دوره 11، شماره 3 - ( 1390 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bandehzadeh O, Davoudi M H, Astaneh M F. Study of the Effect of Lime and Percentage of Lime and Flyash Aggregate on the Physical and Mechanical Properties of Fine Grained Soils. MCEJ 2011; 11 (3)
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-5817-fa.html
بنده راده امید، داوودی محمد هادی، آستانه محمد فرید. بررسی عامل زمان و درصد مخلوط آهک و خاکستر بادی بر خواص فیزیکی و مکانیکی خاک ریزدانه. مهندسی عمران مدرس. 1390; 11 (3)

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-5817-fa.html


چکیده:   (7078 مشاهده)
چکیده- بعضی پروژه ها با خاک های ریزدانه نامناسب مواجه می شود که بهسازی خواص مهندسی آن ها الزامی است . یکی از روش های اصلاح خاک، استفاده از مواد افزودنی است که علاوه برتوجیه اقتصادی باید قابلیت تولید و دسترسی انبوه مناسب نیز داشته باشد. آهک یکی از افزودنی ها است که در اثر ایجاد واکنش پوزولانی سبب تقویت خاک می شود؛ ولی اگر خاک حاوی یون سولفات باشد یا این که خاک تثبیت شده در معرض آب سولفاته قرار گیرد، حضور آهک نه تنها باعث کاهش تورم لایه تثبیت شده نمی شود بلکه نتیجه عکس داده و سبب افزایش تورم و کاهش مقاومت می شود. افزودن خاکستر بادی موجب کم شدن تأثیرات مخرب سولفات ها (همچون افزایش حجم و ترک خوردگی) و نیز کاهش کربناسیون در خاک تثبیت شده با آهک یا سیمان شده و مخلوط و یون کلسیم را افزایش می دهد و باعث افزایش و تسریع واکنش پوزولانی می شود. در این مقاله تأثیر افزودن خاکستر pH است که با درصد های مختلف خاکستر ML بادی بر خواص ژئوتکنیکی مخلوط خاک و آهک بررسی می شود. خاک استفاده شده بادی و درصد معینی از آهک مخلوط شده و با آزمایش های مقاومت برشی وحدود اتربرگ اثر خاکستر بادی بر مخلوط آهک و خاک بررسی شد. این آزمایش ها برای نمونه های اشباع 7 و 28 روزه انجام شد تا تأثیر زمان نیز بر این پدیده آزمایش شود . نتایج حاصل شده بیانگر تأثیر بسیار زیاد خاکستر بادی در مقاومت برشی است به گونه ای که نسبت به نمونه شاهد، پارامتر چسبندگی تا 700 درصد افزایش در نمونه های 28 روزه و تا 600 درصد افزایش در نمونه های 7 روزه نشان داده است . در زاویه اصطکاک داخلی نیز 69 درصد افزایش نسبت به نمونه شاهد مشاهده شده است.
متن کامل [PDF 425 kb]   (8366 دریافت)    

دریافت: 1390/8/21 | پذیرش: 1390/8/21 | انتشار: 1390/8/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.