دوره 22، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 159-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fallahi R, amini mazree no M, Fayyaz M, aminraya M. Parametric study of effective factors in meso-scale concrete modeling. MCEJ 2022; 22 (3) :147-159
فلاحی رضا، امینی مزرعه نو مصطفی، فیاض محمد، امین‌ الرعایا محسن. بررسی پارامتری عوامل موثر در مدلسازی بتن در مقیاس مزو. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (3) :147-159

1- دانشگاه تهران
2- استادیار گروه عمران دانشگاه امام حسین (ع) ، Civil2020.yd@gmail.com
3- استادیار گروه عمران دانشگاه امام حسین (ع)
4- دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
مدل‌های عددی راهکاری مقرون به صرفه در مقایسه با تستهای میدانی و آزمایشگاهی می‌باشند که در صورت لحاظ نمودن خصوصیات دقیق ماده توانایی پیش بینی رفتار مصالح را با دقت قابل قبولی دارند. مزیت دیگر مدل‌های عددی در مقیاس مزو، قابلیت ارائه رفتار اندرکنش اجزاء مختلف مصالح غیرهمگن مانند بتن می‌باشد که این ویژگی در پیش بینی رفتار بتن در مقابل بارهای دینامیکی، کارآیی بالایی دارد. به منظور انجام مدل‌سازی بتن در مقیاس مزو پلتفرمی برای ایجاد نمونه‌های بتنی با درنظرگیری سنگدانه، ملات و الیاف ایجاد گردید. پلتفرم ایجاد شده در این پژوهش قادر است سنگدانه‌های بیضوی مطابق با منحنی دانه‌بندی دلخواه به صورت کاملا تصادفی تولید و با کنترل عدم تداخل سنگدانه‌ها در کنار یکدیگر به صورت از پیش تعیین نشده درون مرزهای قالب جایگذاری کند و پس از معین شدن هندسه نمونه و مش‌بندی آن، مدل ساخته‌شده تبدیل به متن ورودی برنامه‌های تحلیل عددی می‌شود و بارگذاری فشاری و کششی بر روی آن انجام می‌گیرد. در تحلیل‌های انجام شده حداکثر مقاومت فشاری و میزان شکل‌پذیری بتن و در مواردی مسیر گسترش ترک مورد بررسی قرار گرفته است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1400/5/18 | پذیرش: 1401/4/1 | انتشار: 1401/3/10