مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران ، p_ghaderi@iust.ac.ir
چکیده:   (117 مشاهده)
مطالعات اخیر نشان می دهند که، اثرات تغییرات اقلیم بر زیرساخت‌ها و سازه‌های شهری به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مهندسان تبدیل شده است .در این مطالعه، به بررسی عملکرد یک سازه‌ی دارای نامنظمی هندسی در پلان، در برابر اثرات تغییر اقلیم با تمرکز بر بارگذاری باد با سه شرایط مختلف افزایش سرعت باد شامل: 1- کم، 2- متوسط و 3- شدید پرداخته شده است و به منظور کاهش اثرات منفی این تغییرات بر عملکرد لرزه‌ای سازه، از میراگر سیال مغناطیسی استفاده شده است. برای اضافه کردن میراگر به معادلات دینامیکی سازه روش بوک ون اصلاح شده به کار برده شده‌است و برای مدل‌سازی سازه، سقف تمام طبقات صلب در نظر گرفته شدند.
نتایج نشان می‌دهند که افزایش کم در سرعت باد به طور میانگین منجر به افزایش  35درصدی، افزایش متوسط منجر به افزایش بیش از 60 درصدی و افزایش شدید در سرعت باد نیز منجر به افزایش بیش از 100 درصدی در حداکثر پاسخ  جابه‌جایی، دریفت و برش پایه ‌می‌شود. با افزودن میراگر سیال مغناطیسی به منظور بهبود اثرات منفی افزایش سرعت باد بر عملکرد لرزه‌ای سازه، این میراگر توانست میزان حداکثر پاسخ جابه‌جایی، دریفت و برش پایه طبقه سازه را به ترتیب تا 16،  40و 38 درصد کاهش دهد. به‌علاوه، این میراگر علاوه بر طبقه‌ای که در آن قرار داشت، تأثیر مثبتی نیز بر روی پاسخ لرزه‌ای طبقه بام داشت و در هر سه سناریو تغییراقلیم توانست عملکرد موثر خود را حفظ کند. در نهایت، می‌توان گفت برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از تغییراقلیم، استفاده از میراگر سیال مغناطیسی می تواند تاثیر به‌سزایی داشته باشد و تاب‌آوری سازه‌ها را در برابر شرایط نامساعد آب‌و هوایی افزایش دهد.
 
     
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1403/7/16 | پذیرش: 1403/12/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.