه‌گذار این نظریه با استفاده از شـش مشخصۀ معنـایی، نقش معنایی عناصر واژی ازجمله وندها و عملکـرد آن‌ها را در فرایندهای ترکیب، اشتقاق و تغییر مقوله بررسی می‏کنـد. در این پژوهش داده‌های موردبررسی از نسخۀ ۲ پیکرۀ همشهری استخراج شده‌اند و براساس نوع و معنای مقولۀ پایۀ چندمعنایی وندهای «نا» و «بی» موردبررسی قرار گرفته‏اند و با یکدیگر مقایسه می‏شوند. بررسی داده‏های پژوهش حاکی از آن است که معانی متفاوت نفی در کلمات دارای پیشوند «نا» به‌دلیل اصل هم‏نمایگی است. البته، این اصل درمورد برخی از کلمات منفی پاسخ‌گوی معنای حاصل، نیست و برای توجیه معانیِ منفیِ این کلمات باید اصل هم‏نمایگی را کنار بگذاریم و به مشخصه‏های معنایی پایه توجه کنیم؛ البته این موضوع درمورد وند «بی» صدق نمی‏کند و معانی حاصل از آن از طریق اصل هم‏نمایگی توضیح داده می‏شود. همچنین، مشخص شد که هر دوی این وندها به‌جز در مواردی معدود، وندهای صفت‏ساز هستند.
 

دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

صمیمیت در سازمان، به‌عنوان یک رابطه یا تعامل از راه اشتراک‌گذاری خواسته‌های کاری با دیگر کارکنان است که می‌تواند مشکلات زیادی را رفع و یا از بروز آنها جلوگیری کند. در همین راستا هدف این پژوهش، شناسایی عوامل ارتقای صمیمیت سازمانی در شرایط دورکاری بود. جهت‌گیری پژوهش حاضر، توسعه‌ای و روش‌شناسی آن کیفی است. رویکرد پژوهش در این پژوهش، تحلیل محتوا و واحد تحلیل آن کلمه و مضمون بود. با بهره‌گیری از این رویکرد در تحلیل محتوا که به شیوه تمرکز در کلمه‌ها، تجزیه، توصیف، تشریح و تفسیر نظریه‌های پشتیبان و متون تجربی بود، داده‌ها گردآوری شدند. همچنین در این بخش، جامعه پژوهش متشکل از خبرگان دانشگاهی بودند که با استفاده از شیوه نمونه‌گیری زنجیره‌ای در مصاحبه پانزدهم اشباع نظری حاصل شد. بر‌اساس ترکیب الگوی تحلیل سندلوسکی و باروس (۲۰۰۷) و براون و کلارک (۲۰۰۶) مقولات اصلی و عوامل پژوهش شناسایی شدند. برای ارزیابی کفایت تحلیل محتوا، از روایی تئوریک با رویکرد دریافت نظرات متخصصان و ضریب کاپای کوهن استفاده شد. با بازبینی و تأیید اعضای مشارکت‌کننده در فرایند اعتبارسنجی و برآورد ضریب ۹۱/۰، یافته‌های پژوهش از قابلیت اعتبار و اعتماد لازم برخوردار بود. براساس با یافته‌ها و الگوی شبکه‌ای پژوهش، سه مقوله فراگیر و چهل و یک عامل پایه از عوامل ارتقای صمیمیت سازمانی می‌باشند. نتایج نشان داد قابلیت‌های رفتاری، ساختاری و محیطی سازمان، در ارتقای صمیمیت سازمانی در شرایط دورکاری مؤثر است.


دوره ۱۳، شماره ۱۳ - ( ويژه‌نامه اول ۱۳۹۲ )
چکیده

- شبیه‏سازی جریان دوفازی موضوع تحقیقات بسیاری بوده است. با این حال بررسی آن در داخل محیط متخلخل به علت پیچیدگی مضاعف آن کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مقاله جریان دوفازی با نسبت چگالی و لزجت یک در داخل محیط متخلخل به روش شان و چن شبیه‏سازی شده است. به علت محدودیت ذاتی این روش و ضعف آن در کنترل مستقل کشش سطحی، تأثیر پارامتر‏هایی نظیر عدد رینولدز، وبر و فرود قابل ارزیابی نمی‏باشد. اما با این حال می‏توان با تغییر میدان متخلخل و زاویه تماس تأثیر پارامتر‏های مربوط به محیط متخلخل از قبیل عدد دارسی و زاویه تماس را مطالعه نمود. رقابت میان نیروی مخالف در برابر حرکت قطره و اثر موئینگی در اثر حضور ذرات محیط متخلخل به کمک عدد دارسی توصیف شده است. همچنین تأثیر زاویه تماس میان فاز‏های مایع-گاز و سطح جامد بر میزان نفوذ قطره در داخل محیط متخلخل ارزیابی گردیده است.

دوره ۱۳، شماره ۵۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

منظومه غنایی ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی در کنار توصیف زیبای هیجان عاطفی عشق زمینی، دربردارنده باور­های دینی ایران پیش و پس از اسلام است. در کشاکش عشق آتشین دو قهرمان اصلی داستان، نکاتی در خور توجه درباره لزوم و اهمیت سوگند خوردن و پرهیز از شکستن و نادیده گرفتن آن دیده می­شود. این امر نگارنده را بر آن داشت تا با واکاوی این ورِ مطرح در ایران باستان و حتی رکن اصلی در قضاوت­های اسلامی(سوگند خوردن طرفین دعوی و شاهدان مبنی بر درستی سخنان خود)، چگونگی و دلایل کاربرد آن را در این منظومه به عنوان یک عنصر بنیادی و نیز میزان اهمیت و لزوم توجه و پایبندی به آن را بنمایاند. شاید بتوان گفت اساس شکل­گیری این منظومه عاشقانه را همین سوگند تشکیل می­دهد که شهرو - مادر ویس- در برابر موبد مُنیکان یاد می­کند.

دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده-در این تحقیق برخورد دو قطره، به‌صورت عددی با استفاده از روش شبکه¬ای بولتزمن در محیط دو فازی، بررسی شده‌است. شبیه‌سازی برای سیالات دوگانه تراکم‌ناپذیر بر اساس مدل ارائه شده توسط لی، انجام گرفته‌است. ویژگی بارز این مدل، ‌شبیه‌سازی سیالات با نسبت چگالی بالا بوده و به راحتی با نتایج تجربی مقایسه شده و صحت آن بررسی شده‌است. با استفاده از این شبیه‌سازی، تغییرات اعداد بی‌بعد وبر، رینولدز، پارامتر برخورد، نسبت چگالی، نسبت لزجت سینماتیکی، نسبت قطر و نسبت سرعت برخورد دو قطره مورد بررسی قرار گرفته‌اند. نحوه تغییرات دامنه نوسان، زمان رسیدن به تعادل، تعداد نوسان و نوع برخورد با افزایش اعداد بی بعد موثر در مساله بررسی شده‌است و نشان داده شده‌است که با افزایش عدد وبر، عدد رینولدز یا نسبت چگالی یا کاهش نسبت لزجت سینماتیکی دامنه نوسان و میزان تغییر شکل قطره حاصله بیشتر می‌شود.

دوره ۱۵، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۳ )
چکیده

فعل «خواستن» در زبان فارسی دارای ماهیتی دوگانه است، به گونه‌ای که می‌تواند هم‌زمان به‌عنوان فعل کمکی و فعل واژگانی به‌کار رود. «خواستن» در مقام فعل واژگانی مبین معانی مختلفی است که در قالب ساختارهای متفاوتی نیز بیان می‌شود. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بحث و بررسی ابعاد نحوی و معنایی این فعل در ساخت‌های مختلف است. نگارندگان معتقدند که دستور نقش و ارجاع با رویکردی که به مطالعۀ ساخت‌های مرکب دارد، می‌تواند از عهدۀ توصیف همه‌جانبۀ ساخت‌های مورد نظر بر‌آید. در این دستور ساخت‌های مرکب براساس «سلسله‌مراتب میان‌بندی» تبیین می‌شوند. سلسله‌مراتب مذکور خود متشکل از دو پیوستار نحوی و معنایی است. در بُعد نحوی روابط الحاق ـ پیوند مد نظر هستند و در پیوستار معنایی نوع روابط معنایی براساس محمول اصلی مطرح است. در همین راستا تلاش شد  که انواع  کاربردهای فعل «خواستن» براساس سلسله‌مراتب توصیف شوند و از این رهیافت نیز مفروضات دستور نقش و ارجاع  بر مبنای یافته‌های پژوهش آزموده شوند. برخی یافته‌ها حاکی از آن است که فعل «خواستن» به جهت معنایی در زمرۀ محمول‌های روان ـ کنش، سببی امری و نگرش گزاره‌ای جای می‌گیرد و در بُعد نحوی نیز در قالب هم‌وابستگی مرکزی و ناهم‌پایگی مرکزی بروز می‌یابد. گفتنی است داده‌های پژوهش حاضر برگرفته از پیکرۀ همشهری ۲ هستند.

دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده

در مقاله حاضر به بررسی جریان تراکم پذیر ناشی از موج ضربه‌ای و نوسان حباب با مرز متحرک به روش شبکه بولتزمن می‌پردازیم. شبکه بولتزمن در پیش‌بینی جریان‌های تراکم پذیر با ماخ بالا ناموفق است، اما با تلاش‌هایی که در سال‌های اخیر صورت گرفته است، مدل‌های جدیدی برای پایدار کردن جواب‌های معادلات تراکم پذیر ایجادشده است. روش لکس وندروف اصلاح‌شده که حل پایداری دارد، برای گسسته سازی معادلات بولتزمن استفاده‌شده است. از مدل‌های تراکم پذیر بر مبنای الگوی اویلری و الگوی سرعت‌های چندگانه نویر استوکسی برای شبیه‌سازی جریان تراکم پذیر در شبکه بولتزمن در این تحقیق استفاده‌شده است. دینامیک حباب تراکم پذیر به کمک معادله رایلی- پلسه به‌دست‌آمده است. شبیه‌سازی موج ضربه در حباب به کمک سایر روش‌های دینامیک سیالات محاسباتی انجام‌شده است، اما به علت ضعف‌هایی که روش شبکه بولتزمن در جریان تراکم پذیر داشت، تاکنون تلاشی برای بررسی فیزیک این پدیده با این روش انجام‌نشده است. هدف از این شبیه‌سازی دستیابی به شناختی از توزیع خواص ترمودینامیکی در راستای شعاع حباب هنگام فروریزش حباب و درنهایت شکل‌گیری پدیده آوالیانسانی که ناشی از برخورد امواج شوک در مرکز حباب است، با روش شبکه بولتزمن می باشد.

دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله، تقطیر بخار و رشد کردن قطره روی دیواره سرد افقی و همچنین افتادن قطره از روی صفحه عمودی شبیه سازی شده است. روش بکار رفته روش بولتزمن شبکه ای و مدل مورد استفاده مدل لی است که در نسبت های چگالی و ویسکوزیته زیاد پایدار است. این روش همراه با حل معادله دما و اضافه کردن یک عبارت چشمه تغییر فاز به معادله اصلی لی، مورد استفاده قرار گرفته است. مدل لی بر فرضیات کان-هیلیارد و فرض تراکم ناپذیری جریان استوار است. در تحقیق حاضر به علت وجود تغییر فاز شرط دیورژانس آزاد میدان سرعت برقرار نخواهد بود. حل میدان دما که با استفاده از روش اسکالر منفعل صورت گرفته از حل میدان جریان جداست و فرض بوزینسک باعث تاثیر پذیری میدان جریان از میدان دما می‌شود. شبیه سازی به صورت دو بعدی می باشد و از مدل D۲Q۹ استفاده شده است. نتایج حاصله از شبیه سازی در شبکه بندی‌های مختلف مقایسه شده است. در این مقاله اثر جاذبه، زاویه تماس تعادلی قطره و دیواره و دمای سرد دیواره بر افزایش ضخامت قطره و همچنین قانون بقای جرم بررسی شده است. در انتها میدان جریان برای تکرار های مختلف تحلیل و خطوط جریان رسم شده است. مزیت این شبیه سازی، تقطیر به روش لی در نسبت چگالی بالا است. که در این مقاله نسبت چگالی ۲۵ دارای جواب قابل قبولی می‌باشد.

دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله احتراق یک جت متان با استفاده از چند معادله با آهنگ واکنش محدود و استفاده از روش بولتزمن شبکه ای شبیه سازی شده است. در این مدل از دو دسته از توابع توزیع، یک دسته برای حل معادلات پیوستگی و ممنتم و دسته دیگر برای حل معادلات گرما و اجزاء شیمیایی استفاده می‌شود. معادله بولتزمن شبکه ای برای جریان تراکم‌پذیر با تقریب عدد ماخ پایین در این روش مدل شده و چگالی از طریق رابطه گاز کامل به میدان دما وابسته شده است. تولید و مصرف اجزاء شیمیایی و گرمای واکنش‌ها به‌صورت جملات چشمه در معادلات بولتزمن شبکه‌ای درنظر گرفته شده‌اند. در هر مرحله زمانی، اثرات دما و غلظت اجزاء بر آهنگ واکنش، خواص و پارامترهای حل در نظر گرفته می‌شود. استفاده از مکانیزم‌های کاهش یافته چند معادله‌ای به‌جای تنها یک معادله، در نظر گرفتن اثر دما و غلظت اجزاء بر خواص و آهنگ واکنش‌ها از مزیت-های مدل توسعه داده شده است. مدل احتراقی با استفاده از شبیه‌سازی یک مکانیزم چهار معادله‌ای با شش جزء شیمیایی در یک شعله نفوذی جت آرام متان و مقایسه نتایج با داده‌های تجربی اعتبار‌سنجی شده است. توافق خوب نتایج عددی با داده‌های تجربی کارایی مدل توسعه داده شده را برای شبیه‌سازی مکانیزم‌های کاهش یافته با آهنگ واکنش محدود نشان می دهد.

دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده: امروزه خلاقیت و نوآوری منابع با ارزشی برای کسب مزیت رقابتی هر سازمان می باشند. یکی از عوامل حیاتی تاثیر گذار بر خلاقیت و نوآوری و ظرفیت های روانشناختی کارکنان، رهبری می باشد.از این رو هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه جدیدترین رویکرد رهبری به نام رهبری اصیل با خلاقیت کارکنان با توجه به نقش میانجی سرمایه روانشناختی می باشد. جامعه آماری این تحقیق را ۸۸۵ نفر از مدیران و کارکنان سازمان نقشه برداری کل کشور تشکیل می دهند. داده های این تحقیق از طریق پرسشنامه و نمونه ای متشکل از ۲۱۰ نفر به روش تصادفی ساده جمع آوری و با روش مدل معادلات ساختاری تحلیل گردید. روایی سوالات تحقیق با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی و پایایی آن نیز به وسیله آلفای کرونباخ بررسی و تایید گردید. نتایج مدل معادلات ساختاری، فرضیات تحقیق را تایید می کند.رهبری اصیل اثر مثبت و معناداری بر سرمایه روانشناختی و خلاقیت داشته که با توجه به ضرایب مسیر این روابط در سطح نسبتا بالایی می͏باشد.سرمایه روانشناختی نیز اثر مثبت، معنادار و نسبتا بالایی بر خلاقیت داشته است. همچنین نشان داده شد، سرمایه روانشناختی بعنوان متغیر میانجی اثر محدودی در رابطه بین رهبری اصیل و خلاقیت فردی دارد.
سید مرتضی دهقان منشادی، علی خجسته، شهریار ناطق، محمد رحیمیان،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

وجود ترک در محیط­های مختلف امری دور از انتظار نیست، از سویی دیگر توسعه روز افزون مواد کامپوزیتی توجه به اندرکنش ترک با محیط­های ناهمسانگرد را دوچندان کرده است. همچنین ایجاد و گسترش ترک در جامدات یکی از عوامل مهمی است که برای جلوگیری از آثار مخرب ترک روی محیط باید مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به این موضوع که ترک ممکن است در معرض مودهای مختلف شکست قرار بگیرد، بررسی ترک تحت شرایط مرزی مختلف، کمک شایانی به پیش­بینی رفتار محیط دارای ترک می­کند. در این پژوهش به صورت تحلیلی مودهای مختلف شکست (بازشدگی، برشی و پارگی) ترک سکه­ای واقع در لایه ایزوتروپ جانبی بررسی شده است. در هر مود با نوشتن شرایط مرزی حاکم بر مساله و جایگذاری آن‌ها در معادلات حاکم بر محیط و تغییر متغیرهای مناسب، شرایط مرزی به معادلات انتگرالی دوگانه تبدیل می­شود. در نهایت با حل معادلات انتگرالی دوگانه، مسائل مورد بررسی هر کدام به یک معادله فردهلم نوع دوم که تابعی از شعاع ترک، ضخامت لایه و خواص محیط است، منتهی می‌شوند که به علت پیچیدگی، این معادلات دارای جواب تحلیلی نیست. در نتیجه با به کارگیری روش عددی مناسب معادلات حل شده و ضریب شدت تنش نوک ترک سکه­ای برای مودهای مختلف حاصل می­شود، نتایج شدت تنش برای مصالح مختلف ایزوتروپ جانبی بر حسب نسبت ضخامت لایه به شعاع ترک سکه­ای به دست آمدند. نتایج نشاندهنده آن هستند که ناهمسانی محیط تاثیر قابل توجهی روی ضرایب شدت تنش می­گذارد و اینکه همواره با افزایش ضخامت لایه به شعاع ترک ضریب شدت تنش در مودهای مختلف افزایش و این مقدار در ضخامت­های زیاد مستقل از نوع مصالح محیط به ضریب شدت تنش محیط بینهایت میل پیدا می­کند.

دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

یک مدل شبکه بولتزمن دوفازی قدرتمند با قابلیت مدلسازی نسبت چگالی بالا برای شبیه‌سازی برخورد حباب به مانع متخلخل به‌کار گرفته شده است که می‌تواند جریان دوفازی مخلوط نشدنی با نسبت چگالی ۱۰۰۰ را با بقای جرم بسیار مطلوب شبیه‌سازی کند. در این مقاله با مدلسازی مانع در دامنه حل جریان دوفازی، نحوه تغییرات توابع توزیع در دیواره‌ها و گوشه‌های مانع بیان شده، نحوه اعمال شرط مرزی ترشوندگی سطح بر روی مانع تشریح گردیده و نشان داده شده است که با وجود اعمال شرط مرزی مربوط به مانع نیز بقای جرم مدل به‌شکل مطلوبی حفظ می‌شود. پس از ارزیابی دقت و قابلیت مدل و صحت پیاده‌سازی آن ابتدا با چند مساله پایه، برخورد یک حباب بالارونده با نسبت چگالی ۱۰۰۰ به یک مانع متخلخل مسطح شبیه‌سازی شده و تاثیر زاویه تماس، عدد اتوس و نسبت تخلخل و در تغییر شکل و نحوه عبور یا عدم عبور حباب از مانع به‌صورت سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفته است. در برخورد حباب به مانع متخلخل با نسبت تخلخل پایین، در صورتی که زاویه تماس کم باشد حباب در زیر مانع باقی مانده و به سکون می‌رسد. در زوایای تماس بالا، خاصیت آب‌گریزی سطح مانع، حباب را به داخل تخلخل‌ها می‌کِشد و حباب به سطح بالای مانع منتقل می‌شود و بر روی سطح مانع به سکون می‌رسد. در سایر موارد حباب به طور کامل از مانع عبور می‌کند و از آن جدا می‌شود. خطای بقای جرم در عبور حباب از مانع متخلخل از مرتبه ۱۱-۱۰ است که بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود.

دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده

جراحی تعویض مفصل لگن یکی از موفق‌ترین جراحی‌های ارتوپدی است که در صورت بروز آرتروز در مفصل و تشدید وضعیت نامناسب آن، توسط جراح متخصص به بیمار توصیه می‌شود. اجزای مفصل مصنوعی در دراز مدت می‌توانند با مشکلاتی همچون سایش، شل‌شدگی و جابه‌جایی همراه باشند. عدم تطابق ساختاری و مکانیکی اجزای مفصل مصنوعی با مفصل طبیعی بیمار پس از جراحی سبب می‌شود تا الگوی توزیع تنش روی استخوان‌ها به‌گونه‌ای تغییر کند که قسمت اعظمی از بار توسط اجزای مفصل مصنوعی تحمل شده و درصد کمی از آن روی استخوان اعمال شود که در درازمدت سبب کاهش تراکم استخوان، شل‌شدگی و جابه‌جایی اجزای مفصل می‌شود. زاویه اینکلینیشن استابولارکاپ یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده نحوه توزیع تنش در استخوان و پروتز است. در این پژوهش، بیماری ۲۴ساله که از ناحیه مفصل لگن دچار آسیب شده مورد مطالعه قرار گرفته و اثر زاویه اینکلینیشن بر توزیع تنش در استابولوم و استابولارکاپ وی مورد بررسی قرار گرفته ‌است. ابتدا با استفاده از تصاویر سی‌تی‌اسکن، مدل سه‌بعدی استخوان و خواص مکانیکی مربوط به آن استخراج شده است. آزمایش گیت بیمار انجام شده و با استفاده از نرم‌افزار اپن‌سیم، الگوی حرکتی و نیروی عضلات وی در طول سیکل گیت استخراج شده‌اند. پروتز مفصل لگن طراحی‌ شده و در انتها، تحلیل مکانیکی مفصل با استفاده از نرم‌افزار المان محدود آباکوس انجام شده و اینکلینیشن صحیح استابولارکاپ برای این بیمار استخراج شده است. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که کاشت استبولارکاپ در زاویه اینکلینیشن ۴۵‌درجه در بدن این بیمار، سبب عملکرد بهتر پروتز و طول عمر بیشتر آن خواهد بود.
 


دوره ۲۰، شماره ۱۳۶ - ( خرداد ۱۴۰۲ )
چکیده

زنیان (Carum copticum) گیاهی معطر بوده و دانه آن حاوی ترکیبات شیمیایی مهمی چون تیمول، کارواکرول، ترپینن، سیمن و میرسن می‌باشد که خواص ضد‌میکروبی و آنتی اکسیدانی قابل توجهی ارایه می­دهند. لذا هدف از انجام این پژوهش تولید محصول کرم ‌شکلاتی حاوی درصدهای مختلف پودر دانه زنیان به منظور تهیه غذایی فراسودمند با ارزش تغذیه‌ای بالا و حاوی خواص آنتی اکسیدانی مطلوب در نگهداری کرم شکلاتی بود. به همین منظور پودر دانه زنیان در مقادیر صفر تا ۵ درصد به فرمولاسیون کرم‌ شکلاتی اضافه شد و تاثیر آن بر ویژگی­های تغذیه‌ای شامل مقدار فیبر، ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی و خواص تکنولوژیکی و حسی محصول شامل رنگ، سفتی بافت، طعم، قابلیت مالش پذیری و احساس دهانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزودن پودر دانه زنیان عدد پراکسید کرم‌ شکلاتی در طی ۷۵ روز نگهداری بطور معنی­داری (p< ۰,۰۵) کاهش یافت. همچنین بررسی ویژگی­های تغذیه­ای کرم‌ شکلاتی حاوی پودر زنیان نشان داد که مقدار ترکیبات فنلی، فیبر و ظرفیت آنتی اکسیدانی محصول در تیمار غنی شده با ۵% پودر نسبت به نمونه شاهد افزایش معنی­داری (p< ۰,۰۵) نشان داد. با این وجود نتایج ارزیابی حسی نشان داد که با افزودن درصدهای بیشتر پودر دانه زنیان از مقبولیت حسی محصول کاسته شد که علت این امر به دلیل طعم خاص زنیان در  فراورده شکلاتی بود که در درصدهای بالاتر از ۳ درصد مورد پذیرش ارزیاب ها قرار نگرفت.
 

دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

بسیاری از نظریه‌پردازان مدیریت بر بهبود عملکرد درون نقشی و عملکرد فرانقشی کارکنان به منظور افزایش اثربخشی سازمان تأکید دارند. تحقیقات مختلفی در جهت بهبود عملکرد فرانقشی و درون نقشی کارکنان انجام شده است که می‌توان به ادراک از مسئولیت اجتماعی و نگرش‌های کاری کارکنان اشاره کرد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر ادراک از مسئولیت اجتماعی با عملکرد فرانقشی و درون نقشی با توجه به نقش میانجی نگرش‌های کاری است. جامعه آماری این تحقیق را ۱۶۴۰ نفر از مدیران و کارکنان ستادی بانک تجارت تشکیل می‌دهند. داده‌های این تحقیق از طریق پرسش‌نامه و نمونه‌ای متشکل از ۳۱۴ نفر به روش تصادفی ساده گردآوری و با روش مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل گردید. روایی پرسش‌ها تحقیق با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی و پایایی آن نیز به وسیله آلفای کرونباخ مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. نتایج مدل معادلات ساختاری به جز یک فرضیه دیگر فرضیات تحقیق را تأیید می‌کند، همچنین نشان داده شد نگرش‌های کاری به عنوان متغیر میانجی اثر کامل در رابطه بین ادراک از مسئولیت اجتماعی و عملکرد کارکنان دارد.

دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

فیلم‌ها نسبت به دیگر برنامه‌های نمایشی جذابیت خاصی دارند که می‌توان این جذابیت را افزایش داد از طریق پیرنگ‌های قابل هدایت که مخاطبان در آنها‌ نه تماشاگر منفعل، بلکه مشارکت‌کننده‌ای فعال باشند. برای تولید فیلم تعاملی احتیاج به یک ساختار و مدل روایت است تا پیرنگ براساس آن نوشته و جلو برود. ﻫﺪف این مقاله، بررسی و ارائه ساختار و مدل روایتی است که بتواند در برنامه‌های نمایشی به کار‌ رود و تولید فیلم براساس این ساختار برای کارگردان‌ها و تهیه کننده‌ها مقرون به‌صرفه باشد، به مخاطب امکان دهد درعین خلق روایت، در تغییر پیرنگ مشارکت فعال داشته و بتواند بین خط روایت ها تغییر مسیر دهد. علاوه بر آن در رقابت بین رسانه‌ها برد با رسانه‌ای است که مخاطب بیشتری جذب کند و تاثیر بیشتری بر مخاطب بگذارد برخلاف فیلم‌های معمولی که تنها یک تم و اثر دارند و فقط یک نتیجه از آن دریافت می‌شود. می‌توان از طریق مدل پیشنهادی(روایت تعاملی) علاوه بر تاثیر هر خط روایت، تاثیر دیگری بر مخاطب گذارد که ما نام آن را تاثیر فراساختاری گذاشتیم و در انتها به بررسی نکات حاصل از تجربه تولید فیلم کوتاه تعاملی براساس مدل پیشنهاد شده می‌پردازیم.

دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی نقش عدم امنیت شغلی بر خستگی کارکنان با توجه به نقش میانجی نقض قرارداد روانشناختی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را ۳۴۸ نفر از مدیران و کارکنان شرکت بیمه ملت در شهر تهران تشکیل می دهند که از این تعداد ۱۸۳ نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند.  داده های این پژوهش از طریق پرسشنامه های استاندارد ، به روش تصادفی ساده جمع آوری  و با روش مدل معادلات ساختاری توسط نرم افزارهای  spss۲۲  وsmartpls۳  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روایی  سوال های تحقیق با استفاده از روایی همگرا و واگرا و پایایی سوالات به وسیله بارهای عاملی، آلفای کروباخ و پایایی ترکیبی تأیید شد. نتایج و یافته های پژوهش نشان داد که نقض قرارداد روانشناختی به عنوان متغیر میانجی تأثیر معناداری بین متغیرهای عدم امنیت شغلی و  خستگی کارکنان ایفا می کند. همچنین نقض قرارداد روانشناختی به عنوان متغیر میانجی، نقش نسبی  در تأثیر عدم امنیت شغلی بر  خستگی کارکنان دارد.
 

دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۴۴۰ )
چکیده

قد تمّت هذه الدراسه بهدف تحدید أبعاد ومؤشّرات تنمیه ریاده الأعمال عند الشباب. من هذا المنطلق یعتمد البحث فی منهجه علی غایه تطبیقیه. ومشروح بحثنا هذا یدور علی مدار النوعیه. المجتمع الإحصائی یضمّ ذوی الفکره والخبراء فی مجال ریاده الأعمال إلی جانب روّاد الأعمال الشباب. وقع الاختیار علی ۲۲ شخصاً، بالاعتماد علی العیّنات الهادفه غیر العشوائیه. وقد تمّت جمع المعلومات باستخدام المقابلات شبه العمیقه. ولضمان صحه أداه الوصف، اعتمدنا منهج الدراسه من قِبل الأعضاء (الّذین أجریت معم المقابله) والقیام بتثلیث مصادر المعلومات. ومن ثَمَّ تمّ القیام بتحلیل ودراسه المعلومات علی شکل التشفیر المفتوح والتشفیر المحوری والتشفیر الانتقائی. تظهر لنا من خلال النتائج أنّ أبعاد تنمیه ریاده الأعمال عند الشباب تشتمل علی تنمیه فکره ریاده الأعمال، تعلیم ریاده الأعمال و کذلک تنمیه مهارات ریاده الأعمال الناعمه. وکذلک تدلّنا نتائج البحث علی أنّ فکره الریاده فی الأعمال تشتمل علی نفسیه الریاده فی العمل والإیمان به، تعلیم فن ریاده الأعمال الّذی بدوره یتضمن المعرفه المتخصّصه وعلم الإداره وتنمیه مهارات ریاده الأعمال الناعمه الّتی تشتمل علی العمل الجماعی والإبداع والمخاطره.


صفحه ۱ از ۱