دوره 12، شماره 4 - ( 1391 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 61-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghanbari A, Davoodi M, Nasrollahtabar Ahangar M. Development of Pseudo-Static Method for Stability Analyses of Embankment Dams with egard to Foundation Effect (Case study: Masjed Soleiman Dam). MCEJ 2012; 12 (4) :51-61
قنبری علی، داودی محمد، نصراله تبار آهنگر مصطفی. روش شبه‌استاتیک برای تحلیل سدهای خاکی با در نظر گرفتن اثر پی (مطالعه موردی: سد مسجدسلیمان). مهندسی عمران مدرس. 1391; 12 (4) :51-61

1- دانشگاه خوارزمی
2- پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
- روش شبه­استاتیک روشی کاربردی برای تحلیل لرزه­ای سدهای خاکی است. اولین گام برای رسیدن به نتایج دلخواه با روش شبه­استاتیکی، انتخاب ضریب لرزه­ای مناسب است. نظرات زیادی بدون توجه به مشخصات هندسی، مشخصات دینامیکی سازه و همچنین آثار ساختگاه، برای تخمین ضریب شتاب لرزه­ای ارائه شده است. در این پژوهش، سد مسجدسلیمان برای مطالعه­ی موردی انتخاب شده و با بهره­گیری از نتایج کاوش استاتیکی، شبه­استاتیکی و دینامیکی با روش اجزاء محدود، با مجموعه نرم افزاری Geosudio-Geoslop 2007، اثر پی و اثر زلزله­های حوزه­ی دور و نزدیک بر ضریب لرز­ه­ای شبه­استاتیک، بررسی و روشی نوین برای به دست آوردن ضریب شبه­استاتیک پیشنهاد شده است. با توجه به این­که در روش جدید نیاز به استخراج دو شاخص α و β است، در این پژوهش، در حالت­های گوناگون مشخصات پی (سختی، نسبت میرایی و ابعاد هندسی) این دو شاخص استخراج شده است. نتایج، نشان­دهنده­ی تأثیر غیر قابل انکار شرایط پی در روش پیشنهادی است؛ البته تأثیر شاخص β محسوس بوده اما شاخص α، روند نسبتاً ثابتی داشته است.

دریافت: 1390/2/27 | پذیرش: 1391/4/14 | انتشار: 1392/1/14