۱۸ نتیجه برای خزایی
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
ضرورت پرداختن به مهارت خواندن در آموزش زبان از آن جهت حائز اهمیت است که با سه مهارت دیگر(مهارتهای شنیدن، صحبت کردن و نوشتن) در ارتباط بوده و در نهایت بر هدف اصلی آموزش زبان، توانایی ایجاد ارتباط مؤثر تأثیرگذار است. حال با توجه به دسترسی همگانی به تلفن همراه و لپ تاپ، این سؤالها مطرح میشود که قابلیتهای الکترونیکی تا چه اندازه در محتوای آموزشی زبان روسی در ایران جای دارد؟ در پاسخ به این پرسش و با تحلیل پرسشنامهای با یازده سؤال اساسی در خصوص گنجاندن فناوریهای نوین، موضوعات کشورشناسی، بازی با ضربالمثلها و دیگر موارد مطرح شده در محتوای آموزشی درس خواندن و نیز پرسشهایی دربارهی اینکه آیا تا کنون چنین مواردی در کتاب درسی خواندن گنجانده شده است یا خیر؟ به این پاسخ دست یافتیم که جای خالی فناوریهای نوین و نیز دیگر موارد در محتوای آموزشی "درس خواندن" به شدت احساس میشود. از همین رو نگارندگان پژوهش حاضر به منظور مرتفع ساختن چالشهای موجود و بهبود پروسهی یادگیری آموزش خواندن به زبان روسی در مقطع کارشناسی به طرح ایدههای جدیدی در محتوای آموزشی درس خواندن میپردازند.
دوره ۰، شماره ۳ - ( شماره ۳- ۱۳۸۶ )
چکیده
چکیده
بررسی و مقایسه ی چگونگی بازتاب مضمون ی مشترک نزد هنرمندان ی از دو فرهنگ و پ ی شینه متفاوت ، درونما ی ه
مقاله حاضر را تشک یل م ی دهد. دو اثر ی که با مضمون مشترک وسوس ه در ا ینجا مورد بررس ی قرار گرفته اند ؛ به
ترتیب وسوسه ی آنتون ی قد یس اثر ه یرونیموس بوش نقاش فلاندر ی اواخر قرن پانزده م یلادی و کمال الد ین بهزاد
نقاش نامدار ا یرانی اواخر قرن نهم و اوا یل قرن دهم هجر ی م ی باشند. این مقاله به بررس ی و کنکاش در نوع نگاه
و رو یکرد ا ین دو هنرمند به مضمون وسوس ه و تلاش آنان برا ی ب یان و روا یت تصو یری آن م ی پردازد و قصد دارد تا
از ا ین رهگذر تفاوت ها و اشتراکات فرهنگ ی و هنر ی م یان هنرمند فلاندر ی و نگارگر ا یرانی را مورد نقد و تحل ی ل
قرار دهد.
دوره ۷، شماره ۲۶ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
امروزه در مطالعات تاریخی و فرهنگی، اشیا و تصاویر نیز همچون متنهای نوشتاری، بهعنوان منابع اطلاعاتی شناخته میشوند. منابعی که نهتنها در تکمیل اطلاعات بهدست آمده از منابع نوشتاری اهمیت دارند؛ بلکه قادر به ارائۀ اطلاعاتی هستند که نویسندگان متنهای تاریخی قادر به بیان آنها نبودهاند. با بررسی این آثار و خوانش مضامین فرهنگی رایج بر آنها میتوان به فهم و درکی عمیقتر از اندیشههای رایج و شیوۀ زیست و زندگی مردم نائل شد. اشیای طلسمی و تعویذی در زمرۀ اسناد اصیلی قرار دارند که شیوۀ طراحی و پیوستهای فرهنگی و مذهبی رایج در آنها، پیوستگی بسیاری با فرهنگ عامۀ مردم دارد. در این تحقیق که با هدف شناخت تأثیر ایدئولوژی و مذهب بر فرهنگ مادی دورۀ قاجار و به شیوۀ توصیفی ـ تحلیلی انجام پذیرفته، تلاش شده است تا با مطالعۀ موردی انواع «بازوبندها»، به چگونگی کاربرد مضامین مختلف بر روی این آثار پرداخته و بدین پرسش اساسی پاسخ داده شود که باورداشتهای اسلامی ـ شیعی چگونه در ساختار ظاهری و نقوش رایج در بازوبندهای قاجاری نمود یافتهاند؟ در این پژوهش در دو بخش اصلیِ جایگاه بازوبند در فرهنگ ایرانی ـ اسلامی و
پیوستهای صوری و فرهنگی بازوبندها (روایتها، کُدها و رمزنگارهها) بدین مسئله پرداخته شد. نتیجۀ این بررسی ضمن اینکه نشان از تأثیر مستقیم مذهب تشیع و اعتقادات اسلامی بر بازوبندهای دورۀ قاجار دارد، بیانگر تأثیر مستقیم باورهای عامیانه در شیوۀ کاربرد و طراحی این آثار است.
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۸۰ )
چکیده
-
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
در مطالعه حاضر اثرات احتمالی ناشی از فعالیت پرورش ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer) در قفس بر ساختار جمعیتی ماکروبنتوزها در محدوده استقرار قفس های واقع در منطقه ریگوی جزیره قشم استان هرمزگان طی یک دوره پرورش در سال۱۳۹۷مورد بررسی گرفت. میانگین تغییرات (خطای استاندارد±میانگین) مربوط به فراوانی کل جمعیت ماکروبنتوزها در محل استقرار قفسها و ایستگاه شاهد بترتیب برابر با (۱۹۱۵۴±۵۲۷۶۵) و (۲۱۰۰۲±۵۰۶۴۲) عدد در مترمربع بوده است. نتایج نشان داد که از بین جنس های شناسایی شده Ammonia sp. با فراوانی نسبی ۴۱/۷۳ صدم درصد در محل استقرار قفس ها نسب به ایستگاه شاهد و جنس های Archasterope sp. ،sp. Spirolochulina،sp. Nephtys بترتیب با فراوانی های ۹/۶۳ ،۱/۴۹ و ۶/۱۲ درصد درایستگاه شاهد نسبت به محل استقرار قفس ها از فراوانی و غالبیت بیشتری برخوردار بوده اند. نرخ بارگذاری مواد آلی در بستر محل استقرار قفس ها تحت اثر فعالیت های پرورش ماهی قابل توجه بوده و در برخی از زمان ها با ایستگاه شاهد اختلاف معنی داری را از خود نشان داد (P<۰,۰۵). بطور کلی در زمان مورد مطالعه فعالیت های مربوط به پرورش ماهی در قفس برساختار جمعیتی ماکروبنتوز ها در منطقه مورد مطالعه بی اثر بوده است.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
.مطالعه حاضر در جهت کسب اطلاعات لازم از وضعیت، تنوع، فراوانی و پراکنش بزرگ بیمهرگان کفزی آبهای مناطق ساحلی در استان هرمزگان و بررسی وضعیت چرای ماهیان کفزی از بزرگبیمهرگان کفزی پیریزی شده است. بدین منظور نمونهبرداری در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ و هر سال یکبار در فصل پاییز انجام شد. در این تحقیق درمجموع تعداد ۱۲۵ جنس و ۱۰۴ گونه متعلق به ۸۵ خانواده، ۳۱ راسته، ۹ رده و ۷ شاخه از بزرگبیمهرگان کفزی شناسایی شدند. بررسی ردههای شناساییشده نشان داد که سختپوستان (Malacostraca) بیشترین فراوانی را در تمامی ایستگاههای نمونهبرداری شده دارا است. بهمنظور دستیابی به وجود رابطه احتمالی بین پراکنش و یا تنوع بزرگبیمهرگان کفزی با پراکنش و فراوانی سپرماهیان، آزمون CCA انجام پذیرفت. محتویات معده سپرماهیان موردبررسی قرار گرفتند. در محتویات معده Maculabatis randalli سختپوستان (۲۵/۹۳ IRI%) بیشترین میزان را داشتند. این الگوی تغذیهای برای دو گونه Himantura walga و M. gerrardi نیز تکرار شد با این تفاوت که دوکفهایها (Bivalvia) در گونه M. gerrardi در مرحله اول اهمیت قرار گرفتند (۳۳/۳۱ IRI%). همچنین تجزیهوتحلیل سطح تغذیهای برای هر سه گونه انجام شد که نشان میدهد هر سه گونه در دسته شکارچیان میانه در زنجیره غذایی قرار دارند که در این خصوص جایگاه مشترکی داشتند. با توجه به نتایج، برخی از بزرگبیمهرگان کفزی شناساییشده در این پژوهش ارتباط معنیداری با ماهیان کفزی دارند که بررسی نحوه ارتباط دقیق آنها نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
ماهی یال اسبی سربزرگ یکی از گونههای مهم اقتصادی خلیجفارس و دریای عمان است. تنظیم الگوی برداشت مناسب و پایدار یک ذخیره مستلزم تعیین برخی از خصوصیات زیستی از جمله تولیدمثل است. به همین منظور دادههای موردنیاز مربوط به روشهای مختلف صید از فروردین تا اسفندماه ۱۳۹۸ از شش تخلیه گاه اصلی صید در استان هرمزگان (بندر پارسیان، بندر کنگ، جزیره قشم، بندرعباس، بندر سیریک و بندر جاسک) در جمعآوری گردید. در تشخیص مراحل جنسی از کلید ۵ مرحلهای رسیدگی جنسی در سطح ماکروسکوپی استفاده شد. در تعیین فصل تخمریزی از شاخص رسیدگی جنسی و مقایسه آن در ماههای مختلف بهرهگیری شد. کمترین شاخص رسیدگی جنسی ماهیان ماده در شهریورماه (۲/۱) قرار داشت. بیشترین شاخص رسیدگی جنسی ماهی نر در آذرماه با مقدار ۱/۳ و پسازآن در اردیبهشتماه ۶/۲ تعیین گردید. بررسی شاخص رسیدگی جنسی و مراحل باروری، دو دوره تخمریزی اصلی در اواسط فصل بهار و اواخر فصل پاییز را نشان داد. در تمامی ماههای سال مراحل جنسی مختلف دیده شد که نشاندهنده استراتژی تخمریزی چندگانه در این ماهی بود. در طی ماههای مختلف تفاوتهای معنیداری در نسبت جنسی مشاهدهگردید، اما در طی بررسی حاصل و درمجموع بین نسبت جنسی ماده: نر در نسبت قابلانتظار ۱:۱ تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. طول بلوغ جنسی این گونه ۷/۷۸ سانتیمتر طول کل بهدست آمد. لازم است جهت حفط ذخایر این گونه تمهیداتی جهت ممنوعیت صید آن در فصول تخمریزی اعمال گردد.
دوره ۱۲، شماره ۴۸ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده ایران چهارمین تولید کننده عمده کیوی در دنیا می باشد اما ضایعات پس از برداشت این میوه ارزشمند بسیار بالاست. از طرفی ریزجلبک ها منابع مغذی طبیعی و فوق العاده ای هستند که می توانند در تولید مواد غذایی عملگر مورد استفاده قرار بگیرند. هدف از این پژوهش فرمولاسیون فراورده ای نوین و ماندگار بر پایه کیوی و غنی سازی آن با ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و همچنین بررسی برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی این فراورده بود. در این پژوهش اثر ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در چهار سطح (۰، ۲۵/۰، ۵/۰ و ۱درصد)، هیدروکلوئیدهای آگار در سه سطح (۲۵/۰، ۵/۰، ۱ درصد) و گوار در سه سطح (۲۵/۰، ۵/۰ و ۱درصد) بر روی میزان فعالیت آب، ویژگی بافتی صمغی بودن و پارامترهای رنگی پاستیل میوه ای بر پایه پوره کیوی مورد بررسی قرار گرفت. بهترین نمونه به لحاظ پذیرش کلی انتخاب شد و ویژگی های تغذیه ای آن از جمله میزان ویتامین C، خاکستر تام، پروتئین، چربی، فیبر، عناصر آهن و کلسیم اندازه گیری شد. طبق نتایج اثر هر سه متغیر (اسپیرولینا، آگار و گوار) روی فعالیت آب نمونه ها معنی دار بود. همچنین نتایج رنگ سنجی به روش پردازش تصویر نشان داد اثر آگار و گوار روی پارامترهای رنگی L* ، a* و b* معنی دار نبود اما اثر اسپیرولینا روی پارامترهای رنگی معنی دار گردید. نتایج آنالیز بافت نشان داد که آگار و اسپیرولینا روی صمغی بودن بافت نمونه ها اثر معنی داری دارند. طبق نتایج آنالیز حسی نمونه حاوی ۲۵/۰ درصد اسپیرولینا، ۲۵/۰ درصد آگار و ۱ درصد گوار دارای بالاترین امتیاز پذیرش کلی بود.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۱ )
چکیده
تنوع در تمرین محتوا بهواسطۀ توسعۀ فناوری، مسیرهای جدیدی پیشروی ذینفعان آموزش عالی گشوده است تا گامهایی مؤثرتر برای یاددهی ـ یادگیری مهارتهای زبانی بردارند. شبیهسازی در نسل جدید بازیها، یادگیری معکوس مهارتهای زبانی در آموزش عالی را به مفهوم واقعی کاربردی ساخته است. با توجه به اهمیت مهارتهای درک انگلیسی با اهداف ویژه در زندگی، این پژوهشِ متممی با طرح توصیفی پیوسته در نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به بررسی کاربردپذیری یادگیری معکوس مبتنیبر واقعیت افزودۀ مهارتهای درک انگلیسی با اهداف پرستاری پرداخت. بهاین منظور، ۲۴۰ دانشجو (۸۹ پسر و ۱۵۱ دختر) از حوزۀ پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب و بعد از شرکت در آزمون بسندگی انگلیسی بهطور تصادفی به دو مجموﻋﮥ پیشساخته و خودمانی تقسیم شدند تا درک انگلیسی با اهداف پرستاری را فراگیرند. تکمیل پرسشنامۀ نگرش، ارزیابی مستمر در ۱۸ جلسۀ یادگیری معکوس مبتنیبر واقعیت افزوده، رویدادنگاری یاددهنده، ارزیابی توان پیشبرد عرﺻﮥ شغلی و مصاحبۀ متمرکز فرایند این پژوهش را شکل داد. تحلیل دادهها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر از کاربردپذیری یادگیری معکوس مبتنیبر واقعیت افزوده در آموزش درک انگلیسی با اهداف پرستاری در بافت یاددهی ـ یادگیری و عرصه خبر داد. در این بین، شیوۀ تمرین عاملی در موفقیت و هدفمندی یادگیری معکوس انگلیسی با اهداف ویژه مؤثر بود. نتایج میتواند در تدوین شیوهنامههای جدید در قلمرو کاربرد فناوری در آموزش عالی بهکار گرفته شود.
دوره ۱۵، شماره ۸۲ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
فرمولاسیون فراوردههای نوین میوهای، موضوع بسیاری از پژوهشها را به خود اختصاص داده است و در این رابطه طیف وسیعی از ترکیبات طبیعی از جمله انواع هیدورکلوئیدها و مواد افزودنی دیگر در فرمول آنها مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش، پاستیل توت سفید (ژل مک) به عنوان فراوردهای نوین از توت سفید به منظور کاهش ضایعات توت سفید، افزایش ارزش افزوده آن و معرفی یک فراورده نوین میوهای و سلامتزا، طراحی و تولید گردید. اثر هیدروکلوئیدهای آگار در سه سطح (۵/۰، ۱ و ۲ درصد) و پکتین در سه سطح (صفر، ۵/۰ و ۱ درصد) بر ویژگیهای حسی، بافتی، پارامترهای رنگی و فعالیت آبی مورد بررسی قرار گرفت. این طرح در قالب طرح فاکتوریل به صورت کاملاً تصادفی انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که افزایش غلظت آگار و پکتین در فرمول پاستیل باعث کاهش فعالیت آب گردید. براساس نتایج حاصل از پردازش تصویر، با افزایش هیدروکلوئیدها در فرمولاسیون، پارامتر رنگی L* افزایش ولی پارامترهای رنگی b* وa* روند کاهشی نشان دادند. نتایج حاصل از ارزیابی حسی نشان داد که پذیرش فراورده در حد بسیار خوبی است. در بین فرمولهای مورد بررسی، پاستیل توت حاوی ۱ درصد پکتین و ۵/۰ درصد آگار به عنوان فرمول بهینه تعیین شد. نتایج حاصل از ارزیابی بافت حاکی از این بود که فراورده حاصل به لحاظ ویژگیهای بافتی مورد بررسی، در دامنه قابل قبولی قرار داشتند. از طرفی ترکیب هیدروکلوئیدهای مختلف با یکدیگر برهمکنش داشته، میتوانند بافتهای جدیدی را تولید نمایند.
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش برای نخستین بار به معرفی روشی هوشمند جهت تخمین عمر مفید باقیمانده تسمه زمانبندی یک موتور درونسوز بر اساس سیگنالهای ارتعاشی آن پرداخته شده است. بدین منظور آزمون دوام شتابدار تسمه زمانبندی بر اساس دما و پیش کشش بیشتر معرفی و انجام شد. سپس آزمون دوام آغاز و سیگنالهای ارتعاشی تسمه زمانبندی از حالت سالم تا خرابی توسط یک حسگر لیزری فاصلهسنج ارتعاشی ثبت شد. سه تابع ویژگی به نامهای انرژی، انحراف از معیار و کورتوسیس از سیگنالهای ارتعاشی در حالات سالم و خرابی استخراج گردید و بدین ترتیب حد آستانه بروز عیب در تسمه زمانبندی نیز تعریف شد. از شبکه عصبی مصنوعی (ANN) جهت پایش و تخمین رفتار ارتعاشی سیگنالهای ارتعاشی تسمه زمانبندی استفاده شد. در نهایت شبکه عصبی مصنوعی بر پایه ویژگیهای انرژی، انحراف از معیار و کورتوسیس سیگنالهای ارتعاشی به ترتیب توانست با دقت میانگین ۹۸%، ۹۸% و ۹۷% به تخمین عمر مفید باقیمانده تسمه زمانبندی موتور درونسوز بپردازد. ضریب همبستگی (R۲) تخمین سری-های زمانی ارتعاشی تسمه زمانبندی توسط شبکه عصبی و بر پایه ویژگیهای انرژی، انحراف از معیار و کورتوسیس سیگنالهای ارتعاشی نیز به ترتیب ۰,۸۷، ۰.۹۱ و ۰.۸۷ به دست آمد. همچنین میزان موثر سیگنال خطای (RMSE) شبکه عصبی بر پایه ویژگیهای انرژی، انحراف از معیار و کورتوسیس سیگنالهای ارتعاشی به ترتیب ۳.۶%، ۵.۴% و ۵.۶ % درصد به دست آمد.
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
در پژوهش حاضر، رطوبت نسبی گازها در یک پیل سوختی با غشاء مبادلهکننده پروتون تغییر داده شد و اثر آن بر جریان الکترو-اسمز بررسی گردید. با تغییر رطوبت در دو طرف پیل سوختی و استفاده از معادلات تعادل آب، مقادیر جریان الکترو-اسمز، ضریب الکترو-اسمز و درگ خالص در رطوبتهای مختلف به دست آمد. نتایج نشان داد که تغییرات الکترو-اسمز بر حسب رطوبت آند و کاتد تا یک رطوبت خاص به صورت خطی تغییر میکرد و بعد از آن تغییر زیادی مشاهده نگردید. همچنین نتایج نشان داد که تغییر رطوبت آند اثر مطلوبتری نسبت به تغییر رطوبت کاتد داشت. برای مثال، در رطوبت ۷۰ درصد آند و ۳۵ درصد کاتد با جریان ۵ آمپر مقدار جریان الکترو-اسمز برابر با ۶-۱۰×۶۶۶۳۹/۲ مول بر سانتیمتر مربع بر ثانیه به دست آمد، درحالیکه در رطوبت ۷۰ درصد کاتد و ۳۵ درصد آند با همان جریان برابر با ۶-۱۰×۵۶۴۱۸/۲ مول بر سانتیمتر مربع بر ثانیه ثبت شد. نتایج نشان داد که تغییرات ضریب الکترو-اسمز بر حسب رطوبت نیز به صورت خطی تغییر میکرد. همچنین معلوم شد که تغییر جریان پیل سوختی اثر چندانی بر نمودارهای ضریب الکترو-اسمز ندارد. محدوده تغییرات ضریب الکترو-اسمز بین ۶۳۶۰۰۱/۰ تا ۶۳۲۴۷۶/۱ به دست آمد که با اعداد موجود در مقالاتی که در این زمینه ارائه شده است، مطابقت خوبی داشت. همچنین، تغییرات درگ خالص برحسب رطوبت بررسی شد و مشخص گردید که درگ خالص برحسب رطوبت کاتد به صورت خطی با شیب مثبت تغییر میکرد اما تغییرات برحسب رطوبت کاتد به صورت خطی با شیب منفی بود.
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۵ ۱۳۹۵ )
چکیده
نقش مهم شرایط نهادی ایجادشده توسط دولت و مشارکت نهادها در فرایند دستیابی به توسعه پایدار، نوآوریهای نهادی را به عنوان یکی از مفاهیم کاربردی و اصولی در استراتژیهای توسعه بیش از پیش مورد توجه سیاستگذاران و دولتمردان قرار داده، و از طرف دیگر، دسترسی به فناوری و وجود سیاست های مناسب فناوری و نوآوری نیز از الزامات دستیابی به توسعه پایدار است. این پژوهش به دنبال نشان دادن ارتباط بین نوآوری نهادی، توسعه فناوری و دستیابی به توسعه پایدار بوده و در این راه، از مدل سازی مبتنی بر مربعات جزئی (PLS) بهره گرفته است. مدل پیشنهادی با استفاده از پرسشنامه توزیع شده بین خبرگان فعال در حوزه سیاستگذاری علم و فناوری برآورد و تأیید شد. نتایج نشان داد که توجه به نوآوری های نهادی که از مصادیق فناوری نرم میباشند، می تواند علاوه بر تأثیر مستقیم بر دستیابی به توسعه پایدار از طریق تأثیرگذاری بر سایر متغیرهای مهمی چون توسعه فناوری نیز به طور غیرمستقیم، فرایند توسعه پایدار را تسهیل نماید. به علاوه در بین نوآوری های نهادی، توجه به استراتژی سازی و مباحث تصمیمگیری و سیاستگذاری (با ضریب ۹۲/۰) و در بین مصادیق توسعه فناوری توجه به پتنت (۹۰۴/۰)، مدیریت فناوری (با ضریب ۸۹/۰) و محیط فناوری (با ضریب ۸۹۸/۰) بالاترین درجه اهمیت را در دستیابی به توسعه پایدار دارند.
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
عملکرد توربینهای انرژی جنبشی آب بستگی به عوامل مختلفی از قبیل پارامترهای هندسی پره (زاویه گام، اندازه وتر، شکل هیدروفیل مورد استفاده و ...)، پارامترهای سینماتیکی (نظیر سرعت جریان آب، سرعت دورانی و ...) و همچنین عواملی مانند نسبت نوک سرعت، موقعیت قرارگیری توربین در کانال دارد. در این پروژه با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی و نرم افزار تجاری انسیس فلوئنت ۱۶ به شبیه سازی توربین انرژی جنبشی آب پرداخته شدهاست. در حل عددی از مدل مرجع مختصات چندگانه و مدل آشفتگی تنش برشی انتقالی استفاده شدهاست. برای اطمینان از نتایج عددی استقلال از شبکه مورد بررسی قرار گرفتهاست. همچنین تحلیل عددی با نتایج تجربی اعتبارسنجی شدهاست. ابتدا برای بررسی اثر زاویه گام پره و طول وتر روی ضریب عملکرد، سه اندازهی مختلف وتر در نظر گرفته شدهاست و زاویه گامهای مختلف ( °۰ تا °۱۶) در نسبت نوک سرعت متفاوت (۲,۱۷ تا ۶.۲۲) مورد بررسی قرار گرفته و بیشترین ضریب توان به مقدار ۳۸/۰ در زاویه °۱۰ و طول وترcm ۶۷۶/۱ اتفاق میافتد. بر اساس نتایج زاویه گام و اندازه وتر روی تعویق واماندگی موثر می باشد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۹ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده
زیست تخریب پذیری مواد بستهبندی مواد غذایی از مهمترین پارامترهای صنایع مدرن بستهبندی مواد غذایی به شمار میآیند. پنیر کوزهای پنیری سخت و تا حدی اسیدی و شور مزه است که ظاهری خشک دارد و به دلیل حفظ مواد مغذی موجود در دلمه، نسبت به پنیر آب نمکی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. لذا هدف از تحقیق حاضر استفاده از فیلم زیست تخریب پذیر پلیوینیل الکل و نشاسته لوبیاچیتی حاوی اسانسهای دارچین، سیر و زنجبیل جهت بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر کوزهای و مقایسه با بسته بندی معمولی بود. بدین منظور پنیر کوزهای در فیلم زیست تخریب پذیر بر پایه پلیوینیل الکل/نشاسته لوبیاچیتی (%۸۰ /۲۰) که حاوی غلظتهای مختلف (۱۲۵/۳ و ۲۵/۶ و ۵/۱۲ %) اسانسهای دارچین، سیر و زنجبیل بود بستهبندی شد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی آنها با طی ۶۰ روز نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد مورد ارزیابی قرار گرفت و با نمونه شاهد مقایسه گردید. نتایج نشان داد استفاده از اسانسها و افزایش غلظت آنها در فیلم زیست تخریب پذیر باعث افزایش معنیدار میزان رطوبت و کاهش معنیدار افت وزن و ماده خشک در نمونههای پنیر کوزهای طی دوره نگهداری گردید. همچنین با افزایش زمان نگهداری میزان pH، رطوبت و افت وزن کاهش معنیداری (۰۵/۰≥ (P و میزان اسیدیته، نمک و ماده خشک افزایش معنیدار (۰۵/۰≥p) یافت. امتیاز ارزیابی حسی نمونههای پنیر کوزهای بستهبندی شده در فیلم زیست تخریب پذیر حاوی ۱۲۵/۳ درصد اسانس دارچین و زنجبیل پس از ۶۰ روز نگهداری بالاتر از نمونه شاهد بود. استفاده از فیلمهای زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته لوبیاچیتی و پلی وینیل الکل به همراه اسانسهای دارچین و زنجبیل، راهکارهایی هستند که میتوانند موجب بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر کوزهای طی دوره نگهداری شوند و از آسیب های زیست محیطی نیز جلوگیری گردد.
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
امروزه نانوسیالات با توجه به پتانسیل خود در افزایش نرخ انتقال حرات و خنککاری سیستمهای مختلف، توجهات زیادی را در تحقیقات به خود جلب کردهاند. از طرف دیگر، تحقیقات جدید نشان میدهند که نانوسیالات گرافندار، حتی در غلظتهای پایین هم توانایی بیشتری در افزایش ضریب انتقال حرارت جابهجایی نسبت به نانوسیالات متداول دارند. با درنظرگرفتن این موضوع در مطالعه حاضر از نانوسیال حاوی نانوذرات فریت کبالت/گرافن بهعنوان سیال عامل برای بررسی تجربی تاثیر آن بر انتقال حرارت جابهجایی اجباری سیال عبوری از یک کانال دایروی از جنس مس که تحت شار حرارتی ثابت و در رژیم جریان آرام قرار دارد، استفاده شده است. گفتنی است اثر میدان مغناطیسی بر نانوذرات بهعنوان یکی از روشهای فعال در بهبود نرخ انتقال حرارت مطرح است. برای نیل به این هدف، تاثیر قدرت میدان مغناطیسی خارجی و همچنین تاثیر اعمال فرکانسهای مختلف بر میزان بهبود انتقال حرارت در اعداد رینولدز و غلظتهای مختلف بررسی و فرکانس بهینه به دست آورده شده است. نتایج نشان میدهند که نرخ انتقال حرارت نانوسیال هیبریدی مورد آزمایش در حضور میدان مغناطیسی ثابت و متناوب بهبود یافته، بهطوری که این افزایش تحت میدان متناوب چشمگیرتر از میدان ثابت است. همچنین نتایج نشان میدهند که در غیاب میدان مغناطیسی و عدد رینولدز ۵۷۱، میانگین افزایش انتقال حرارت جابهجایی فروفلوید با غلظت ۰/۶ به ۱۵/۲% در مقایسه با آب خالص رسیده است، در حالیکه این مقدار با اعمال میدان مغناطیسی ثابت و متناوب به ترتیب به ۱۹/۷ و ۳۱% میرسد.
داود خزایی، علیرضا اردکانی، محمود حسنلوراد،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
در این پژوهش با انجام آزمایشهای بیرونکششی استاتیکی، تناوبی و پساتناوبی، رفتار بیرونکششی استاتیکی و پساتناوبی یک نوع ژئوگرید تکسویه تولید داخل ایران تحت نام تجاری GPGRID۸۰/۳۰، در خاک ماسهای و ماسه لایدار بررسی شده است. آزمایشها بصورت بزرگ مقیاس با ابعاد۹۰Í۵۰Í۵۰ سانتیمتر و بصورت جابجایی کنترل با سرعت ثابت و چندمرحله ای تناوبی بر روی سه نوع خاک مختلف شامل ماسه یکنواخت و ماسه لایدار، حاوی ۱۰ و ۲۰ درصد ریزدانه لای و در سه تنش موثر قائم ۲۰، ۴۰ و kPa۶۰ انجام شده است. نتایج حاکی از افزایش مقاومت بیرونکششی استاتیکی ژئوگرید با افزایش تنش موثر قائم در هر سه نوع خاک مختلف است. همچنین افزایش ریزدانه لای در خاک ماسه، منجر به افزایش مقاومت بیرونکششی استاتیکی بیشینه ژئوگرید در تنش موثر kPa۲۰ گردید، حال آنکه در تنشهای بیشتر، افزایش درصد لای تاثیر چندانی بر مقاومت بیرونکشش استاتیکی بیشینه نهایی ژئوگرید نداشته است. با مقایسه مقاومت پساتناوبی و استاتیکی، مشاهده شد که در تنش موثر kPa۲۰ مقاومت پساتناوبی ژئوگرید در هر سه نوع خاک، نسبت به مقاومت استاتیکی متناظر آن کاهش داشته است، لیکن در تنشهای ۴۰ و kPa۶۰ اعمال بارگذاری چرخهای تاثیر معناداری بر مقاومت بیرونکششی پساتناوبی ژئوگرید در هر سه نوع خاک نداشته است.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۲- )
چکیده
شاید در دریافت نخست، اساطیر داستانهایی کهن محسوب شوند؛ اما حقیقت آن است که آنها ماحصل شیوههای از تفکر حکمی بشری هستند که در قالب روایت و کنش تداوم یافتهاند. از آنجا که اساطیر پاسخی به نیازهای هستیشناختی بشر ارایه میدهند، در عصر حاضر و با غلبهی دانش، از طریق انطباق بر ساختارهای ذهنی بشر به حیات خود ادامه میدهند.
یکی از جدیدترین حوزههایی که به واسطهی قابلیتهای خود به محملی برای باززایش اساطیر بدل شده، فناوری اینترنت است. گسترش این شبکهی فراگیر آنرا به محیط زیست نوینی بدل نموده است. طرح مقولهی کالبد دیجیتال در این زیستگاه جدید و قابلیتهای آن در تحقق آرمانهای جمعی، محملی برای شکلگیری معانی و مفاهیم اساطیری فراهم ساخته که خردگرایی دانشورانه را به چالش میکشد.
از اینرو هدف پژوهش حاضر بررسی قابلیتهای این رسانه در گسترش مفاهیم نوین اساطیری با اتکا به نظریهی اسطوره معاصر «رولان بارت» و تحلیل اساطیری «لوی استروس» است. روش پژوهش توصیفی تحلیلی و متکی به منابع کتابخانهای بوده است. نتایج آشکار میسازد که در این فضای نوین واقعیت، آرمانگرایی و توهم به شیوهی دیرپای اسطورهسازیهای کهن درهم آمیخته و موجب تغییر اعتبار بسیاری از مفاهیم شده است. اندیشهی خلقت، فرار از ممنوعیت، لازمانی و لامکانی،جهان یکپارچه، غلبه بر تنهایی و تملک که آرزوهای برآورده شده در بطن اساطیری بوده اکنون در فضایی زنده، تعاملی و قابل تجربه، سپهر فکری نوینی را شکل داده که به باززایی اساطیر در بطن این شبکه جهانی میپردازد.