دوره 21، شماره 5 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 5 صفحات 101-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behnam M, Naderpour H, Kheyroddin A. Investigation on Duplex Steel Tall Building Structures having Reinforced Concrete Core-wall. MCEJ 2021; 21 (5) :87-101
بهنام مهسا، نادرپور حسین، خیرالدین علی. بررسی رفتار ساختمان های بلند دوبلکسی فولادی دارای هسته مقاوم بتن مسلح تحت بارگذاری زلزله و باد. مهندسی عمران مدرس. 1400; 21 (5) :87-101

1- کارشناس ارشد مهندسی سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
2- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران ، naderpour@semnan.ac.ir
3- ممتاز، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

در این مقاله، به بررسی رفتار لرزه ای قاب های فولادی با هسته بتن آرمه در سازه های بلند معمولی و دوبلکسی پرداخته شده است. برای دست یابی به این هدف با انجام آنالیزهای خطی تحت 3 نوع بارگذاری زلزله (استاتیکی معادل، دینامیکی طیفی و دینامیکی تاریخچه زمانی) و بار باد بر روی سازه ساختمان های 20، 40 و 60 طبقه به بررسی پارامترهای مختلفی مانند برش پایه سازه ها و اثر افزایش ارتفاع بر روی رفتار لرزه ای مورد بحث، پرداخته شده است. نتایج نشان می دهند، دوبلکسی شدن سازه باعث تغییراتی در شکل مدها و تغییر در درصد مشارکت جرمی مدها می شود؛ به همین دلیل در پاسخ های سازه های معمولی و سازه های دوبلکسی به روش های استاتیکی معادل و بار باد تغییری دیده نمی شود ولی در پاسخ های سازه برای 12 رکورد زلزله دور و نزدیک پاسخ های متفاوتی مشاهده شده است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1398/10/13 | پذیرش: 1400/1/22 | انتشار: 1400/8/10