جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای ابوالبشری


دوره ۵، شماره ۱۲ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

از رویکردهای مهم در بررسی متون داستانی عامه، مطالعۀ رمزگونه و معنادار جهان ذهنی آن است؛ جهانی که از تاریخ فرهنگی سخن می­گوید. این موضوع با درک و دریافت معنای عناصر سازندۀ داستان­ ها ممکن و میسر است و به عمق و ریشه­های انسجام­ بخش و معنابخش عناصر مختلف داستان، یعنی ک هن­الگوهای ذهنیت جمعی و مفاهیم مشترک دنیای ذهنی ملت­ها راه می­برد. پژوهش پیش­ِرو با رویکرد پدیدارشناسانه و با نظر به پیشینۀ­ کهن‌الگوی «ماده­گرگ» در فرهنگ و ادب ایران سعی بر آن دارد تا ریشه­ های نقش­مندشدن گرگانه در فیروزشاه­نامه را روشن کند. کهن­ الگوی ماده­گرگ به گونه­ای معنادار در داستان فیروزشاه­نامهتبلور یافته است. تفسیر پدیدارشناسانۀ حضور زنی سال­خورده در جایگاه مادری فرزنداز­دست­داده به نام «گرگانه» گویای این مدعاست. دو سطح افسانه­ای (درندگی گرگ) و اسطوره­ای(ماده‌گرگ و توتم ترکان) در این شخصیت هویداست. ماده­گرگ در فیروزشاه­نامه از شخصیت­های منفی است، سرانجام ناخوشایندی دارد و با آنچه در ذهنیت ایرانیان و ترکان از کهن‌الگوی گرگ و ماده‌گرگ وجود دارد، مطابقت می­کند. همچنین این شخصیت با کهن‌الگوی زن وحشی نیز برابری می­کند.

دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

سازه‌های ساندویچی سازه‌هایی هستند که با وجود وزن کم دارای استحکام قابل‌توجهی می‌باشند. پانل‌های ساندویچی با هسته‌های باز و منشوری گروهی از این سازه‌ها بوده که دارای ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد هستند. نام‌گذاری این پانلها بر اساس تعداد موج‌های هسته (n) صورت می‌گیرد. در این مقاله از روش الگوریتم جستجوی گرانشی در بهینه‌سازی وزن این پانل‌ها با در نظر گرفتن قیود تسلیم و کمانش استفاده شده است. این الگوریتم از جمله الگوریتم‌های ابتکاری است که الهام گرفته از نیروی جاذبه و قوانین حرکتی نیوتن می‌باشد. برای کمینه کردن وزن پانل، ضخامت هسته و رویه و ارتفاع پانل به عنوان متغیرهای طراحی در نظر گرفته‌شده‌اند. نتایج نشان می‌دهد با افزایش بار در یک پانل معین، متغیرهای طراحی و وزن بهینه پانل افزایش می‌یابند. همچنین در یک بارگذاری مشخص، با افزایش تعداد موج‌های هسته، ضخامت هسته و رویه کاهش و وزن بهینه و ارتفاع پانل افزایش می‌یابند. دو پانل با ۱=n و ۲=n دارای وزن بهینه کمتر و کارایی سازه‌ای بهتر نسبت به سایر پانل‌ها می‌باشند. مقایسه نتایج بیانگر کارایی روش الگوریتم جستجوی گرانشی در بهینه‌سازی وزن این پانل‌ها و رسیدن به جواب‌های بهینه کمتر و سرعت همگرایی مناسب می‌باشد.
یاسر علوی نیا، محمد حسین ابوالبشری،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

روش‌های بهینه‌سازی توپولوژی قادرند طرح‌هایی را با بهترین طرح سازه برای عملکردهای سازه‌ای مورد نیاز پیدا کنند. یکی از این روش‌ها، بهینه‌سازی تکاملی سازه‌هاست. بهینه‌سازی ﺗﮑﺎﻣﻠﻲ سازه‌ها ﺑه معنای ﺣﺬﻑ ﻣﻮﺍﺩ ناﮐﺎﺭﺁﻣﺪ ﺍﺯ ﺳﺎﺯﻩ است به طوری که ﻧﺘﺎﻳﺞ به دست آمده ﺩﺭ ﻫﺮ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻃﺮﺡ ﺑﻬﻴﻦ ﭘﻴﺶ می‌روند. بهینه‌سازی ﺗﮑﺎﻣﻠﯽ سازه‌ها ﺑﺎ ﺭﺍﻫﺒﺮﺩ دو جهتی ﺷﮑﻞ بهبودیافته‌ی ﺭﻭﺵ بهینه‌سازی تکاملی سازه‌ها ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﺣﺬﻑ ﺍﻟﻤﺎﻥ، قابلیت ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﻟﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺩﺍﺭﺩ. تاکنون ﻓﺮﺍﻳﻨﺪ ﺣﺬﻑ ﻭ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﻟﻤﺎﻥ ﺑﺎ روش‌های ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﻌﻴﺎﺭﻫﺎﻱ بهینه‌سازی انجام‌شده ﺍﺳﺖ. در این پژوهش مسئله بهینه‌سازی با معیار سفتی برای سازه‌های غیرخطی هندسی، غیرخطی وابسته به ماده و ترکیب غیرخطی هندسی و مادی انجام‌شده است. برای اثبات صحت و کارایی الگوریتم، عمل بهینه‌سازی روی چند سازه در دو حالت خطی و غیرخطی انجام‌شده و نتیجه‌های به دست آمده با طرح‌های بهین پیشنهادشده با استفاده از روش‌های دیگر مقایسه شده است. شکل بهین در دو حالت خطی و غیرخطی به طور محسوسی متفاوت و برای تحلیل غیرخطی نامتقارن به دست می‌آید. زمان اجرای برنامه در حالات غیرخطی بیشتر از حالت خطی است ولی با تحلیل غیرخطی سازه‌ها یک طرح بهین با سفتی بیشتر به دست می‌آید. در ادامه به تحلیل خطی و غیرخطی در بهینه‌سازی شکل سازه‌ها پرداخته‌شده است. هدف پیدا کردن بهترین شکل فیلت و حفره است به گونه‌ای که تنش بیشینه به کمترین مقدار خود برسد. نتیجه‌ها نشان می‌دهد که بهینه‌سازی تکاملی سازه‌ها توانایی خوبی در بهینه‌سازی شکل فیلت‌ها در سازه‌های غیرخطی دارد.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

بهینه‎سازی توپولوژی بر اساس قابلیت اطمینان (RBTO) برای در نظر گرفتن عدم قطعیت، در متغیرهای طراحی استفاده می‎شود. در این مقاله نشان داده می‌شود که گاهی اوقات بهینه‌سازی فرکانس ممکن است سازه‌ای با سختی کم یا برعکس بهینه‌سازی سختی، سازه‌ای با فرکانس پایین تولید کند. در این مورد، بهینه‌سازی چندهدفه برای هر دو سختی و فرکانس استفاده می‌شود. در این مقاله (RBTO) با استفاده از بهینه‎سازی دو جهتی تکاملی سازه‌ها (BESO) با طرح فیلتر بهبود یافته ارائه می‎شود. برای محاسبات معیار اطمینان از قابلیت اطمینان مرتبه اول (FORM) و روش پاسخ سطح استاندارد برای تقریب تابع حالت حدی استفاده می‌شود. برای افزایش بازده محاسبات، تخمین اطمینان با فرایند بهینه‌سازی توپولوژی کوپل شده است. بهینه‌سازی توپولوژی به‎صورت کمینه کردن حجم با قیود احتمالاتی تغییر مکان و فرکانس فرمول‌بندی می‌شود. چگالی، مدول یانگ و بار به‌عنوان متغیرهای عدم قطعیت در نظرگرفته می‌شود. توپولوژی به دست آمده با (RBTO) با توپولوژی به دست آمده از بهینه‌سازی توپولوژی قطعی (DTO) مقایسه می‌شود. نتایج نشان می‌دهد (RBTO) با استفاده از (BESO) به‌طور مؤثر توانایی حل مسائل بهینه‌سازی چند هدفه برای فرکانس و سختی را دارد.

دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده

در این پژوهش با اعمال تحریک اجباری در میدان سیال، اثرات استفاده از ابزارهای کنترلی جدید بر رفتار چتر فرود و میزان کارایی آن مورد مطالعه قرار می‌گیرد. مدل‌سازی انجام شده با نرم‌افزار تجاری فلوئنت شبیه‌سازی و تحلیل شده‌است. ابتدا هندسه‌ی کلی پیشنهاد می‌گردد. این شبیه‌سازی‌ها در مورد تأثیر این تحریک بر رفتار جریان، کارایی چتر، نقاط پرفشار چتر اطلاعات مهمی را در اختیار قرار می‌دهد و نقطه‌ی آغازی بر مطالعات چتر فرود در حوزه‌ی دانشی اندرکنش سازه‌-سیال است. برای ساده سازی روند حل در مسئله از فرض تقارن محوری و هم‌چنین صلب بودن دیواره چتر استفاده شده‌است. با توجه به دامنه‌ی حرکت زیاد بالچه نسبت به سلول‌های مجاورشان در مسئله‌ی پیش‌رو و اهمیت کیفیت شبکه در مجاورت مرز جامد، از روش هموارسازی فنر-پایه به همراه تولید مجدد شبکه‌ی محلی و ناحیه‌ای استفاده شده تا کیفیت شبکه برای ثبت لایه‌ی مرزی و گردابه‌ای ایجاد شده در سطح جامد مناسب باشد. در این پژوهش نشان داده شده‌است که استفاده از هندسه‌های قوس کروی در برابر هندسه‌های سهموی و قطاع دایره‌ای دارای مزیت است. ایجاد تحریک در دیسک گذردهی انتهای چتر فرود باعث می‌شود که ضریب پسای کلی به‌شدت افزایش یابد و تا حدود دو برابر بزرگ شود. میدان جریان باوجود تحریکات در یک منطقه‌ی بزرگ دچار افت فشار کل می‌گردد؛ درصورتی‌که این تحریکات وجود نداشته باشد این ناحیه بسیار کوچک‌تر خواهد بود.

دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

بهینه‎سازی و قابلیت اطمینان دو کلید اساسی در طراحی سازه‎ای است. بهینه‎سازی توپولوژی بر اساس قابلیت اطمینان روشی قوی و امیدبخش برای پیدا کردن توپولوژی بهینه با در نظر گرفتن عدم قطعیت است. در این مقاله به‌جای تقریب تابع حالت حدی و سپس استفاده از الگوریتم‎های جستجوی محتمل‌ترین نقطه شکست که به‌طور معمول در بهینه‎سازی توپولوژی بر اساس قابلیت اطمینان مورد استفاده قرار می‏‎گیرد، از الگوریتم ازدحام ذرات با بهره‎گیری از روش اندازه‌گیری عملکرد پیشنهاد می‎شود. در الگوریتم پیشنهادی نیاز به استفاده از ضریب جریمه که انتخاب مناسب آن در همگرایی فرایند جستجو بسیار مهم است، نمی‎باشد. علاوه بر آن نیاز به‌تقریب تابع حالت حدی، محاسبه مشتقات تابع حالت حدی نسبت به متغیرهای تصادفی و هم‎چنین مشکل همگرایی روش‌های جستجوی محتمل‌ترین نقطه شکست برای توابع حالت حدی پیچیده را ندارد. در این مقاله بهینه‌سازی توپولوژی بر اساس قابلیت اطمینان با استفاده از بهینه‎سازی دو جهتی تکاملی سازه‌ها با طرح فیلتر بهبود یافته ارائه می‎شود. توپولوژی به دست آمده با بهینه‎سازی توپولوژی بر اساس قابلیت اطمینان با توپولوژی به دست آمده از بهینه‌سازی توپولوژی قطعی مقایسه می‌شود. نتایج نشان می‎دهد الگوریتم ازدحام ذرات می‎تواند به‌طور مؤثر در بهینه‎سازی توپولوژی بر اساس قابلیت اطمینان به کار گرفته شود و استفاده از آن نیز ساده و آسان است.

دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

آلیاژهای حافظه‌دار نسل جدیدی از مواد هوشمند هستند که موضوع بسیاری از پژوهش‌ها در سال‌های اخیر بوده‌اند. در این پژوهش از سیم‌های آلیاژی حافظه‌دار برای بهبود رفتار ارتعاشی و ساختاری تیرهای کامپوزیتی استفاده شده است. یک حل عددی برای محاسبه فرکانس‌های طبیعی تیر دوسرگیردار ارائه شد و نتایج به‌دست‌آمده در این پژوهش با نتایج مراجع موجود صحه‌گذاری شد. دو هدف اساسی که در این پژوهش دنبال شد، نخست تحلیل اثر پارامترهای طراحی سیم‌های آلیاژی حافظه‌دار تعبیه‌شده بر فرکانس‌های طبیعی تیرهای کامپوزیتی و دوم طراحی بهینه آلیاژهای حافظه‌دار برای بهبود رفتار ساختاری و ارتعاشاتی تیر کامپوزیتی است. در مرحله نخست اثر پارامترهای طراحی سیم‌های آلیاژی حافظه‌دار شامل تعداد و قطر نسبی سیم‌ها بر فرکانس‌های طبیعی و جرم کل سازه مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله دوم، بیشینه‌سازی فرکانس طبیعی نخست سازه و کمینه‌سازی وزن کلی سازه به عنوان توابع هدف فرآیند بهینه‌سازی چند هدفی در دستور کار قرار گرفت و با به‌کارگیری الگوریتم ژنتیک و روش بهینه‌سازی مجموع وزنی انجام پذیرفت. نتایج به‌دست‌آمده از فرآیند بهینه‌سازی این پژوهش کارآیی بالای روش پیشنهادی را در بهبود رفتار ارتعاشی و ساختاری تیر کامپوزیتی آلیاژی حافظه‌دار مورد تایید قرار داد.


صفحه ۱ از ۱